Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 mei 2007.

Cultuurvrijdag, 25 mei 2007

Cantatrix klaar voor concours

De stemming zit er al goed in. Het is pas half negen, gisterochtend, maar Vocaal Ensemble Cantatrix uit Dokkum is er klaar voor: de reis naar het Franse Tours, waar het koor vanaf vandaag deelneemt aan een internationaal concours voor amateurkoren. Voor het eerst in vijftien jaar tijd is er weer een Nederlandse delegatie die aantreedt op het Florilčge Vocal de Tours.

Economievrijdag, 25 mei 2007

Winst Centric hoog na koop Oranjewoud

Gouda/Heerenveen - Ingenieurs- en adviesbureau Centric, het bedrijf waar ook ingenieursbureau Oranjewoud uit Heerenveen onder valt, heeft vorig jaar fors meer omzet en winst gemaakt. De omzet steeg van 353 miljoen euro in 2005 naar 631 miljoen euro in 2006. De winst steeg van 23 miljoen euro naar 39 miljoen euro. Dat werd gisteren duidelijk uit de presentatie van de jaarcijfers van de onderneming. De omzet en winst zijn vooral zo sterk gegroeid door de overname van Oranjewoud in het najaar van 2005.

Economievrijdag, 25 mei 2007

Compensatie voor geruimde dieren in mkz-periode

Den Haag - Boeren waarbij in 2001 runderen en kalveren op het bedrijf zijn geslacht in verband met de bestrijding van de mkz-epidemie krijgen toch een vergoeding. De Europese Commissie heeft ingestemd met een voorstel dat Nederland al lang daarvoor heeft ingediend. In totaal gaat het om een bedrag van 1,6 miljoen euro dat nu kan worden uitgekeerd. Het gaat om 32.000 dieren die in Nederland zijn geslacht. Nederland ging er eerst van uit dat er geen compensatie betaald mocht worden voor dieren die zijn geslacht waarbij de producten niet voor menselijke consumptie waren bedoeld.

Economievrijdag, 25 mei 2007

Ook kleine emiraten willen meer handel

De in het zwart gestoken, gesluierde jonge vrouw leidt ons de lift in. Net als ze zelf wil instappen, komt er een man de hoek om. Ze deinst terug. ,,Druk op twee, ik neem de trap.’’

Hoofdartikelvrijdag, 25 mei 2007

De stemmachines...

De stemmachine blijft de (politieke) gemoederen bezighouden. Een van de problemen die door een oplettende groep burgers naar voren is gebracht is de ondoorzichtigheid van de software. Alleen het bedrijfje dat de software levert weet hoe de stemmen worden geteld. En dat is tegen alle regels die (zouden moeten) gelden in een democratie. Het is toch van de zotte, aldus de actieve burgers, dat het ‘geheim’ van de stemcomputer bij een bedrijfje ligt waar drie mensen werken. Er zijn ook andere problemen gesignaleerd: de werking van de computer is te beďnvloeden door kwaadwillenden.

Regiovrijdag, 25 mei 2007

Provincie benoemt projectleider

Leeuwarden - Koos Stevens uit Leek is gisteren door het college van Gedeputeerde Staten aangesteld als nieuwe projectleider voor de ver- en nieuwbouw van het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt. Hij is aangesteld tot het eind van dit jaar, wanneer de bouw moet starten. De aanstelling heeft enige weerstand gewekt.

Regiovrijdag, 25 mei 2007

Samen met de prins even op de foto

Den Oever - Natuurlijk moest de familie Lely samen met de Prins van Oranje voor het standbeeld even op de foto. Prins Willem-Alexander poseerde maar wat graag met het nageslacht van de beroemde Cornelis Lely. De kroonprins riep zelfs de opdringerige persfotografen even tot de orde en vroeg hen om even een stapje opzij te doen om een familielid van Lely de gelegenheid te geven een foto te maken.

Regiovrijdag, 25 mei 2007

A31 minst verstoorde snelweg

Regiovrijdag, 25 mei 2007

Superschool in Franeker

Franeker - De rsg Simon Vestdijk en de openbare basisscholen van Franeker willen samen een groot schoolcomplex neerzetten waar zeshonderd Franeker peuters en scholieren van twee tot achttien jaar terechtkunnen. De vmbo-afdeling van Simon Vestdijk zou dan met de basisscholen Kleijenburg en De Opslach en andere voorzieningen in een nieuw gebouw komen.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 mei 2007

Eigen jeugdkerk voor PKN-gemeente Sneek

Sneek - De Protestantse Gemeente in Sneek start zondag met een eigen Jeugdkerk: Geestdrift. Elke laatste zondag van de maand - behalve in juli en augustus - is er een jongerenkerk in de Zuiderkerk in Sneek.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 mei 2007

‘Laat mensen in hun eigenheid’

Kollum - Ds. Jan van Buuren nam donderdag na twaalf jaar afscheid als voorzitter van de Werkgroep Kerken en Mensen met een verstandelijke handicap in Fryslân. ,,We hebben de gedachte doorbroken dat we in de kerk voor deze mensen iets moeten dóén.” Speerpunten blijven er volgens hem nog genoeg: ,,Wees als kerk onderdeel van het netwerk van iemand met een (verstandelijke) beperking.”

Geloof & Kerkvrijdag, 25 mei 2007

DVD en boek voor Muskens

Breda - Bisschop Muskens viert morgen zijn 12,5-jarig jubileum als bisschop van Breda. Dat wordt gevierd met een eucharistieviering in de Antoniuskathedraal in Breda. Rond het jubileum verschijnt een special van het Magazine van het bisdom Breda. Ook is er dvd gemaakt met beeldbepalende reportages uit zijn episcopaat.

Sportvrijdag, 25 mei 2007

DFD mist de dubbel op een haar na

Meppel - Bijna kon DFD het toch al prachtige seizoen extra glans geven. Maar de Trynwâldsters misten na de titel van vorige week op een haar na de dubbel. In een zinderende bekerfinale was het Hoogeveense Thrianta nipt beter. Nadat DFD in de reguliere competitie tweemaal van Thrianta had gewonnen, moesten er twee verlengingen aan te pas komen.

Sportvrijdag, 25 mei 2007

Seizoen voorbij, leve het nieuwe seizoen!

Leeuwarden - Het was een pittig seizoen zonder prijzen en een teleurstellende twaalfde plaats in de eindrangschikking. Vandaag betreedt de huidige spelersgroep van Cambuur Leeuwarden de in opspraak geraakte kunstgrasmat voor een laatste training. Verre oorden lonken om van een welverdiende vakantie te genieten. De nieuw selectie moet zich op maandag 2 juli melden voor de eerste training van komend seizoen.

Weervrijdag, 25 mei 2007

Pinksteren nat

Het blijft vandaag droog en vrij zonnig, al komen er in het noordwesten enkele wolkenvelden voor. Morgen is het bewolkt en krijgen we te maken met een enkele bui of wat regen bij maxima rond 17 graden. De noordoostenwind wordt matig tot krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties