Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 augustus 2011.

Cultuurdonderdag, 25 augustus 2011

Rieks van der Velde gehuldigd met Buma Brass Award

Leeuwarden - Dirigent Rieks van der Velde uit Leek krijgt zondag in Amsterdam de Buma Brass Award uitgereikt voor zijn verdiensten voor de brassmuziek in Nederland. Van der Velde krijgt de prijs tijdens een galaconcert in het Concertgebouw.

Cultuurdonderdag, 25 augustus 2011

Programma TimpeTiid Festival compleet

Hieslum - Het programma van het festival TimpeTiid op 3 september in Hieslum is compleet. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het festival, een initiatief van Sharon Evita Bakker, is bedoeld voor mensen met een beperking. Bakker heeft zelf heeft een lichte vorm van autisme.

Cultuurdonderdag, 25 augustus 2011

Belgische band dEUS op Vlielander muziekfestival

Vlieland - De Belgische band dEUS is toegevoegd aan de line-up van Into The Great Wide Open 2011. Daarmee is het programma voor het Vlielander muziekfestival compleet, aldus de organisatie gisteren. De band van zanger Tom Barman (foto) treedt op de zaterdagavond op op het Sportveld.

Hoofdartikeldonderdag, 25 augustus 2011

De kolencentrale en nieuw energiebeleid

De Raad van State heeft uitspraken gedaan betreffende vergunningen voor de bouw van de kolencentrale in de Eemshaven. De vergunningen die de provincies Fryslân en Groningen hebben afgegeven, zijn in milieutechnisch opzicht niet sterk genoeg. De gevolgen van de uitspraken zijn nog niet helemaal duidelijk. De bouw gaat vooralsnog door, maar sommige juristen menen dat de bouw direct moet worden stilgelegd.

Regiodonderdag, 25 augustus 2011

Fryslân trekt twee miljoen toeristen

Leeuwarden - Ruim twee miljoen toeristen hebben vorig jaar een bezoek gebracht aan Fryslân. Dat is geen afname van 5 procent, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs meldde, maar juist een stabilisatie. Dat stelt Fryslân Marketing in het jaarverslag over 2010.

Regiodonderdag, 25 augustus 2011

Vrijwillig slopen van flat vergroot baankansen

Werklozen uit de wijk Heechterp-Schieringen in Leeuwarden werkten de afgelopen maanden vrijwillig mee aan de sloop van de Wilgenflat. De gemeente hoopt zo hun kans op werk te vergroten.

Regiodonderdag, 25 augustus 2011

Visafslag van Harlingen blijft onder druk staan

Harlingen - Burgemeester Paul Scheffer vreest voor het voortbestaan van de visafslag in Harlingen. Dat liet hij gisteren doorschemeren in zijn toespraak bij de opening van de jaarlijkse Visserijdagen.

Regiodonderdag, 25 augustus 2011

Friese biebs praten nog met gemeenten

Leeuwarden - Het is nog niet bekend hoe de bezuinigingen op het bibliotheekwezen uitpakken in Fryslân. De gemeenten moeten hier nog over beslissen en zijn vaak ook nog in gesprek met de bibliotheken over hoe dit opgepakt moet worden.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2011

Nieuwe opzet studieverlof dominees te bureaucratisch

Leeuwarden - Het nieuwe systeem van studieverlof dat volgende week, op 1 september, ingevoerd wordt is helemaal niet goed onderzocht. Bovendien gaat de Permanente Educatie (PE) leiden tot een enorme bureaucratie voor gemeenten en predikanten. Zo zeggen 25 predikanten in de Open Brief die verstuurd is naar de Bond van Nederlandse Predikanten en alle regionale kerkvergaderingen (classes) in ons land.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2011

Adriaan Borst Prijs voor directeur Wilde Ganzen

Doorn - Josine Westerbeek-Huitink ontvangt vandaag in Doorn tijdens het Christelijk Sociaal Congres de Adriaan Borstprijs 2011 voor haar inzet voor sociale gerechtigheid. Westerbeek-Huitink is directeur van Wilde Ganzen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties