Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 mei 2004.

Bijschriftdinsdag, 25 mei 2004

Niet te stoppen

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

Waar zijn die antwoorden fries?

Waar zijn toch die antwoorden van de examens Fries? De antwoorden van vwo Nederlands, gisterochtend van negen tot twaalf afgenomen, stonden al vroeg in de middag gepubliceerd op de site eindexamen.NU. Wie vwo Fries van vorige week dinsdag wil nakijken, krijgt de standaardmededeling: ‘Voor dit vak zijn nog geen uitwerkingen beschikbaar. We proberen het correctiemodel zo snel mogelijk na het examen online te zetten’.

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

Wiskunde A-stress

Morgen onder andere havo wiskunde A. Als je wiskunde de afgelopen twee jaar goed hebt bijgehouden, weet je wat je te wachten staat. Dan ken je je sterke en zwakke punten.

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

LAKS noteert 831 klachten over vwo examen Nederlands

Hilversum – Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn gisteren 831 klachten binnengekregen over het vwo-examen Nederlands. Volgens het LAKS is dat een fors aantal, omdat er meestal niet zoveel klachten binnenkomen over dit examen. Vooral de eerste tekst vonden de examenkandidaten moeilijk. Het LAKS heeft een vraag doorgespeeld naar de Centrale examencommissie vaststelling opgaven (Cevo), die de eindnormering vaststelt. Over het havo-examen Duits kwamen 202 klachten binnen. Over het vmbo-examen aardrijkskunde waren 35 klachten. Het Cevo besloot van een vraag alle punten toe te kennen, omdat er een fout in stond.

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

Iedereen op tijd, leraar te laat

’s Nachts had ze nog last van de zenuwen gehad, maar zodra ze de examenzaal binnenliep, verdwenen die als sneeuw voor de zon. Gisteren deed Elsbeth van der Meulen van het Bornego in Heerenveen examen verzorging. ,,Ik besloot er gewoon in te stappen, en ben dus helemaal niet zenuwachtig meer geweest. Iedereen begon te gillen toen we de zaal binnenkwamen en die tafels zo in rijen zagen staan. Maar ik vroeg gewoon waar ik moest zitten en bleef rustig.’’

Economiedinsdag, 25 mei 2004

PvdA: vragen over salaris topman Essent

Groningen - De Groningse PvdA-statenfractie heeft gisteren vragen gesteld over het salaris van de directievoorzitter van Essent. Aanleiding is een ranglijst van salarissen in de semi-publieke sector, die Intermediair onlangs publiceerde.

Economiedinsdag, 25 mei 2004

Laurus-directie doet afstand van bonus

Den Bosch - De vijf leden van de hoofddirectie van Laurus doen afstand van hun bonus over 2004. Dat maakte Laurus vandaag bekend. De directie hoopt hiermee de vakbonden gunstig te stemmen voor de onderhandelingen over de grote bezuinigingsoperatie, die het bedrijf twee weken geleden aankondigde. Daarbij gaan 1290 arbeidsplaatsen verloren.

Economiedinsdag, 25 mei 2004

SER pleit voor snel herstel vrij arbeidsverkeer

Den Haag - Inwoners van de tien nieuwe EU-lidstaten moeten al voor 2007 vrij kunnen werken in de rest van de unie. Bijna alle oude EU-landen hebben hier tijdelijk paal en perk aan gesteld. Een lange overgangstermijn schaadt niet alleen de integratie van de tien landen, maar is ook slecht voor de economische groei.

Hoofdartikeldinsdag, 25 mei 2004

Middenstanders in actie…

Het was een heuse bezetting, gisteren in Leeuwarden: middenstanders in de binnenstad belemmerden de aanvang van een omvangrijke bouwactiviteit. Door de bouwwerkzaamheden zijn middenstanders gedurende bepaalde tijd niet of moeilijk bereikbaar. De wijze waarop de gemeente, in dit geval Leeuwarden, met hun belangen omgaat, was de reden voor de actie.

Regiodinsdag, 25 mei 2004

Slachtoffer misdrijf kan schade vaak niet bewijzen

Leeuwarden – Slachtoffers van een misdrijf lopen onnodig vaak smartengeld of een schadevergoeding mis, al zouden ze daar in principe wel voor in aanmerking komen. ,,Te vaak” moeten rechters claims niet-ontvankelijk verklaren, omdat die niet goed zijn onderbouwd. Daarover zijn strafrechters, advocaten en het Openbaar Ministerie het met elkaar eens.

Regiodinsdag, 25 mei 2004

Personeel van NoordNed: directeur weg

Leeuwarden – Het personeel van vervoersbedrijf NoordNed eist dat directeur K. Braam opstapt, anders volgen er acties. De werknemers zijn het vertrouwen kwijt in de directeur, die ze onder meer betichten van intimidatie, onbetrouwbaarheid en arrogantie. Moederbedrijf Arriva blijft vierkant achter de NoordNed-directeur staan.

Regiodinsdag, 25 mei 2004

‘Belastingmacht bij gemeente’

Den Haag – Gemeenten lopen grote financiële risico’s als ze niet zelf mogen bepalen hoeveel en welke belastingen ze heffen, zoals het kabinet wil. Dat staat in een rapport van de commissie Gemeentelijk belastinggebied van de VNG.

Regiodinsdag, 25 mei 2004

Taxi begint ziekenhuispendel

Burgum – Taxibedrijven dreigen een groot deel van hun klandizie kwijt te raken nu taxiritten naar het ziekenhuis niet meer worden vergoed door het ziekenfonds. De vervoerders zoeken naarstig naar oplossingen om de klandizie te behouden. De Taxicentrale van Burgum-Drachten zet een ziekenhuispendel op.

Regiodinsdag, 25 mei 2004

‘De race is helaas al veel te ver gelopen’

Akkrum – De sloop van de UTD-silo in Akkrum gaat ongehinderd door. Omdat de gemeente Boarnsterhim naliet het pand voor te dragen bij de Rijksdienst voor Monumentenzorg, is de veevoederopslag geen officieel vastgelegd monument, en staat de Rijksdienst knarsetandend aan de zijlijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 mei 2004

Nazorg voor militairen

Leeuwarden – De dienst Geestelijke Verzorging van Defensie houdt het komende halfjaar conferenties om mensen te begeleiden die met ontslag of reorganisatie te maken krijgen. Met die persoonlijke aandacht wil Defensie de betrokkenen op weg helpen naar een andere toekomst.

Sportdinsdag, 25 mei 2004

Praktijkschool Emmeloord naar Dronten

Dronten - De voormalige Praktijkschool in Emmeloord verhuist definitief naar Dronten. Dat maakten bestuur en directie van landbouwpraktijkschool PTC+ vandaag bekend. In Dronten wordt een nieuw complex gebouwd. De faciliteiten in het nieuwe complex zijn gericht op trainingen in de akkerbouw- en veehouderijtechniek.

Sportdinsdag, 25 mei 2004

Dames Friesland College in bekerfinale

Zwolle - De dames van het futsalteam van Friesland College hebben zich gisteren geplaatst voor de landelijke finale van de beker. Het team van Sido Postma versloeg maandagavond in Zwolle FC Gelre uit Doetinchem met 2-1.

Sportdinsdag, 25 mei 2004

Cambuur overklast regioteam St. Annaparochie

St. Annaparochie - Cambuur Leeuwarder heeft maandagavond een oefenduel tegen een team uit de regio van St. Annaparochie met 14-0 gewonnen. Bij Cambuur deden enkele proefspelers mee, onder wie Raymon Kolder (Rijsburgse Boys) en de Zweed Daniël Luketa.

Sportdinsdag, 25 mei 2004

Minnertsga passeert Klaas Anne Terpstra voor bondspartij

Minnertsga – Hij had ‘stommegraach’ in Franeker willen kaatsen, maar sportman als hij is beseft Klaas Anne Terpstra dat zijn afwezigheid pinkstermaandag in het bondspartuur van titelverdediger Minnertsga niet geheel ten onrechte is. ,,De opslach rint net sa’t it moat. En as je op in doarp fjouwer goede keatsers hawwe, dan kinne je út it partoer falle. Dat witte je.’’

Sportdinsdag, 25 mei 2004

Remmende voorsprong

Als pupil en junior binnen de jeugdopleiding van Ajax was Patje zijn leeftijdgenoten steeds een paar jaar vooruit: twee keer zo lange benen met stereo Suri-swing in de heupen, twee keer zo krachtige torso - je zou haast denken dat moeder Lidwina met zijn leeftijd had gesjoemeld - en een twee keer zo brutaal-vrolijke kop. Die hij als geen ander wist leeg te maken - hét kenmerk van de meedogenloze afmaker - om mee te scoren. Niet nadenken: springen, zweven en knikken.

Weerdinsdag, 25 mei 2004

Vrij zonnig en koel

Vanmiddag hebben we wisselend bewolkt weer en af en toe een buitje. Het wordt zo’n 14 à 15 graden. Vanavond en vannacht hebben we ook bewolking, bij |zo’n 6 graden. Morgen wordt het vrij zonnig maar nog wel koel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties