Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 juni 2004.

Bijschriftvrijdag, 25 juni 2004

Hebzucht als afgodendienst

Kolossenzen 3: 5, 6

Cultuurvrijdag, 25 juni 2004

Tryater komt jaarlijks 400.000 euro tekort

Leeuwarden - Tryater komt 400.000 euro tekort op jaarbasis als de overheid het advies van de Raad voor Cultuur overneemt. Dat hebben het bestuur van het Friese theatergezelschap en artistiek leider Hans Man in ’t Veld donderdag gemeld.

Dossiervrijdag, 25 juni 2004

Inlossen van de schuld


Dossiervrijdag, 25 juni 2004

Allochtone Vikingen


Economievrijdag, 25 juni 2004

CNV-voorzitter Doekle Terpstra: Acties tegen kabinet principezaak

Leeuwarden - Doekle Terpstra wordt er moedeloos van. Steeds wordt maar weer gezegd dat de vakbonden, de werkgevers en de overheid het niet eens konden worden over de leeftijdsgrens van het prepensioen. Onder andere oud-vakbondsvrouw en Kamerlid Gerda Verburg (CDA) liet zich onlangs nog zo uit op de radio.

Economievrijdag, 25 juni 2004

Kansen met koeien en kinderen

Vrouwenparochie - De kinderopvang Kids & Animals komt bedrijfsmatig op zorgboerderij Haubois op de tweede plaats. ,,Onze belangrijkste tak blijft het melkveehouderijbedrijf.’’ Toch is de kinderopvang waarmee Ingrid Limburg als extra activiteit bij het melkveehouderijbedrijf in 2000 begon, niet meer weg te denken bij het bedrijf.

Economievrijdag, 25 juni 2004

Redenen om te ondernemen en om het niet te doen

Nynke Laanstra is adviseur voor startende ondernemers. Zelf verloor zij twee jaar geleden haar onderneming door een niet-betalende klant. Ze kon na deze negatieve ervaring haar leven een positieve draai geven. ,,Verliezen is geen falen’’, is haar levensmotto.

Hoofdartikelvrijdag, 25 juni 2004

Een trendgevoelig volkje

Het begint tot steeds meer mensen door te dringen dat wij een trendgevoelig volkje zijn. Dat betekent dat veel mensen nauwelijks zelfstandig een oordeel vormen, maar meegaan in de mening over van alles en nog wat, zoals hun voorgehouden door een aantal ‘trendsetters’. Het meest recente voorbeeld is de lachwekkende manier waarop op de ene dag een legioen voetbalsupporters de bondscoach van het Nederlands voetbalelftal verguist om hem de volgende dag doodleuk weer op het schild te heffen. Trendsetters waren, zijn hier (uiteraard) weer een aantal televisiefiguren.

Regiovrijdag, 25 juni 2004

Ruzie tussen Vlieland en Texel over bultrug

Vlieland/Texel – Er dreigt een heuse burenruzie te ontstaan tussen Texel en Vlieland om het skelet van een bultrugwalvis, die dinsdagmiddag is aangespoeld op de Vliehors. Natuurcentrum Ecomare op Texel stuurde gisteren enthousiast een bergingsteam naar het buureiland om het dier uit te benen.

Regiovrijdag, 25 juni 2004

Verkrachting in Leeuwarden na 15 jaar opgelost

Leeuwarden - De politie heeft een vijftien jaar oude verkrachtingszaak opgelost. Op basis van DNA-onderzoek kon een 51-jarige man worden aangehouden. De man zou in 1989 een destijds 28-jarige vrouw hebben verkracht in een kelderberging in de wijk Bilgaard in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 25 juni 2004

Horecaleges te duur en te zeer uiteenlopend

Leeuwarden – De gemeentelijke tarieven voor horecavergunningen verschillen te sterk van plaats tot plaats. Dat vindt de Koninklijke Horeca Nederland. De bond pleit bij voor een einde aan de wildgroei in tarieven. De horeca is in Amsterdam het duurst uit: 3.593 voor een totaalvergunning; Ameland heeft met 94 euro het laagste tarief.

Regiovrijdag, 25 juni 2004

Veel vogels verdronken door storm, maar zo is de natuur

Terschelling - Honderden jonge vogels die op de waddeneilanden broedden, zijn tijdens de storm van de afgelopen dagen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een inventarisatie op de eilanden. Volgens vogeldeskundig medewerker van het Friesch Dagblad Willem Bil uit Lippenhuizen zijn het vooral de kolonievogels zoals kopmeeuwen (kobben) en kluten (kluten) die het slachtoffer zijn geworden. Toch is er nog geen reden voor verontrusting: ,,het hoort bij de natuur’’.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juni 2004

Niet lijdzaam toezien

Utrecht - In het door corruptie en conflicten geteisterde Nigeria werkt de Beweging voor gerechtigheid, vrede en wederopbouw (JPRM) al twaalf jaar aan een betere toekomst voor het Afrikaanse land. Oprichter en directeur van de beweging ds Habila Istifanus: ,,Als er niets gebeurt, gaat mijn land eraan. Ik wil niet lijdzaam toezien.’’

Sportvrijdag, 25 juni 2004

Jouwert Turkstra is vooral levensgenieter

Oentsjerk – 33 jaar lang schreef hij bijna elke week de schaakrubriek in het Friesch Dagblad . Jouwert Turkstra: schaker, leraar, maar vooral levensgenieter. Nu hij 70 jaar geworden is, vindt de Oentsjerker het de hoogste tijd om het stokje door te geven. Maar wie is nu die man achter de schaakrubriek?

Sportvrijdag, 25 juni 2004

Geschorste Erik Edman: ,,We zijn niet bang voor Oranje’’

Estoril – Voor Erik Edman kan het Europees kampioenschap voetbal in Portugal al niet meer kapot. Dat wat voor de 25-jarige verdediger van SC Heerenveen geldt, geldt ook zeker voor de nationale ploeg van Zweden die als winnaar van Groep C de kwartfinale bereikten. ,,Dat was de doelstelling en wat dat betreft is het EK al geslaagd voor ons’’, zegt Edman.

Weervrijdag, 25 juni 2004

Perioden met zon

Vandaag is het nog druilerig en te koud met 15 graden. Morgen hebben we perioden met zon en het wordt warmer met temperaturen die komen te liggen rond 20 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen west en zuid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties