Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 oktober 2004.

Bijschriftmaandag, 25 oktober 2004

Van oude mensen en hun verhalen

Wie nu oud is heeft bijna de hele vorige eeuw geleefd.

Dossiermaandag, 25 oktober 2004

Don Louis & Sancho Koeman


Dossiermaandag, 25 oktober 2004

Dicky kom op!


Economiemaandag, 25 oktober 2004

Stakingen bij Batavus en De Volharding

Heerenveen/Westerbroek - In de estafettestakingen tegen het kabinetsbeleid zijn woensdag fietsenfabrikant Batavus in Heerenveen en scheepswerf De Volharding in Westerbroek aan de beurt. Het werk zal daar de hele dag worden neergelegd. Dat maakte Piet Fortuin van vakbond CNV vandaag bekend.

Hoofdartikelmaandag, 25 oktober 2004

Vergrijzing

‘Mijn naam is John Kerry en ik ga de belastingen fors verhogen.’

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Steunkousen en afstoffen door één persoon

Harlingen – Begin dit jaar zaten thuiszorgmedewerkers in Harlingen nog in zak en as. Hun werkgever, Thuiszorg Buro Centraal, ging failliet. Redding kwam er van ex-collega Jan Bleichrodt. De stichting Zorgkompas, die hij nog geen jaar eerder had opgericht, nam het personeel en de cliënten over. Vandaag wordt de vestiging feestelijk geopend.

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Stichting Nooitgedagt woedend op college ‘IJlst’ om schoorsteen

IJlst - De Stichting Schoorsteen Nooitgedagt is woedend op het college van Wymbritseradiel. Ze zegt zich bedrogen te voelen nu het college nieuwe eisen stelt ten aanzien van het behoud van de schoorsteen. Zo wordt financiële garantstelling geëist van 1 à 1,5 ton voor onderhoud.

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Bakhuizen weekeinde lang in ban van grote stanklucht

Bakhuizen – Nog steeds heeft Gettje Sikkes uit Bakhuizen een bijna ondragelijke dorst. Zaterdag moest ze met nog zo’n dertig bewoners van de Meester Döllestraat in haar woonplaats haar woning verlaten vanwege een vieze stanklucht. De politie vermoedt dat er giftige stoffen op het riool zijn geloosd.

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Zeehond Hannes gestolen uit zeehondencrèche

Pieterburen – De zeehond Hannes is in de nacht van vrijdag op zaterdag ontvoerd uit de zeehondencrèche Pieterburen. Hij is sindsdien spoorloos. Dat heeft directrice Lenie ’t Hart vanochtend bekendgemaakt. Hannes ontsnapte vorige maand uit de dierentuin van het Duitse Nordhorn, werd door medewerkers van de zeehondencreche gevangen en is sindsdien middelpunt van een internationale discussie: Pieterburen wil Hannes vrijlaten, de Duitse dierentuin wil hem opnieuw opsluiten.

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Alde Fryske Tsjerken vergrijst

Wergea - Het donateurbestand van de stichting Alde Fryske Tsjerken vergrijst. Dat blijkt uit een enquête onder de donateurs. Voorzitter W. A. de Pree noemde zaterdag tijdens de jaarlijkse donateursvergadering in Wergea de vergrijzing een bedreiging voor de toekomst. Verder werd bekendgemaakt dat de stichting binnenkort zo’n tien kerken in haar bezit krijgt.

Regiomaandag, 25 oktober 2004

Stapavondje in Ringo voor gehandicapten

Veenklooster – De Ringo Bar in Veenklooster is vrijdagavond het domein van verstandelijk gehandicapten. Zij krijgen van stichting Freoneploech Mollebult uit Triemen een compleet verzorgd stapavondje aangeboden in de discotheek.

Geloof & Kerkmaandag, 25 oktober 2004

God is verheven, maar ook nabij

Apeldoorn - Wie de indruk heeft dat Nederland in alle opzichten voorop loopt, heeft het mis. Ook als het gaat om het terrein van de theologie. De wereldwijde kerk bestaat voor een groot deel uit charismatische en evangelicale groepen. Deze christenen geloven nog in allerlei dingen waarin ‘wij’ in Nederland allang niet meer geloven: de kracht van het gebed, de noodzaak van wedergeboorte, de goddelijkheid van Jezus, die stierf voor de schuld van de mensheid.

Sportmaandag, 25 oktober 2004

Huntelaar maakt verschil bij Heerenveen

Heerenveen – De opmars van SC Heerenveen gaat onverminderd door. De formatie van trainer Gertjan Verbeek versloeg zondagmiddag in het eigen Abe-Lenstrastadion FC Utrecht. Met dank aan spits Klaas Jan Huntelaar die in de slotfase het verschil maakte. Daarmee sloten de Friezen een lastige periode, met drie duels in negen dagen tijd, met een goed gevoel af.

Sportmaandag, 25 oktober 2004

Woon!Aris wint weer, maar blijft bescheiden

Rotterdam – Woon!Aris blijft het verrassend goed doen in de eredivisie. Wie had gedacht dat de Leeuwarder basketballers onderin zouden bungelen in de eredivisie, komt bedrogen uit. Zondagmiddag boekte de formatie van Tom Simpson alweer de derde seizoenszege in en tegen Rotterdam. Daarmee nestelde Aris zich weer op kop van de ranglijst.

Sportmaandag, 25 oktober 2004

Feitsma steelt dressuurshow

Harich - Klaas Jan Feitsma won zaterdagavond in manege Gaasterland de finale van de dressuurcompetitie in de klasse Z regio Fryslân van de KNHS. Omdat de hoger geklasseerde Suzanne Bouman van de Radboudruiters en Juliën Beersma uit Witmarsum niet op kwamen draven, won de hovenier uit Sint Annaparochie meteen ook het eindklassement.

Sportmaandag, 25 oktober 2004

Titelaspiraties BC Drachten kunnen de ijskast in

Drachten – Op een kwart van de badmintoncompetitie kan BC Drachten de titelaspiraties in de derde divisie in de ijskast zetten. Zaterdag werd teleurstellend gelijk gespeeld tegen medemiddenmoter BC Denekamp. Ambities zijn er echter genoeg bij de hoogst spelende badmintonclub van Fryslân.

Weermaandag, 25 oktober 2004

Opklaringen

Vandaag zijn er opklaringen, maar kan er ook een bui vallen. Het waait flink. Boven land is de zuidwestenwind overwegend vrij krachtig, windkracht 5 en in het Waddengebied is deze hard, soms stormachtig. Het wordt 14 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties