Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 juli 2013.

Cultuurdonderdag, 25 juli 2013

Organist O’Donnell naar Bolsward

Bolsward | Organist James O’Donnell van de Westminster Abbey in Londen geeft op 6 augustus een concert in de Martinikerk in Bolsward. O’Donnell heeft de muzikale leiding bij alle diensten en belangrijke nationale ceremonieën in de wereldberoemde kerk. Naast de liturgische taken dirigeert hij het beroemde koor van Westminster Abbey en treedt hij wereldwijd op als concertorganist. O’Donnell komt naar Bolsward op uitnodiging van Kees Nottrot, vaste organist van het Albertus Antoni Hinsz-orgel. Nottrot speelde op uitnodiging van O’Donnell ook al eens in Londen. Het concert met onder meer werken van Bach, Mozart en Händel, begint om 20.00 uur.

Economiedonderdag, 25 juli 2013

100-jarig Waaxenser bedrijf laat zich niet tegenhouden door grenzen

In deze tijden van crisis vinden Joop en Taeke Dammers uit Waaxens (D.) het niet gepast om het eeuwfeest van hun schildersbedrijf groots te vieren. Een opmerkelijk bedrijf met klanten in binnen- en buitenland.

Hoofdartikeldonderdag, 25 juli 2013

Ontwikkelingswerk nodig in eigen land

Het is verbazingwekkend nieuws: Cordaid, een ontwikkelingsorganisatie, gaat in Nederland aan het werk: hulp bij het opstarten van bedrijfjes of het organiseren van coöperaties waar mensen een baantje kunnen vinden en waarin voedsel wordt aangevoerd en verkocht.

Regiodonderdag, 25 juli 2013

Gemeenten nog niet bezig met kindpakket

Leeuwarden | Er zijn nog geen Friese gemeenten bekend die van plan zijn een kindpakket samen te stellen. Zo’n pakket is bedacht door de Kinderombudsman en bevat basismaatregelen voor kinderen die in armoede leven.

Regiodonderdag, 25 juli 2013

Friese campings profiteren van het weer

Ameland | Met het warme zomerweer rinkelen de telefoons volop bij campings in Fryslân. ,,We krijgen veel gezinnen die met het mooie weer komen aanwippen en aankondigen dat ze vandaag aankomen en informeren of er nog plaats is”, zegt Coen Hoven van camping Duinoord op Ameland.

Regiodonderdag, 25 juli 2013

Een op tien jongeren wordt gepest via web

Leeuwarden | Gestalk, geroddel en chantage. Meer dan tien procent van de jongeren van vijftien tot achttien jaar krijgt dit wel eens voor de kiezen via internet. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over cybercriminaliteit en cyberpesten.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 juli 2013

Onbekend protestantisme

Bericht uit Italië

Geloof & Kerkdonderdag, 25 juli 2013

Eigen wereldjongerendagen: ontmoeting en vieren op Ameland

Ze waren graag naar Brazilië gegaan, maar het was te duur. Het jongerenpastoraat van de H. Jacobusparochie, houdt daarom eigen wereldjongerendagen. Geen mis op Copacabana Beach, wel in de duinen van Ameland.

Sportdonderdag, 25 juli 2013

Helmholt pakt in Joure ontbrekende schansrecord

Joure | Waar Bart Helmholt uitdagingen ziet daar gaat de Burgumer die aan. En niet zelden slaagt de ‘kannibaal’ van het fierljeppen in zijn missie, zoals gisteren in Joure waar hij zich het nog ontbrekende schansrecord toe-eigende. In de finale verpulverde Helmholt het record van Ysbrand Galama met maar liefst 60 centimeter: 20,36.

Sportdonderdag, 25 juli 2013

St. Annaparochie grijpt voor het eerst de ‘Sulveren Leest’

Easterein | De gebroeders Rein en Krijn Hiemstra hebben gisteren in Easterein samen met Sjoerd de Jong namens KF St. Anne Drie Spul Is Ut de negende editie van de Jong Feintepartij op hun naam geschreven. De winst voor de Bilkerts op de prestigieuze afdelingspartij voor junioren kwam niet als een verrassing. In dezelfde samenstelling won het de afgelopen twee jaar ook de Jong Nederland.

Sportdonderdag, 25 juli 2013

Kraaijeveld niet, Dekker wel in de estafetteploeg

Barcelona | Zwemster Ilse Kraaijeveld uit Dokkum zal volgende week zondag tijdens de WK zwemmen in Barcelona geen deel uitmaken van de Nederlandse estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag.

Sportdonderdag, 25 juli 2013

Postma rukt op bij EK Finn in Warnemünde

Warnemünde | Pieter-Jan Postma heeft zich gisteren kunnen herstellen van zijn matige prestaties op het EK zeilen in de olympische Finn-klasse een dag eerder. De Leeuwarder, de nummer vier van de afgelopen Olympische Spelen in Londen, klom van de veertiende naar de zesde plaats in het klassement na zes races.

Sportdonderdag, 25 juli 2013

Koster bij NK op de weg net niet op het podium

Chaam | Paulien Koster uit Delfstrahuizen heeft gisteren in Chaam net het podium gemist bij het NK op de weg voor nieuwelingen meisjes. De Friezin eindigde als vierde. Arianna Pruisscher uit Nieuw Dordrecht werd Nederlands kampioene.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties