Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 juni 2013.

Economiedinsdag, 25 juni 2013

Kringloopboeren voeren actie anders mestuitrijden

Burgum/Abcoude | Boeren die zijn aangesloten bij de vereniging Noardlike Fryske W‚lden (NFW) en de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu (VBBM) hebben gisteren een mestruikerij gehouden op het bedrijf van boer Gijsbert uit het programma Boer zoekt Vrouw. De actie was opgezet om staatssecretaris Sharon Dijksma te laten ruiken aan mest die is geproduceerd op bedrijven van kringloopboeren. De boeren voeren hun koeien minder eiwit en meer ruwvoer en gebruiken amper kunstmest. Daardoor zit er minder ammoniak in de mest. Het ruiken aan verschillende emmers zou dat volgens de boeren moeten bewijzen.

Economiedinsdag, 25 juni 2013

Lagere prijzen bij einde van de aardappelhandel

Leeuwarden | De handel in aardappelen uit de oude oogst van vorig jaar loopt op zijn einde en de aardappelprijzen zijn afgelopen week gedaald. Gisteren kwamen de noteringen van de beurs in Goes uit op 32,50-37,50 euro per honderd kilo voor fritesgeschikte aardappelen. Een week eerder was dat 35-39 euro. Ondanks de relatief forse verlagingen, zijn de prijzen nog goed. Exportgeschikte aardappelen gingen in prijs omlaag van 35-40 euro naar 34-38 euro. De hoeveelheid aardappelen die wordt verhandeld is nog klein. Volgende maand begint de handel van de eerste nieuwe oogst.

Hoofdartikeldinsdag, 25 juni 2013

Zonder Snowden geen debat over afluisteren

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden probeert uit alle macht uit handen van de Amerikaanse justitie te blijven. Hij wordt beschuldigd van spionage en diefstal van staatseigendommen en vreest voor lange tijd achter de tralies te verdwijnen. Snowden wil nu asiel aanvragen in Zuid-Amerika.

Regiodinsdag, 25 juni 2013

Toekomst voor Nij BethaniŽ

Tzummarum | De vernieuwing van verzorgingscentrum Nij BethaniŽ en de omgeving in Tzummarum gaan door, maar wel in afgeslankte vorm. Dat is duidelijk geworden uit de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente Franekeradeel, in samenwerking met Zorgpartners Friesland en Wonen NW-Friesland.

Regiodinsdag, 25 juni 2013

Weinig ambitie bij ouders wat school betreft

Leeuwarden | Een school wordt te weinig gezien als een voorrecht en een plaats waar je dingen kunt bereiken. Hier is een cultuuromslag nodig, zo betoogden de deelnemers aan het Onderwijsdebat van Frysl‚n, gisteren in het provinciehuis.

Regiodinsdag, 25 juni 2013

Nog erg veel onnodige regeltjes in Frysl‚n

Leeuwarden | Gemeenten houden nog altijd vast aan allerlei regels die overbodig zijn of zelfs al niet meer bestaan. Dat concludeert MKB Nederland na onderzoek onder 163 Nederlandse gemeenten, waarvan zestien Friese.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 juni 2013

Bisschop Gijsen was te streng voor Nederland

De eigenzinnige en zeer behoudende oud-bisschop Jo Gijsen zorgde er met zijn houding voor dat hij niet erg geliefd was. Zelf vond Gijsen dat deed wat hij moest doen, in het belang van de Katholieke Kerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties