Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 juli 2009.

Cultuurzaterdag, 25 juli 2009

Dubbelexpositie Leeuwarder Henk Krist

Heerenveen - In Leeuwarden en Heerenveen is vanaf volgende maand de expositie Wat te doen op aarde te zien, met werk van de Leeuwarder kunstenaar Henk Krist. Hiervoor hebben Museum Willem van Haren in Heerenveen en de Leeuwarder galerie Roos van Tudor de handen ineengeslagen.

Economiezaterdag, 25 juli 2009

Subsidie bij import biomassa

Den Haag - Ondernemers of instellingen die projecten willen realiseren die leiden tot een verduurzaming van de import van biomassa kunnen in aanmerking komen voor subsidie. De regeling geldt voor projecten die uiterlijk in 2013 worden afgerond.

Hoofdartikelzaterdag, 25 juli 2009

De oogst, afhankelijkheid…

Het oogsten is begonnen. De nieuwe aardappelen worden van het land gehaald en vruchten zijn er volop. Graan, uien en straks de suikerbieten volgen. Dat het land vruchten geeft, is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Sommigen in onze samenleving weten nauwelijks iets van de herkomst van het dagelijks eten en drinken. Boeren weten het beter: de oogst is nooit een vanzelfsprekendheid; altijd zijn er factoren die de oogst doen slagen of mislukken. En die factoren hebben we niet allemaal in de hand.

Regiozaterdag, 25 juli 2009

Spelenderwijs leren leven met gescheiden ouders

Leeuwarden - Wat zeg ik, als papa vraagt wat ik van de nieuwe vriend van mama vind? Wat gebeurt er als ik met mama over papa praat? Kinderen van gescheiden ouders krijgen heel wat ingewikkelde kwesties op hun bordje.

Regiozaterdag, 25 juli 2009

‘Je staat er alleen voor, dat is soms lastig’

Leeuwarden - Chirurg Rob Leemans werd drie keer door Defensie uitgezonden naar Irak en Afghanistan. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Regiozaterdag, 25 juli 2009

‘In pittige sjoernalist en sa skerp as in mes’ is Hilarides

Arum - Lammert Skille noemen ze hem in Arum. Terecht, want Lammert Johannes Hilarides schrijft vijftig jaar voor dorpskrant De Skille.

Regiozaterdag, 25 juli 2009

Watertoerist weet Fryslân goed te vinden

Leeuwarden - De jachthavens in Fryslân liggen dezer dagen bomvol. Watertoeristen weten Fryslân dit seizoen massaal te vinden. Wat kampeerders betreft is sprake van een wisselend beeld. Dat trekt nog wel aan, nu regio Zuid ook zomervakantie heeft, is de verwachting.

Regiozaterdag, 25 juli 2009

Bulgaarse mensenhandel komt onder het vergrootglas

Leeuwarden - Bulgarije is verdrietig en boos op Nederland. Deze week verscheen het vijfde rapport op rij waarin de Europese Commissie harde noten kraakt over de georganiseerde criminaliteit en corruptie in het Balkanland. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt het welletjes en wil dat staatssecretaris Frans Timmermans in Brussel gaat aandringen op straf. ,,Maar we doen toch zó ons best”, is min of meer de reactie van Bulgarije.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juli 2009

Geen mobieltje, wél indrukwekkende ervaringen

24 leerlingen en zes docenten van ROC Friese Poort zijn in de Oekraďne met de organisatie World Servants. Ze bouwen samen met de plaatselijke bevolking in het dorp Jasinja twee schoollokalen. Ruben Muller houdt een dagboek bij.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juli 2009

Het geloofsavontuur van een krimpende kerk

Dan Haag - Kleine kerken die het water aan de lippen staat: ze zijn er ook in Fryslân. Is sluiten de enige oplossing? Verschillende kerken gooiden het roer om en hebben tegen alle sombere ontwikkelingen in een doorstart gemaakt. In het Friesch Dagblad de komende weken een aantal portretten. Vandaag deel 3: De Pax Christikerk in Den Haag.

Sportzaterdag, 25 juli 2009

Sollied verwacht geen spektakel

Heerenveen Trond Sollied, de trainer van sc Heerenveen, verwacht in de strijd om de Supercup tegen AZ vandaag in Amsterdam geen spektakel. ,,We zijn nog niet klaar voor de competitie en AZ is dat ook niet.’’ De Noor vindt AZ daarbij geen ploeg die risico’s neemt en beide clubs zijn nog zoekende naar automatismen. De trainer stelde gisteren nogmaals dat de start van de competitie veel belangrijker is dan de Johan Cruijff Schaal. ,,Maar het is geen veredelde oefenwedstrijd. Het gaat om een prijs, maar ik vind het belangrijker dat mijn spelers met een goed gevoel aan het thuisduel tegen Roda JC beginnen.” De spoeling op het middenveld en de defensie is dun bij Heerenveen. ,,Maar ik heb vijftien topfitte spelers”, aldus Sollied. Vermoedelijke opstelling: Steppe, Janmaat, Breuer, Djuric; Svec, Elm, Grindheim; Beerens, Sibon, Henrique.

Sportzaterdag, 25 juli 2009

‘Hindernissen Driezum-Wâlterswâld wurde te moai’

Driezum-Wâlterswâld - Elf hindernissen zorgden gistermiddag voor spektakel en show tijdens het Open Fries kampioenschap marathon tijdens de traditionele Paardendagen. De twintigste editie overtrof wat dat betreft nog weer alle voorgaande wedstrijden die dwars door Driezum, Wâlterswâld en Damwâld lopen. Maandenlang waren vrijwilligers in touw om het parcours op te bouwen en de organisatie zit aan het plafond, weet de kersverse voorzitter Lenet Venekamp. Zij geeft aan dat het komende jaren belangrijk is om te waken voor kwaliteit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties