Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 augustus 2005.

Agendadonderdag, 25 augustus 2005

Klassiek

Balk Komende vrijdag zal in ‘It Breahűs‘ een optreden zijn het Opsterlands strijkersensemble. De toegang tot dit concert is gratis en de avond begint om 20.30 uur.

Bijschriftdonderdag, 25 augustus 2005

Hoe lang nog Heer?

Het boek Habakuk begint zomaar.

Economiedonderdag, 25 augustus 2005

Schade vervoerders na wateroverlast Alpen

Leeuwarden – ,,Je betaalt wat minder aan Zwitserse tol en wat meer omdat je omrijdt via Frankrijk’’, relativeert een woordvoerder van transportbedrijf De Vries in Makkum. Maar al met al hebben de Friese transportbedrijven de afgelopen week flinke schade geleden door de wateroverlast in de alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk.

Expodonderdag, 25 augustus 2005


Hoofdartikeldonderdag, 25 augustus 2005

Leven met tegenliggers…

Iedere automobilist zal wel eens door zo’n gedachte worden overvallen, bij 120 kilometer per uur op de snelweg - ‘één rukje aan m’n stuur en ik ben er geweest’. Toch maar goed blijven opletten dus. Even verderop, op die smalle tweebaansweg, razen de tegenliggers rakelings voorbij. Daar ben je niet alleen aan je eigen vaste stuurhand overgeleverd, maar ook nog eens aan die van anderen. Een moment van concentratieverlies en er vallen slachtoffers, want tegen een frontale botsing is geen airbag gewassen.

Regiodonderdag, 25 augustus 2005

‘Stad’ moet Haags geld regelen voor illegalen

Leeuwarden – Leeuwarden moet in Fryslân het voortouw nemen om bij het Rijk geld los te krijgen om illegale vluchtelingen financieel te steunen. Die oproep doet de Leeuwarder PvdA-fractie.

Regiodonderdag, 25 augustus 2005

Komende jaren een goed rapport

Jelsum – Keurig in militair gelid staan de zeven oorlogsgrafstenen bij de hervormde kerk van Jelsum er bij. Dat was vorige week wel anders. Schots en scheef stonden de gedenkstenen. Bovendien waren ze in een dusdanig verweerde staat dat ze nauwelijks nog leesbaar waren.

Regiodonderdag, 25 augustus 2005

Strijd om de student barst deze weken los

Leeuwarden – De strijd om de student barst deze weken los onder de Leeuwarder studentenverenigingen. Ze houden hun introductie- en kennismakingsweken voor de nieuwe lichting eerstejaars.

Regiodonderdag, 25 augustus 2005

Vier arrestaties|na schietincident

in Leeuwarden

Regiodonderdag, 25 augustus 2005

Iederwijs in Leeuwarden gaat door

Leeuwarden – De vestiging in Leeuwarden van onderwijsvorm Iederwijs gaat over twee weken van start met dertien kinderen. Een negatief inspectierapport over de schoolsoort als geheel brengt dat aantal niet in gevaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2005

Huis van hoop in Tanzania

Pingjum – Ruim 25 jaar geleden werkten Jos en Lineke Duindam twee jaar als jonge missionarissen in Tanzania. ,,Die tijd heeft ons nooit meer losgelaten’’. In oktober openen ze in Kagera een logement waar Nederlanders kunnen overnachten en kennismaken met de cultuur en het geloof van het Afrikaanse land.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2005

‘Hype heidense tempel past bij ontwikkeling’

Epe – De komst van de ‘eerste heidense tempel’ in Nederland past bij een ontwikkeling in de maatschappij van mensen in een zoektocht naar ,,spanning, een nieuwsgierigheid naar het onbekende, antwoorden willen hebben’’, denkt dr Henk Vreekamp. Hij is auteur van het boek Zwijgen bij volle maan en deskundige op het terrein van heidendom in Europa.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2005

Boekje van PKN voor Open Monumentendag

Leeuwarden – De Protestantse Kerk in Nederland heeft een cadeauboekje gemaakt ter gelegenheid van de Open Monumentendag (10 en 11 september).

Sportdonderdag, 25 augustus 2005

Honderd jaar groeien, bloeien en vergaan

Ee - Dat de kaatsvereniging in Ee na honderd jaar nog bestaat, mag gerust een klein wonder worden genoemd. Niet voor niets heet de verenging De Trochsetters, want in haar lange geschiedenis waren er diverse momenten waarop het kaatsen in het kleine dorp in Noord-Fryslân weinig tot niets meer voorstelde. Het is zoals de vader van mede-oprichter Siemen de Vries ooit zei: ,,Kaatsen is groeien, bloeien en vergaan.’’ Ook nu nog. Pas in april kon een nieuw bestuur samengesteld worden.

Sportdonderdag, 25 augustus 2005

Ook carbonpolsstok is niet regenbestendig

De ontwikkelingen van materialen in de sport worden altijd met argusogen gevolgd. In de wereld die fierljeppen heet, is dat niet anders dan in welke andere sport. Toch is ersinds de aluminiumpolsstok van Evert Wilstra in 1975 zijn intrede deed, nauwelijks iets veranderd. Maar als alles meezit, kan de fierljepper al volgend seizoen kiezen voor een pols van carbon.

Sportdonderdag, 25 augustus 2005

Hijlkema is nu al een mythe

Weidum – Oké, de Frouljus PC is pas 29 lentes oud en natuurlijk: na haar zullen nog vele natuurtalenten opstaan. Maar is het daarom voorbarig om nu al te stellen dat haar grootsheid op de PC nooit meer geëvenaard zal worden? Waarschijnlijk niet. De cijfers zijn het bewijs. Afke Hijlkema (26) uit Akkrum: tien PC-deelnames, acht keer winst, acht keer koningin.

Weerdonderdag, 25 augustus 2005

Buien en zon

Vandaag is wisselend bewolkt en komt het tot enkele (onweers)buien. De west tot zuidwestenwind is matig en in het Waddengebied soms krachtig. Het wordt 18 graden. Vannacht vooral in de kustgebieden regen en onweersbuien. Morgen overal buitjes en koel met 17 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties