Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 mei 2016.

Economiewoensdag, 25 mei 2016

'Juweeltje’ Dairy Campus versterkt positie van Friese zuivel

Leeuwarden - Met Dairy Campus versterkt Fryslân zijn positie als zuivelprovincie. Het nationale instituut voor onderzoek, onderwijs en innovatie in de melkveehouderij vervult de rol van aanjager.

Hoofdartikelwoensdag, 25 mei 2016

Oostenrijkers niet alleen in hun onvrede

De verkiezingen in Oostenrijk voor een nieuwe president zijn geëindigd in een ware fotofinish. Met miniem verschil won de linkse Alexander van der Bellen van de rechtse populist Norbert Hofer. Veel Europese politici slaakten een zucht van opluchting omdat de winst van de rechtse nationalist zou worden gezien als een nieuwe mokerslag voor de gevestigde orde. Hofer is een fel tegenstander van het door Brussel gepropageerde ruimhartige vluchtelingenbeleid.

Regiowoensdag, 25 mei 2016

Friese broers hopen op gat in de markt met lege kofferbak

Sneek - Het lijkt zo simpel, maar misschien daarom juist wel zo geniaal: een bezorgdienst ontwikkelen door automobilisten te koppelen aan mensen die iets willen versturen. Immers, wie rijdt er nou altijd rond met een volle kofferbak?

Regiowoensdag, 25 mei 2016

Middagje les in de natuur: grutto horen en koe aaien

Woudsend - Weidevogels spotten en knuffelen met koeien. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Bonifatiusschool in Woudsend konden het gisteren meemaken. Nadat ze op school gewerkt hadden met het onlangs verschenen boekje Maitiid yn it lân gingen ze nu ook echt het land in.

Regiowoensdag, 25 mei 2016

Honderd verwarde Friezen in beeld bij instanties

Leeuwarden - In Fryslân wonen zo’n honderd verwarde mensen. Dat blijkt uit het Veiligheidshandboek waarin het Veiligheidshuis een provinciebrede aanpak voor deze groep heeft vastgelegd. Tot nu toe ontbrak zo’n gezamenlijke aanpak in Fryslân.

Regiowoensdag, 25 mei 2016

F-35 is nu al achterhaald en valt duurder uit

Leeuwarden - De F-35 (JSF) wordt duurder dan verwacht en is zodra die af is mogelijk al achterhaald. Dat zegt militair historicus Christ Klep van Universiteit Utrecht. De komst van de F-35 naar Leeuwarden ziet hij als een pr-stunt van Defensie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties