Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 juni 2010.

Cultuurvrijdag, 25 juni 2010

Franeker celliste krijgt 10.000 euro studiegeld

Leeuwarden - Celliste Dana de Vries uit Franeker krijgt tienduizend euro voor haar cellostudie in Groningen. Dat heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân gisteren bekendgemaakt. Het geld is afkomstig uit het Cultuurfonds op Naam Dames Tiemersma, dat bij het Prins Bernhard Cultuurfonds is ondergebracht. Dit fonds wil talentvolle jonge mensen financieel ondersteunen bij vervolgonderwijs of -onderzoek in de muziek of textiele vormgeving.

Cultuurvrijdag, 25 juni 2010

‘White Sensation’ in Dokkum moet naam veranderen

Dokkum - Partycentrum Colosseum in Dokkum is op de vingers getikt door evenementorganisator ID&T vanwege het dancefeest ‘The White Sensation’ dat het Dokkumer bedrijf wilde organiseren. ID&T heeft de rechten van ‘Sensation’ en ‘Sensation White’ wettelijk geregistreerd. ID&T sommeerde de exploitanten van het Colosseum hierop de naam te veranderen.

Cultuurvrijdag, 25 juni 2010

Galerie Lauswolt mag naar Art-Fair in Den Bosch

Ureterp - Galerie Lauswolt in Ureterp mag naar de kunstbeurs Art-Fair ’s Hertogenbosch. De Friese galerie is ‘goedbevonden’ door de keuringscommissie van de kunstbeurs en mag daardoor nu deelnemen aan de beurs, meldde de galerie gisteren. Galerie Lauswolt is de enige galerie uit het Noorden die op de gerenommeerde beurs mag staan.

Economievrijdag, 25 juni 2010

Steden in Noorden moeten van de SER meer samenwerken

Groningen - Steden in de drie noordelijke provincies moeten meer profiteren van elkaars sterke punten en ophouden elkaar als concurrenten te zien. Dat schrijft de Sociaal Economische Raad voor Noord Nederland in een advies aan de bestuurders van de provincies en de steden in dat gebied.

Economievrijdag, 25 juni 2010

BASF Heerenveen en voormalig Ciba op één locatie

Nijehaske - Met het symbolisch verwijderen van het hekwerk tussen de vestiging van BASF en het - eerder overgenomen – Ciba heeft BASF in het bijzijn van medewerkers de vestigingen in Heerenveen officieel samengevoegd. De nieuwe leidinggevende Paul Evers heeft daarbij de taken van Jaap Wierink overgenomen.

Economievrijdag, 25 juni 2010

Exclusief concept, maar in de sfeer van boerenbont

Marrum – Als veehouder wilde Gerben Visbeek altijd al net even iets anders dan de buurman. Hij was succesvol in de fokkerij, maar verruilde de koeien toch voor een beleefboerderij. Met elk jaar minstens één noviteit is zijn bedrijf nu genomineerd voor de Bonifatiusbokaal.

Hoofdartikelvrijdag, 25 juni 2010

Formeren...

Al twee weken lopen verschillende fractievoorzitters de deur plat bij informateur Uri Rosenthal. Dat het in Nederland lang duurt voordat er een regering is geformeerd is een gegeven. Maar dat er nu nog steeds niet duidelijk is welke richting het opgaat is wel een probleem. Het proces heeft tot nu toe het karakter van vluchtig afvinken van mogelijkheden. Wat de meest vruchtbare samenwerking lijkt, is nog steeds niet helder.

Regiovrijdag, 25 juni 2010

Zuidwal valt af voor proef CO2-opslag

Harlingen - Het gasveld de Zuidwal in de Waddenzee is als eerste afgevallen voor een proef met ondergrondse opslag van CO2 (koolstofdioxide). Vanwege strenge milieu-eisen was het onzeker of er in 2015 met het experiment begonnen zou kunnen worden.

Regiovrijdag, 25 juni 2010

Waddenzee-orka heeft nu ook een naam: Morgan

Harderwijk - De jonge vrouwtjesorka die woensdagavond door het Dolfinarium uit de Waddenzee werd gered, heeft een naam: Morgan. Dat heeft een medewerker van het Dolfinarium in Harderwijk gisteren laten weten. ,,Het is een Schots-Keltische meisjesnaam en we hebben daarvoor gekozen omdat ze mogelijk uit de wateren boven Schotland komt”, aldus de zegsman.

Regiovrijdag, 25 juni 2010

‘Ik geloof niet in klassikaal de lesjes afdraaien’

Ferwoude - Meester Jan van Asperen van cbs De Finne in Ferwoude stopt na veertig jaar met lesgeven. Leerlingen zullen de geďnteresseerde en soms ondeugende meester wel missen. Maar hij blijft actief in het dorp.

Regiovrijdag, 25 juni 2010

Woodbrokers blij met eerste halfjaar

Kortehemmen - Behandelcentrum Woodbrookers in Kortehemmen is gisteren officieel geopend. Jeugdhulp Friesland blikt tevreden terug op het eerste halfjaar.

Regiovrijdag, 25 juni 2010

Ernstig praten over liefde, of gewoon lekker zingen

Drachten - Het lijkt wel Valentijnsdag op het Gomarus College in Drachten. Rode slingers, ballonnen en hartensnoepjes sieren de hal. Op het plein is met stoepkrijt een groot roze hart getekend. De middelbare school viert de Dag van de Liefde, of eigenlijk van ‘de relatie met jezelf en elkaar’.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juni 2010

Waar is de dwaasheid van God?

Is God terug? Ongetwijfeld, zegt Bram van de Beek, spraakmakend theoloog aan de Vrije Universiteit. Want God verscheen in Jezus Christus, aan het begin van onze jaartelling. Die komst is zó onvoorstelbaar en verbijsterend dat alle kerkelijke ‘prietpraat’ van vandaag verbleekt.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juni 2010

Bijbelverhalen hebben moderne mens veel te zeggen

Gelovigen krijgen vaak de kritiek om de oren geslingerd dat wat in de kerk gebeurt en wordt verteld in de moderne tijd geen waarde meer heeft. Het slaat nergens meer op, omdat het mijlenver van moderne mensen afstaat. Toch hebben Bijbelverhalen waarover in de kerk wordt verhaald een verrassende actualiteit, vindt Hans Kronenburg.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juni 2010

Pelgrimeren is ook een statement: Ik ben een zoeker!

De Groninger internetpastor Boele Ytsma loopt in acht dagen het Pionierspad in Flevoland. Allerlei mensen vergezellen hem. Ytsma geeft dagelijks een impressie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties