Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 februari 2008.

Cultuurdinsdag, 26 februari 2008

Grutste wrakseling wurdt net útdjippe

Sigrid den Oudsten is de bęste freondinne fan Anke Terpstra, dat witte alle fans fan Riek Landman. Tegearre hawwe se al hiel wat misdieden oplost. Sigrid hat de plysje lykwols ferlitten en wurket no foar in projektmakelder. It űndersykplak foar har nije baas is lokalisearre op it âlde bunkerterrein by Sondel, in oerbliuwsel fan in Dútske radarpost. As se oer dat terrein rint en werom tinkt oan de tiid dat se hjir as jongfaam yn it lettere fakânsjekamp wurke, falt har each op in bonke by in bjirkebeam. It docht bliken dat űnder dy bonke in geheime kelder sit. It bloed krűpt fansels dęr’t it net gean kin, Sigrid wol dit riedsel oplosse.

Economiedinsdag, 26 februari 2008

Friesland Foods opent nieuwe fabriek Azië

Meppel - Friesland Foods Kieviet heeft een nieuwe productielocatie in Indonesië geopend. De fabriek in Salatiga op Java biedt werk aan tachtig mensen. Het betreft een uitbreiding van de bestaande fabriek. Friesland Foods heeft twintig miljoen euro geďnvesteerd in de nieuwe locatie.

Hoofdartikeldinsdag, 26 februari 2008

Megastallen...

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft onderzoek gedaan naar gezondheidsrisico’s van de mens bij megastallen. Dergelijke bouwsels bieden ruimte aan duizenden dieren, bijvoorbeeld varkens. De risico’s zijn beheersbaar, meent de VWA, en in zekere zin niet groter dan bij huidige grote varkenshouderijen.

Regiodinsdag, 26 februari 2008

‘Topinstituut voor innovatie naar Fryslân’

Leeuwarden - Het Cartesius Instituut in Leeuwarden wil in die plaats een Europees kennisinstituut voor duurzame innovaties beginnen. Momenteel lopen er gesprekken met diverse Nederlandse en Europese universiteiten, die het instituut zouden moeten bekostigen. In 2010 moet het instituut zijn deuren openen.

Regiodinsdag, 26 februari 2008

Fries netwerk hartstilstand

Leeuwarden - Het Rode Kruis wil op korte termijn een Fries netwerk van vrijwilligers die te hulp kunnen komen als iemand een hartstilstand krijgt. In Drenthe wordt hier al aan gewerkt. Roelof Bult van het Rode Kruis in Ooststellingwerf hoopt in Fryslân nog dit jaar te kunnen beginnen met het werven.

Regiodinsdag, 26 februari 2008

Oudwoude bruist dankzij het dorpsbelang

Oudwoude - Een kleine driehonderd huishoudens en ongeveer dertig verenigingen heeft Oudwoude. Het dorp leeft. En dat is toch wel grotendeels te danken aan het dorpsbelang, vindt Sjoerd Dijkstra. ,,Al wol ik my fansels net te folle op it boarst klopje.”

Regiodinsdag, 26 februari 2008

Hiv/aids-projecten in Gobabis op de rails

Drachten/Gobabis - De ontwikkelingsprojecten in het Namibische Gobabis die mede zijn opgestart door zustergemeente Smallingerland verlopen naar tevredenheid. Die conclusie trekt wethouder Jan Rozema van Smallingerland, die afgelopen weekeinde terugkeerde na een werkbezoek van twee weken aan Namibië.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 februari 2008

De jeugd van tegenwoordig

,,Waar zullen we voor bidden?’’, vroeg ik. ,,Voor de militairen in Afghanistan!’’ ,,Voor de mensen op wintersportvakantie, dat ze weer veilig terugkomen!’’ ,,Voor eenzame mensen!’’ Het was het einde van een jeugddienst in één van de dorpen op zondagmiddag. In het jeugdhonk: een band, een poolbiljart, een tap en stoelen en banken langs de muur. Gekleurde spotlights en harde muziek. En 35 jonge mensen van 15 tot 25, zoiets.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 februari 2008

Driekwart vrijgemaakten tegen

Zwolle - De vrouw in het ambt binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) is nog toekomstmuziek. Althans voor een deel van de leden van het kerkverband. Dat blijkt uit een groot onderzoek binnen de GKV. Als het om de ambten van ouderling en predikant gaat, vindt driekwart dat deze taken door mannen moeten worden uitgevoerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 februari 2008

‘Radio is nog steeds de beste methode’

Voorthuizen - De christelijke radiozender Trans World Radio (TWR) blijft uitbreiden. Onlangs begonnen de uitzendingen in veertien West-Afrikaanse talen met een gloednieuwe zender in Benin. Jan Douma verhuisde uit Leeuwarden naar de Veluwe om voor TWR Nederland te werken. Hij hielp mee aan de bouw van studio’s in Afrika, Indonesië en vooral Cambodja. Hij verloor zijn hart aan dat land.

Sportdinsdag, 26 februari 2008

Rondje Europa met Ajax dat weemoed opwekt

In het eigen stadion is het normaal gesproken lekker voetballen. De voorbereiding verloopt volgens een vast patroon, de spelers hebben hun vaste plekje in de kleedkamer, ze kennen de bijzonderheden van het veld, ze weten zich gesteund door het publiek en met een beetje geluk is ook de scheidsrechter ze gunstig gezind. En na de wedstrijd levert de thuisreis geen gedoe op. In de loop der jaren wordt het stadion wel aangepast of verrijst er zelfs een hele nieuwe thuisbasis, maar ook die voelt na enige tijd weer vertrouwd.

Sportdinsdag, 26 februari 2008

Het is 18.14 uur, wereldkampioene Leenstra is terug

Amsterdam - Ding, dong. Het is maandagavond. Terwijl huishoudelijke mededelingen op Schiphol de ether in worden geslingerd, wijzen talloze monitoren de reizigers en bezoekers van de luchthaven op aankomst- en vertrektijden. Voor iedereen die schaatsster Marrit Leenstra een warm hart toedraagt, is er maar één tijdstip belangrijk: 18.14 uur. ‘Arrived’, vertellen de monitoren over het vliegtuig uit Peking met daarin de WK-ploeg van de Nederlandse schaatsjunioren. Waarna de 18-jarige Leenstra weer voet op Nederlandse bodem zet. Als wereldkampioene dit keer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties