Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 mei 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 25 mei 2013

Catechismus: meer dan ouderwets woord

Dit jaar is het vierhonderdvijftig jaar geleden dat de Heidelbergse Catechismus verscheen; een belangrijk boekwerkje over het christelijk geloof zoals dat in de reformatorische traditie wordt beleden. Dat jubileum is aanleiding voor allerlei publicaties, waaronder een prachtige facsimile-uitgave van de eerste Duitse editie van de catechismus, 1563.En er verscheen ook een ‘nieuwe’ catechismus, een die gericht is op jongeren.

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Jeugdinternationals langer bij Heerenveen

Heerenveen | Rewan Amin (17), Pelle van Amersfoort (17) en Tarik Kada (16) hebben gisteren een driejarige verbintenis getekend bij sc Heerenveen. De talenten uit de eigen jeugdopleiding debuteerden dit seizoen allemaal in Oranje onder de zeventien en de A1 van Heerenveen. Middenvelder Amin kwam zelfs al in actie voor het beloftenelftal van de Friezen. Hij stond in de belangstelling van diverse andere clubs, maar bleef de vereniging waar hij sinds 2007speelt dus trouw.

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Bloedverraad in Champions League

In 1996 verliest Ajax de Champions League finale van Juventus na strafschoppen. Andere Tijden Sport ontdekt dat er doping in het spel is, maar de Italianen komen er mee weg. Bloedverraad kost Ajax uiteindelijk de ‘Cup met de Grote Oren’.

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Eindsignaal start van eeuwige vriendschap

Garyp | Hij heeft de reglementen er nog eens op nageslagen. En er staat alleen dat je moet blazen voor het eindsignaal. Hoe en waarmee: het zal de KNVB verder een zorg zijn. Komt het dus even mooi uit dat hij ’s middags een optreden heeft met zijn brassband en de tuba al in de auto ligt. Wanneer de keeper de bal in de slotminuut in zijn handen heeft, spoedt de dienstdoende arbiter zich naar de zijlijn en neemt zijn muziekinstrument ter hand. ,,Tataratata en het sprookje was uit.”

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Schurer: Het moet raar lopen wil Aris niet verder gaan

Leeuwarden | Hij is blij, trots en tevreden. ,,Onze tweede plaats is historisch”, zegt Aris-manager Gert Schurer. En toch overheerst na de verloren finale om het landskampioenschap van donderdagavond tegen Leiden een heel ander gevoel. ,,Ik ben leeg. Gisteren en vandaag zijn de zwartste dagen van het jaar.”

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Zelden keken ze bij Cambuur meer uit naar een nieuw seizoen

Vorig seizoen eindigde Cambuur het seizoen met een oefenpotje bij Broekster Boys. Dit seizoen opnieuw. Maar de verschillen met een jaar geleden waren in Damwâld gisteren legio: kou in plaats van warmte, bewolking in plaats van zon en blijdschap over de titel in plaats van treurnis na play-offs. Overeenkomsten waren er ook: het was de laatste keer dat een selectie in zijn geheel samen was. Tijd voor vakantie dus. Hoewel een nieuw avontuur op meer dan een manier zijn schaduw al vooruit werpt.

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Friese zeilers kunnen dit weekend scoren

Medemblik | Pieter-Jan Postma (Leeuwarden) en Marit Bouwmeester (Warten) staan er uitstekend voor bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Postma sloot de voorronde in zijn Finn-klasse op de eerste plaats en Bouwmeester is in haar Laser Radial voorlopig tweede achter de Britse Alison Young. ,,Dat zijn goede uitgangsposities”, zei Postma. ,,Maar in de medalrace vandaag kan van alles gebeuren. De klassering telt heel zwaar. Voor hetzelfde geld sta ik na afloop met lege handen.”

Sportzaterdag, 25 mei 2013

Gouweleeuw tekent voor vijf jaar bij AZ

Heerenveen | De kogel is eindelijk door de kerk. Verdediger Jeffrey Gouweleeuw verkast deze zomer van sc Heerenveen naar AZ. De 21-jarige jeugdinternational tekende een contract tot de zomer van 2018 bij de ploeg van Gertjan Verbeek. Het contract van de Heemskerker in Heerenveen liep nog een jaar door. Over de hoogte van de afkoopsom deden beide clubs geen mededelingen. Gouweleeuw stroomde ruim zeven jaar geleden in bij de jeugdopleiding van Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties