Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 januari 2011.

Cultuurwoensdag, 26 januari 2011

Ex-zanger Iron Maiden naar Dokk’em Open Air

Dokkum - Paul di’Anno, voormalig zanger van Iron Maiden, komt naar metalfestival Dokk’em Open Air in Dokkum. Hij geeft er een jubileumshow in het kader van het dertigjarig bestaan van de eerste twee albums van Iron Maiden (Iron Maiden uit 1980 en Killers uit 1981).

Cultuurwoensdag, 26 januari 2011

Ilanois live bij Giel Beelen met muziek van nieuw album

Leeuwarden - De Friese band Ilanois is morgenochtend te gast in het programma van Giel Beelen van 3FM. Tussen zes en tien uur ’s ochtends zal de band rondom zanger Ilan Palstra muziek van hun nieuwste cd Chase the sundown with me ten gehore brengen.

Cultuurwoensdag, 26 januari 2011

Giovanca op Cultureel Kwartier Festival in Sneek

Sneek - De Nederlandse jazz- en soulzangeres Giovanca is de hoofdact op het Cultureel Kwartier Festival 2011 in Sneek. Dat heeft de organisatie gisteren laten weten. Het festival, dat plaatsvindt op 11 en 12 maart, is een samenwerkingsproject van Poppodium het Bolwerk, Theater Sneek en Centrum voor de Kunsten & Ritmyk.

Cultuurwoensdag, 26 januari 2011

Rens Kroes wil de mensen blij maken

Een toekomst bij de Academie van Popcultuur zat er niet in, omdat de professionals haar te jong bevonden. ,,Dan mar nei New York”, dacht Rens Kroes. The Big Apple moest, naast een portie levenservaring, kansen opleveren. Toch begint ze nu liever aan de basis en wil ze op eigen kracht doorbreken; zonder de hulp van haar beroemde zus Doutzen.

Economiewoensdag, 26 januari 2011

Fries bedrijf teelt aardappelen in Colombia

Leeuwarden - Het Leeuwarder bedrijf Living Foods vermeerdert met het Colombiaanse bedrijf Corpoica aardappelen op door Living Foods ontwikkelde teeltmethodes. Met een aantal authentieke aardappelrassen, onder andere afkomstig uit de Andes, worden rassen geherintroduceerd.

Economiewoensdag, 26 januari 2011

Provinciale reactie op beleid van Europese landbouw

Leeuwarden - De drie noordelijke provincies hebben een eigen reactie naar de Europese Commissie gestuurd over de inzet van de gelden uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) na 2013. Fryslân, Groningen en Drenthe geven daarin aan dat er extra aandacht moet zijn voor deze landbouwprovincies.

Economiewoensdag, 26 januari 2011

Drukkerij Van der Eems neemt Hanzedruk over

Easterein - Grafische Groep van der Eems uit Easterein neemt per 1 februari branchegenoot Hanzedruk over. Hanzedruk is gevestigd in Bolsward en Sneek. Van der Eems heeft drukkerijen in Easterein, Bolsward en Heerenveen. De geplande overname heeft geen gevolgen voor het personeel. De naam Hanzedruk blijft volgens de overnemende partij bestaan. Beide partijen leveren ongeveer hetzelfde soort drukwerk.

Hoofdartikelwoensdag, 26 januari 2011

Obama praat vooral over economie

Meer dan ooit stond vannacht de economie centraal in de State of the Union, de Amerikaanse ‘troonrede’, van de Amerikaanse president Barack Obama. In zijn toespraak ging Obama in op de toestand waarin het land verkeert en maakte hij de beleidsvoornemens voor het komende regeringsjaar bekend.

Regiowoensdag, 26 januari 2011

Noait mei in haadpriis nei hűs, dat is wol spitich

Goďngaryp - Anne Tjerkstra, skipper fan it Steatejacht, SKS-skűtsjeskipper fan De Jouwer en Langwar en reedrider fan ferskate wylde âlvestędetochten. Mar wa is de echte Anne Tjerkstra? Ald-sjournalist, -foarljochter en suveldirekteur Jan de Vries gie op syk nei dy fraach en skreau it boek Anne Tjerkstra, in libben tusken de swurden. Nei 127 siden tekst en 15 siden foto’s wit elkenien it antwurd. No ja, it antwurd.

Regiowoensdag, 26 januari 2011

Christelijke muziekbond is ter ziele

Leeuwarden - De Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland (CBMF) heeft zich voor een jaar aangesloten bij de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM), voorheen de katholieke muziekbond.

Regiowoensdag, 26 januari 2011

Geen geldig bod op het zwembad Bloemketerp

Franeker - De verkoop van zwembad Bloemketerp in Franeker zit in een impasse. Op de openbare veiling in hotel Tulip Inn werd gistermiddag geen enkele geldige bieding gedaan. De inhoud van de twee enveloppen die zijn ingeleverd, is door notaris Petra IJdema ongeldig verklaard. Aan het ene bod waren tegen de criteria in allerhande voorwaarden verbonden en aan het andere bod hing een negatief bedrag vast: de bieder - de huidige exploitant - wilde geld toe hebben.

Regiowoensdag, 26 januari 2011

Geen vervolg op provinciaal armoedepotje

Leeuwarden - Het armoedebeleid van de provincie Fryslân krijgt geen vervolg. De afgelopen vier jaar was er jaarlijks een miljoen euro beschikbaar om projecten rondom armoedebestrijding te ondersteunen. De provincie stopt nu met de financiële steun. Wel wil de provincie blijven bemiddelen tussen gemeenten en instellingen.

Regiowoensdag, 26 januari 2011

Via slimme wasmachine naar een slimmere wereld

Leeuwarden - De wereld in, pakweg, 2016: je stopt je vuile kleren in de wasmachine, voegt wasmiddel toe, kiest een programma, drukt op start en er gebeurt: niets. De wasmachine van de toekomst gaat pas draaien als hij via internet heeft vernomen dat de stroom goedkoop is. Mede dankzij Jorrit Praamstra uit Wirdum.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 januari 2011

PKN-gemeente Amsterdam op grootste trouwbeurs

Amsterdam - De Protestantse Gemeente van Amsterdam staat dit jaar voor het eerst op de grootste trouwbeurs van Nederland, de Love & Marriagebeurs, in de hoofdstad.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 januari 2011

Kloosters? Praat me er niet van...

De waarheid zal jullie vrijmaken’ (Johannes 8:32). Dat is de wapenspreuk van de hulpbisschop van Den Bosch, mgr. Rob Mutsaerts. Met zo’n uitgangspunt zit je op rozen. Want voor christenen is er tenslotte maar één waarheid. Daarmee zou dus alles gezegd zijn.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 januari 2011

Christen zijn en geloven is gewoon heel normaal

In honderden kerken in Nederland begint deze week weer de Alphacursus, de bekendste kennismakingscursus met het christelijk geloof. Het boek wat veel wordt gebruik is Een kwestie van leven van Nicky Gumbel. Vorige week verscheen een herziene versie van dit boek dat vele Alphacursusgangers ooit hebben gelezen.

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Jagdewsing verlaat Avanti na dit seizoen

Stiens Anand Jagdewsing vertrekt na dit seizoen als trainer van zaalvoetbalvereniging Avanti uit Stiens. De trainer, die aan zijn derde seizoen bezig is bij de Stiensers, leidde de club van de eredivisie naar de topdivisie, het hoogste niveau in ons land.

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Beloftes Heerenveen winnen met ruim gemak

Deurne - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft de competitie uitstekend hervat. In Deurne had het team van trainer Johnny Jansen gisteravnd weinig moeite met hekkensluiter Jong Helmond Sport: 0-5.

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Nog negentien Friese clubs in bekertoernooi

Leeuwarden - Van de negen Friese amateurclubs die gisteravond in actie kwamen in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi bereikten vier ploegen de derde ronde. Daarmee zijn er nog negentien clubs uit Fryslân vertegenwoordigd in het noordelijke bekertoernooi. Veel viel er gisteravond op een koude dinsdagavond in januari onder het kunstlicht niet te genieten op de velden.

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Ropta Boys koestert vooral herinneringen aan derby’s

Oosternijkerk - Het is deze dinsdagavond lastig ook maar ergens een parkeerplekje vinden in Oosternijkerk. Er is flink wat publiek afgekomen op de eerste derby in jaren tussen Ropta Boys en Be Quick Dokkum in de eerste knock-outronde van het bekertoernooi. Ook supporters van Be Quick Dokkum zijn in groten getale aanwezig. Ze bijten zich stuk op de vraag wanneer hun ploeg voor het laatst tegen Ropta Boys speelde.

Sportwoensdag, 26 januari 2011

Aris kan na zege weer omhoog kijken

Leeuwarden - De basketballers van De Friesland Aris kunnen na de zege van gisteravond tegen Amsterdam weer omhoog kijken. Overtuigend was het allemaal niet, maar de formatie van coach Pete Miller besefte op het juiste moment het belang van het duel tegen de lager gerangschikte hoofdstedelingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties