Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 september 2004.

Bijschriftzaterdag, 25 september 2004

Overwin het kwade

Mensen die positief zijn overwinnen de negativiteit.

Economiezaterdag, 25 september 2004

Forse toename aardappeloogst verwacht

Bonn/Holwerd – In Europa wordt dit najaar door het Duitse bureau voor de landbouwstatistiek ZMP een grote aardappeloogst verwacht. Voor de Friese boeren, die vrezen dat een groot deel van hun pootaardappelen verloren is gegaan, is dat een extra domper. Hoge prijzen zouden voor hen een deel van de schade kunnen compenseren. De gunstige Europese oogstverwachting slaat die hoop de grond in.

Economiezaterdag, 25 september 2004

Ketellapper wil alsnog vier ton subsidie

Den Haag/Sintjohannesga - Koekfabrikant Wieger Ketellapper in Sintjohannesga is met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in een juridisch geschil verwikkeld over 400.000 euro investeringspremie. SNN gaf de koekfabriek een werkgelegenheidspremie van 400.000 euro. Maar toen bleek dat het aantal arbeidsplaatsen bij de koekfabriek daalde, trok SNN de premie in.

Economiezaterdag, 25 september 2004

Energiemerk Frivius haalt 1250ste klant

Leeuwarden – Het nieuwe Friese energiemerk Frivius heeft een maand na de lancering de 1250ste stroomafnemer ingeschreven, de familie Otto in Gytsjerk. De familie kreeg een half jaar gratis energie aangeboden. In de plaatsen waar het bedrijf actief werft, is een marktaandeel van bijna 5 procent behaald, zegt directeur Elsinga. Landelijk lag het percentage consumenten dat overstapte naar een ander energiebedrijf de afgelopen maand op minder dan 1 procent.

Hoofdartikelzaterdag, 25 september 2004

Sport, gebed…

Noorse predikanten mogen niet langer bidden voor een voetbalwedstrijd. Kennelijk werd het de leiding van de Noorse staatskerk te gortig, die predikanten die als het ware tegen elkaar op staan te bidden voor de overwinning van hun favoriete club. Die kennelijke praktijk is een van de vele voorbeelden van hoe er soms wordt gebeden. Kijk maar naar sportwedstrijden, waarbij spelers of atleten snel een kruisje slaan of een gebedje prevelen om kracht voor de overwinning. Maar is alles wat wij een gebed noemen, ook echt een gebed?

Regiozaterdag, 25 september 2004

Mantelzorgers gedwongen hulp te staken

Leeuwarden – Mantelzorgers die hun baan (gedeeltelijk) hebben opgegeven om een naaste te ondersteunen bij ziekte of handicap, dreigen te moeten stoppen met hun zorgtaak. Gehandicapten en zieken kunnen mogelijk na 2006 niet meer gebruik maken van een persoonsgebonden budget (pgb) en vallen dan terug op de reguliere zorg.

Regiozaterdag, 25 september 2004

Nijefurd moet zes

Workum – Parkeren in de gemeente Nijefurd wordt 25 procent duurder, een graf op een van de acht gemeentelijke begraafplaatsen gaat de helft meer kosten en aan woonlasten zijn burgers in Workum en omstreken volgend jaar 7 procent meer geld kwijt. Bovendien krijgen instellingen en verenigingen volgend jaar dezelfde subsidie als dit jaar – en dus niet de gebruikelijke verhoging – en krijgen alleen kinderen die nog geen zwemdiploma hebben hun schoolzwemlessen vergoed.

Regiozaterdag, 25 september 2004

Sneekse blijft strijden voor de stadsduiven

Sneek - Het was ,,even slikken’’ voor Geertje Petersen uit Sneek. De gemeenteraad van Sneek wil geen voorziening wil bouwen voor de stadsduiven in het centrum en wil de verzorging van de dieren niet van haar overnemen. Petersen kreeg dit negatieve bericht toen ze thuis kwam van vakantie. Gisteren is ze persoonlijk op de hoogte gesteld door de wethouder. ,,Ik moet het even laten bezinken en dan ga ik bekijken welke stappen ik ga ondernemen. Maar ik geef het nog niet op’’, zegt ze.

Regiozaterdag, 25 september 2004

Offingawier wast niet meer gezellig af

Offingawier – De gezellige afwasbeurten in dorpshuis De Wier in Offingawier zijn verleden tijd. Het gisteravond door burgemeester Brok van Sneek heropende, vernieuwde en uitgebreide dorpshuis heeft nu een afwasmachine. Voor circa zestigduizend euro is er de afgelopen maanden geklust in het dorpshuis.

Regiozaterdag, 25 september 2004

Lastenstijging Dantumadeel

Damwoude – Stijgende lasten voor de burger, een vacaturestop, bezuinigingen op de bijstand en tal van instellingen, minder onderhoud en meer samenwerking met buurtgemeenten. Het is een greep uit de maatregelen die de gemeente Dantumadeel invoert. Hiermee lost de gemeente een dreigend gat van 850.000 euro in de begroting op.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 september 2004

‘Zondag voor de schepping’

Hilversum - ,,In de huidige ecologische crisis hebben christenen er alle reden toe om apart aandacht schenken aan de schepping’’. Dat zegt ds H. Schravesande zaterdag in het EO-programma Kerk in Beweging , naar aanleiding van het project van het Christelijk Ecologisch Netwerk (CEN) om te komen tot een ‘zondag voor de schepping’.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 september 2004

‘Nieuwe Bijbel’ 28 oktober direct te koop op cd-rom

Dordrecht - De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), die 27 oktober verschijnt, is een dag later ook beschikbaar op cd-rom. Dat heeft de uitgever van het schijfje, Importantia Publishing in Dordrecht, laten weten.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 september 2004

Kok bundelt liederen van Huub Oosterhuis

Kampen – Uitgeverij Kok Kampen heeft alle liederen van Huub Oosterhuis samengebracht in één bundel. Het Verzameld liedboek – Huub Oosterhuis bevat vijfhonderd liederen, waarvan er tweehonderd nieuw zijn.

Sportzaterdag, 25 september 2004

Eerste zege futsalteam Heerenveen

Tilburg – Het futsalteam van Heerenveen/De Koningshof heeft vrijdagavond in de vierde speelronde haar eerste zege geboekt in de eredivisie tegen De Bever Boys. In Tilburg werd de ploeg van John de Bever met 2-5 verslagen. Via Tim Hof en Dennis Jansen namen de Friezen al snel in de wedstrijd een 0-2 voorsprong. De thuisclub deed weliswaar nog wat terug, maar uit de mooiste aanval van de avond, via Hof en Harish Sharma, liet youngster Geert Hidding de 1-3 aantekenen. Nog voor rust bracht De Bever Boys de spanning weer terug en tot ver in de tweede helft bleef de stand van 2-3 op het scorebord staan. Na een goede persoonlijke actie maakte Arnaud Donker er met een puntertje 2-4 van. In de laatste minuut bepaalde Donker de eindstand op 2-5.

Sportzaterdag, 25 september 2004

Vandenbussche tegen PSV weer in de basis

Heerenveen – Brian Vandenbussche kreeg gisteren op zijn 23ste verjaardag van trainer Gertjan Verbeek te horen dat hij vanavond bij SC Heerenveen in de uitwedstrijd tegen PSV opnieuw in de basis mag starten.

Sportzaterdag, 25 september 2004

Sijtje van der Lende bij presentatie Fries langebaanteam Viteau:

Utrecht - Het beleid van de schaatsbond KNSB is een sta in de weg voor jonge talenten en daardoor kreeg de laatste jaren een hele generatie jonge schaatsers al geen eerlijke kans meer. Trainster Sijtje van der Lende was vrijdagmiddag bepaald niet mild over het beleid van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB).

Sportzaterdag, 25 september 2004

Ploeg ontbeert afmakers

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden is er voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd niet in geslaagd een doelpunt te maken. Gisteravond bleven de Friezen in de noordelijke derby tegen Veendam opnieuw droog staan. Wederom leverde hun overwicht niets op door een schrijnend gebrek aan scorend vermogen.

Weerzaterdag, 25 september 2004

Lichte regen

Vanmiddag valt er enige tijd regen of lichte regen. Daarbij waait er een matige tot krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Met 14 graden als maximum temperatuur is het aan de kille kant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties