Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 april 2009.

Economiezaterdag, 25 april 2009

Verwerken van Fries afval levert 3,3 miljoen winst op

Leeuwarden - Afvalsturing Friesland heeft zijn winst in 2008 verdubbeld ten opzichte van 2007. Het afvalverwerkingsbedrijf, dat samen met Fryslân Miljeu (inzameling) het bedrijf Omrin vormt, haalde een netto bedrijfsresultaat van 3.229.000 euro, 1,7 miljoen euro meer dan in 2007.

Economiezaterdag, 25 april 2009

Friese bierbrouwer gestraft om hoog alcoholpercentage

Leeuwarden - De rechtbank in Leeuwarden heeft gisteren de Friese Bierbrouwerij een voorwaardelijke boete van 540 euro opgelegd. In het Us Heit bier van de brouwerij zat niet de vermelde 6 maar bijna 8 procent alcohol, zo bleek bij een controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Economiezaterdag, 25 april 2009

Bij DE verdwijnen 165 banen

Utrecht - Koffiemaker Douwe Egberts (DE) heeft last van de crisis en moet bezuinigen. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf gisteren. In totaal komen 165 arbeidsplaatsen in het gedrang. De voorstellen van de directie liggen ter beoordeling bij de ondernemingsraad (OR).

Hoofdartikelzaterdag, 25 april 2009

De JSF-discussie

Het vroeg om overtuiging om de beraadslagingen in de Kamer over de JSF te blijven volgen. Het debat was niet slechter dan de meeste, maar duurde wel erg lang. Maar daar kreeg de burger ook wat voor: de oplossing van de vaardige staatssecretaris Jack de Vries en die door de PvdA gretig werd gebruikt. Nederland blijft betrokken bij het JSF-project, betaalt mee aan een testvliegtuig, beslist volgend jaar over meebetalen aan de tweede toestel en beslist in 2012 pas over de aankoop van de operationele vliegtuigen.

Regiozaterdag, 25 april 2009

Basisarts mag huisarts zijn

Leeuwarden - Om het dreigende tekort aan huisartsen op te lossen, zouden ook basisartsen huisartsenzorg kunnen gaan bieden. Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Friese Huisartsenvereniging denkt dat het voorstel vooral een poging is om de tarieven te drukken.

Regiozaterdag, 25 april 2009

Honing- en hemelbomen voor Drachten

Drachten - Twee hemelbomen van zes meter hoog en een honingboom staan sinds gistermiddag in het centrum van Drachten. De hemelbomen staan naast het carillon op de plek waar tot vorig jaar twee zieke iepen stonden. De honingboom staat tegenover de ABN Amro aan de Burgemeester Wuiteweg.

Regiozaterdag, 25 april 2009

Nieuwe vragen door nieuwe tekst Tolsum

Leeuwarden - De nieuwe lezing van de tekst op het schrijfplankje van Tolsum heeft een lawine aan vervolgvragen op gang gebracht. Waar komt het vandaan? Hoe kwam het in Tolsum terecht? En waar hebben we het eigenlijk over?

Regiozaterdag, 25 april 2009

Vrijwilligers van It Damshûs krijgen een eigen pad

Nij Beets - Hondstrouw zijn ze, de vrijwilligers van openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets. De meesten komen uit Nij Beets zelf, een dorp van 1700 inwoners. Zestig mensen werken zeer regelmatig in het museum, een dagdeel per week of vaker. En dan zijn er nog 120 mensen die op onregelmatiger basis bij It Damshûs betrokken zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 april 2009

Ds. De Fijter neemt afscheid

Lunteren - In een indrukwekkende en persoonlijke toespraak heeft ds. Gerrit de Fijter gisteren in Lunteren afscheid genomen van de synode. Opnieuw klonk de roep om eenheid.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 april 2009

Veel onrust in synode over rapport Veerman

Lunteren - Het rapport De hand aan de ploeg dat een ,,cultuurverandering’’ betekent voor pastores in de Protestantse Kerk in Nederland heeft gisteren voor veel onrust gezorgd tijdens de landelijke kerkvergadering (generale synode) in Lunteren. Diverse Friese afgevaardigden namen het op voor de positie van de kleine gemeenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 april 2009

Samenwerken: de sleutel in schuldhulp

Leeuwarden - Samenwerken is het sleutelwoord in de omgang met de schuldproblematiek, volgens Hub Crijns directeur van het landelijk bureau DISK. Gemeenten en kerken werken echter nog veel te weinig samen, vindt hij.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 april 2009

Kerken helpen bij aanpak van privéschulden

Veenendaal - Kerk in Actie en de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA gaan mensen helpen uit de schulden te komen. Vandaag wordt daarvoor de handreiking Eerste hulp bij schulden (EHBS) gepresenteerd. Op dit moment horen al een half miljoen huishoudens tot de risicogroep voor wie schulden een probleem dreigen te worden.

Sportzaterdag, 25 april 2009

Kooistra wil smetje op kampioenschap wegpoetsen

Harkema - Het lijkt inmiddels niet meer de vraag óf, maar wanneer Harkemase Boys de titel in de hoofdklasse C pakt. In het gunstigste geval doet de koploper dat vandaag al bij WHC, een oude bekende. In 2003 kroonden de Friezen zich daar al ook al tot kampioen. Alwin Kooistra is de enige nog overgebleven speler uit dat succesteam, maar miste destijds de spannende ontknoping door een blessure. ,,Dat smetje wil ik dolgraag wegpoetsen.”

Sportzaterdag, 25 april 2009

Flyers gaat zich nog meer richten op eigen talent

Heerenveen - Hajé Flyers gaat zich komend seizoen meer dan ooit richten op talent uit de eigen opleiding. De club die deze week afscheid nam van coach Chris Eimers doet dat noodgedwongen. Het Friese ijshockeybolwerk moet werken met een opnieuw lagere begroting. Naast de Nederlandse inbreng zal de club vijf of hooguit zes imports naar Heerenveen halen. Met Paul Vincent en Jamie Visser is de club al rond en ook Mike Nason lijkt er nog een seizoen in Fryslân aan vast te plakken.

Sportzaterdag, 25 april 2009

Cambuur figurant op feestje Dordt

Dordrecht – Het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur was gisteren vooral voor die eerste van groot belang. De ploeg van oud-Cambuurtrainer Gert Kruys kon de periodetitel winnen. Cambuur had echter haar eigen belangen. Toch moest de ploeg een nederlaag slikken, met een feestje voor Dordt tot gevolg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties