Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 september 2017.

Hoofdartikelmaandag, 25 september 2017

Opkomst AfD grote uitdaging voor Merkel

Het draaide gisteren niet zozeer om de vraag of Angela Merkel herkozen zou worden. Bij gebrek aan een aansprekend alternatief en gezien het Duitse verlangen naar stabiliteit, was bij voorbaat al duidelijk dat Merkel voor de vierde keer bondskanselier zou worden. Spannender was de vraag of de rechtse nieuwkomer Alternative für Deutschland (AfD) er in zou slagen de kiesdrempel te slechten.

Regiomaandag, 25 september 2017

Afûk: ‘Dit jier is der gjin Fryske boekemoanne’

Leeuwarden - Friese schrijvers en lezers hoeven dit jaar niet meer te rekenen op een week of maand waarin het Friese boek extra wordt gepromoot. Afgelopen jaren gebeurde dat met Swalk, waarbij een schip verschillende locaties in de provincie aandeed met een literair en cultureel programma. Ook komt er geen boekenfeest.

Regiomaandag, 25 september 2017

Energie uit zee met een onderwatervlieger

Terschelling - Met een onderwatervlieger stroom opwekken. In 2020 zal het eerste werkend systeem aan de Noordzeekust er zijn, verwacht Youri Wentzel (45) uit Grou. Hij mocht zijn vinding dit weekeinde op het duurzaamheidsfestival Springtij op Terschelling aanprijzen, met succes. ,,Grote partners als Eneco en de directeur-generaal van het departement Energie Sandor Gaastra schoven aan en dachten mee over hoe de inzet van getijdenenergie te versnellen.”

Regiomaandag, 25 september 2017

Integreren is ook het Fries leren verstaan

Warns - De Slach by Warns stond afgelopen weekeinde in het teken van integreren in een Friese samenleving. Op de jaarlijkse bijeenkomst kwamen dit keer 150 mensen af.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties