Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 januari 2004.

Bijschriftmaandag, 26 januari 2004

Vissers

Jezus zoekt de mensen op. Dat is opmerkelijk.

Hoofdartikelmaandag, 26 januari 2004

De kortste weg naar Brussel…

De staatssecretaris van Economische Zaken deelde de Kamerleden vorige week haar teleurstelling mee: ze had rondgeshopt in Brussel met een nuchter Nederlands idee, maar niemand daar bliefde er enthousiast van te worden.

Regiomaandag, 26 januari 2004

Fysiotherapie verliest klanten

Leeuwarden – Fysiotherapeuten zien hun patiëntenbestand slinken, nu de fysiotherapie niet meer in het basispakket voor ziekenfondsverzekerden zit. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is aan het inventariseren hoeveel klandizie hun leden kwijtraken door de bezuinigingen.

Regiomaandag, 26 januari 2004

‘Woord Tytsjerksteradiel gebruik ik als stopwoord’

Burgum – Fryslân in het algemeen en Tytsjerksteradiel in het bijzonder zijn prachtig. Daarover is het Rotterdams Wijktheater eensgezind. Het multiculturele toneelgezelschap kreeg zaterdagmiddag op uitnodiging van de gemeente een rondleiding door Tytsjerksteradiel. De amateurgroep had de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs gekregen en verscheen 30 oktober vorig jaar om die reden in het NOS Journaal . ,,We willen graag het land in, zelfs wel naar Tytsjerksteradiel, waar ze tegen koeienkonten aankijken”, werd daarin gezegd.,,Ik was een van de eersten om via internet mijn excuses daarvoor te maken”, zei acteur Kees Commijs zaterdag. De gewraakte uitspraak kwam van hem. ,,‘Ga lekker naar Tytsjerksteradiel’, zeg ik op mijn werk als iets me niet bevalt. Ik gebruik het als stopwoord. Het was eruit voor ik het in de gaten had.”

Regiomaandag, 26 januari 2004

‘Kokkelonderzoek deugt gewoon’

Leeuwarden – Niet het EVA2 onderzoek naar de effecten van de schelpdiervisserij deugt niet, maar de persberichten erover, en de niet-wetenschappelijke publieksversie. ,,Als je dertig rapporten moet samenvatten op één A4-tje, gaat altijd iets van de nuance verloren,” zegt wetenschapsvoorlichter J. Niessen van de Universiteit Wageningen. Zijn hoofdonderzoeker B. Ens haalde zich vrijdag de woede van kokkelvissers op de hals, toen hij in dagblad Trouw alsnog de nuance wilde aanbrengen. ,,Het lijkt alsof hij het hele rapport onderuit haalt, maar hij wilde alleen aangeven dat de uitkomsten wat onevenwichtig zijn uitgelegd.”

Regiomaandag, 26 januari 2004

Fans SC Heerenveen plegen vernielingen

Heerenveen – Het imago van de supporters van SC Heerenveen heeft afgelopen weekeinde een deuk opgelopen. Ruim zestig fans van de Heerenveense voetbalclub, die zaterdag op weg waren naar Arnhem om de uitwedstrijd tegen Vitesse bij te wonen, richtten op station Zwolle vernielingen aan.

Regiomaandag, 26 januari 2004

Proef met gratis bus in Stiens levert weinig op

Stiens – De dagelijkse files tussen Stiens en Leeuwarden zijn sinds de proef met gratis busvervoer in december niet korter geworden. Bij slecht weer is het zo druk dat zelfs de streekbussen in de file staan alvorens ze op de vrije busbaan kunnen rijden. NoordNed constateert niet dat de bussen voller zijn geworden.

Regiomaandag, 26 januari 2004

Luide roep

Leeuwarden – Vanuit verschillende hoeken klinkt de roep om actie tegen het besluit van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en integratie om een kleine groep asielzoekers een specifiek pardon te geven.

Geloof & Kerkmaandag, 26 januari 2004

‘Titus Brandsma Museum heeft landelijke functie’

Bolsward – Het Titus Brandsma Museum in Bolsward heeft een landelijke functie. Dat benadrukte bisschop Eijk van Groningen zaterdag tijdens de officiële opening van het museum. De grootste betekenis van Titus Brandsma is volgens de bisschop met name gelegen in wat hij gedaan heeft op het gebied van ,,de vorming van jonge christenen op wetenschappelijk en cultureel terrein”. Titus Brandsma was daarbij steeds ,,gericht op één doel: mensen brengen tot Godscontact en een christelijk leven”.

Geloof & Kerkmaandag, 26 januari 2004

Voorlopig laatste oecumenische viering Leeuwarden-Oost

Leeuwarden – Met een viering bij het Leger des Heils aan de Tuinen eindigden gisteren de oecumenische vieringen in Leeuwarden-Oost.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Emotionele zege voor De Vries op Weissensee

Techendorf - Als oud-schaatscoach Henk Gemser de armen om marathonschaatser Peter de Vries heen slaat en de twee blijven meer dan een minuut zo staan zonder dat er een woord gesproken wordt, komen de emoties los. En als ‘mem’ haar zesendertigjarige zoon omhelst, zijn daar plotseling ook de echte tranen. Voor Peter de Vries was het Open Nederlands kampioenschap zaterdagmiddag op de Oostenrijkse Weissensee vooral een emotionele overwinning.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Maria Sterk schudt damesploegen wakker

Techendorf - Maria Sterk werd dit seizoen al als de revelatie van het marathonschaatsen bij de dames gezien en de 24-jarige schaatsster uit Hallum maakte zaterdag in het Open Nederlands kampioenschap op de Oostenrijkse Weissensee de wedstrijd hard. Bijna ontroostbaar was ze dan ook na de uiteindelijke vijfde plaats. Ze moest lijdzaam toekijken hoe Daniëlle Bekkering uit het Groningse Den Ham de hele wedstrijd onzichtbaar bleef en toch haar titel prolongeerde.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Goede gevoel Heerenveen loont met zege

Arnhem – Zonder kopstukken als Gerald Sibon (geblesseerd) en Petter Hansson (ziek), maar met het nieuwe kopstuk Daniel Berg Hestad is SC Heerenveen zaterdag de tweede helft van de competitie succesvol begonnen. Het goede gevoel dat de Friese ploeg meenam van het trainingskamp op Malta werd in het Gelredome vertaald in een overwinning tegen Vitesse.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Formido Flyers wint Coupe der Lage Landen

Heerenveen - De Formido Flyers hebben dankzij twee zeges op de ijshockeyers van het Belgische Herentals gisteren de Coupe der Lage Landen veroverd. Zaterdag werd het maar liefst 1-19, gisteren ‘slechts’ 0-9. De formatie van coach Dave Hyrsky is, met nog twee wedstrijden voor de boeg, niet meer te achterhalen in de stand. De ploeg bleef bovendien ongeslagen. Het is de eerste belangrijke trofee voor Flyers sinds de winst van de nationale beker enkele jaren geleden.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Voor oude garde zwemmers geldt ook prestatie

Drachten – Wie bij de Nederlandse kampioenschappen Masters voor de oude garde onder de zwemmers namen als Karin Brienesse, Baukje Wiersma en IJnskje Smit had verwacht tegen te komen, kwam in het afgelopen weekeinde bedrogen uit. Het bleek vooral de titelstrijd voor de breedtesporters, onder wie Tine van der Meer uit Beetsterzwaag, die een aantal titels won. Zij is echter een laatbloeier en heeft geen lange ervaring. Niettemin was de organisatie net zo professioneel als die van de Olympic Challenge van eind vorig jaar.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Aris is het ritme beetje kwijt

Leeuwarden – De spelerswisselingen hebben Aris uit het ritme gehaald. Zaterdag wisten de Leeuwarder basketballers ternauwernood de tweede seizoensnederlaag te voorkomen. De ploeg van Tom Simpson keek tegen Red Giants bijna het gehele duel tegen een achterstand aan, maar in de slotseconden sloeg de koploper alsnog toe.

Sportmaandag, 26 januari 2004

Bij Harkemase Boys geen crisis op het veld

Harkema - Harkemase Boys deed in de winterstop van zich spreken met een heuse bestuurscrisis, waarna drie leden vertrokken. In de eerste competitiewedstrijd bleek, dat het weinig impact had op de spelersgroep. ASV Dronten was zaterdag een gewillige tegenstander om te werken aan het zelfvertrouwen.

Weermaandag, 26 januari 2004

Sneeuwbuien

Vanavond en vannacht hebben we te maken met enkele opklaringen en het kwik zakt daarbij tot -3 of -4 graden. Het blijft droog bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Morgen eerst af en toe zon en ’s middags enkele sneeuwbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties