Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 juli 2005.

Bijschriftmaandag, 25 juli 2005

Alles vergaat (3)

Bijschriftmaandag, 25 juli 2005

Alles vergaat (2)

Dossiermaandag, 25 juli 2005

De man onthand, maar gelukkig is er voetbal


Dossiermaandag, 25 juli 2005

Koninklijke ondergang


Economiemaandag, 25 juli 2005

Nieuwe eigenaren ingenieursbureau Oranjewoud

Heerenveen – Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud is op zoek naar nieuwe aandeelhouders. Volgens woordvoerder E. Hellinga is dat nodig om ,,voldoende middelen te hebben om uit te breiden naar het buitenland”.

Hoofdartikelmaandag, 25 juli 2005

De winnaar

Voor de zevende keer won de Amerikaan Lance Armstrong de Tour de France. Nu zet hij een punt achter een van de meest opzienbarende sportcarričres ooit. Dat feit is door vriend en vijand als zeer welkom ervaren. Met Lance Armstrong was de Tour niet meer ‘leuk’. Je wist dat als Armstrong meedoet, de uitslag bij voorbaat vaststaat. En dus is iedereen blij dat de Amerikaan er mee stopt. De grootse prestaties die de man heeft neergezet, tellen na al die overwinningen minder dan zijn afscheid.

Regiomaandag, 25 juli 2005

Friese musea verbaasd over bezuinigingen

Leeuwarden – Friese musea en culturele instellingen zijn verbijsterd over de bezuinigingen die Gedeputeerde Staten toch lijken te willen doorvoeren. De provincie Fryslân wil de culturele sector halverwege volgend jaar met 4,5 miljoen euro korten. ,,We gaan aantonen dat bezuinigen echt niet kan”, aldus C. van ’t Veen van het Fries Museum.Gedeputeerde Staten (GS) stuurden vorige week een brief naar acht culturele instellingen die provinciale subsidie krijgen. Hierin worden de organisaties gevraagd aan te geven op welke manier ze denken te kunnen bezuinigen op hun bedrijfsvoering.

Regiomaandag, 25 juli 2005

Nieuwe eigenaren bureau Oranjewoud

Heerenveen – Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud is op zoek naar nieuwe aandeelhouders. Volgens woordvoerder E. Hellinga is dat nodig om ,,voldoende middelen te hebben om uit te breiden naar het buitenland”.

Regiomaandag, 25 juli 2005

Zendmast van 132 meter in Leeuwarden

Leeuwarden – Zendbedrijf Nozema wil in Leeuwarden een nieuwe zendmast plaatsen voor digitale televisie. De mast krijgt een hoogte van 132 meter.

Regiomaandag, 25 juli 2005

Speciaal voor reünie terug van vakantie

Niezijl - Vijftien jaar geleden was er ook al een Niezijlster dag. Alleen toen was Heintje Jan Hiemstra nog niet van de partij. Hij was toen akkerbouwer in het nabijgelegen Oldehove en had geen tijd om de reünie mee te maken. Afgelopen zaterdag kwam hij zelfs eerder terug van vakantie om op de vijfjaarlijkse reüniedag te kunnen zijn.

Regiomaandag, 25 juli 2005

IJsselmeer rood van protest

Hindeloopen - De hoge golven, de harde wind en het fanatisme van de zestien schippers in de A-klasse van de IFKS hebben de protestcommissie zaterdag overuren bezorgd. Negen schippers knoopten bij Hindeloopen een rode protestvlag in het want. Zes van hen dienden het protest in. Henk Regt van Ut en Thús uit Heerenveen won met overmacht.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2005

Daar sta je dan – blank naast zwart

Utrecht – Er zijn van die momenten die je bij blijven op zo’n conferentie als de GOR-assemblee. Vaak zijn dat de gesprekken, de ontmoetingen met mensen, die eigenlijk veel interessanter zijn dan al die rapporten en huishoudelijke vergaderingen.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2005

Een bondgenoot van het leven

Hein Stufkens is filosoof , dichter, leraar en schrijver van boeken op het terrein van spiritualiteit en bewustzijn. Deze zomer schrijft hij een serie over de zaligsprekingen van Jezus. Vandaag deel 3.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2005

Catechismus blijft voorlopig ongewijzigd

Utrecht – De Gereformeerde Oecumenische Raad (GOR) past het antwoord op vraag 80 van de Heidelberger Catechismus (Zondag 30) voorlopig niet aan. Wel bevestigden de leden zaterdagochtend tijdens hun assemblee in Utrecht de conclusie dat de tekst niet meer van deze tijd is.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2005

GOR dient klacht in bij minister Bot

Utrecht – De Gereformeerde Oecumenische Raad (GOR), die deze maand in Utrecht vergadert, dient een klacht in bij minister Bot van Buitenlandse Zaken over vermeende wantoestanden bij Nederlandse ambassades. Volgens voorzitter D. Visser konden veertien van de 77 stemgerechtigde leden hierdoor niet naar de assemblee van de GOR in Utrecht komen.

Sportmaandag, 25 juli 2005

Weening: ‘Ik haw myn wurk goed dwaan kind’

Parijs - De Rabobank-wielerploeg kijkt met tevredenheid terug op de Tour van 2005 en Pieter Weening uit Harkema mag dat zeker doen.

Sportmaandag, 25 juli 2005

Sjoerd Hamburger piekt op juiste moment

Amsterdam – Sjoerd Hamburger heeft gisteren op de Bosbaan in Amsterdam zijn periode als jeugdroeier afgesloten met een wereldtitel. Op het WK tot 23 jaar piekte de uit Oldeberkoop afkomstige roeier voor eigen publiek.

Sportmaandag, 25 juli 2005

Bommelsteyn spant de kroon

Sumarreheide - Er lijkt geen einde te komen aan het succes van Friese tuigpaarden uit Jouster Stoeterij Bommelsteyn. Na de nationale titel tandem vier weken geleden in Dokkum en drie dagen na het goud tijdens het NK dubbelspan in Nunspeet, spande Alfons van Proosdij zaterdag in Sumarreheide bij Garyp al weer de kroon tijdens het NK klavertje drie.

Sportmaandag, 25 juli 2005

Heerenveen mist de scherpte

Appelscha – SC Heerenveen slaagde er zaterdagavond voor het eerst in de voorbereiding niet in tot winst te komen. Die kansen kreeg de formatie van trainer Gertjan Verbeek in Appelscha tegen het Turkse Gaziantepspor zeker, maar de Friese ploeg miste drie weken voor de start van de competitie nog scherpte. Maar dat is geen reden voor ongerustheid.

Weermaandag, 25 juli 2005

Buien Vandaag komt het tot, soms pittige buien met kans op onweer. Het wordt 19 graden en de zuidwestenwind is zwak tot matig. Vannacht koelt het af tot 14 graden en verdwijnen de meeste buien. Morgen is het veelal droog en met enkele opklaringen wordt het weer ongeveer 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties