Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 maart 2011.

Cultuurvrijdag, 25 maart 2011

Friese concerten Brass Splendour dit weekeinde

Groningen - Dit weekeinde presenteert het Prins Claus Conservatorium het evenement Brass Splendour in Leeuwarden en St. Jacobiparochie. De concerten voor koperensemble, slagwerk en orgel vinden morgen plaats in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden en overmorgen in de Groate Kerk in St. Jacobiparochie. De bezetting bestaat voor een groot deel uit musici afkomstig uit Fryslân (Tijmen Botma, dirigent; Saleem Khan, solist; op trompet Gerk Huisman, Jantina Rozema en Annemarieke Bos; op hoorn Rianne de Heide en Aukje Spijksma; op trombone Bauke Kalma; met euphonium Hendrik de Boer en op Tuba Gouke Wielinga).

Cultuurvrijdag, 25 maart 2011

Korenfeest Stipelrűnte in Trynwâlden

Aldtsjerk - Keunstwurk organiseert dit jaar het korenfeest Stipelrűnte in de Trynwâlden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De Stipelrűnte vindt plaatst op zaterdag 14 mei 2011. Het evenement wordt door velen gezien als het hoogtepunt van het koorseizoen in Fryslân. Op uitnodiging van Mingd Koar Aldtsjerk wordt het korenfeest gehouden in zeven kerken in de Trynwâlden. 65 koren uit alle streken van Fryslân zullen zich presenteren in ieder twee optredens. Entree is gratis. Op het korenfeest zijn er shantykoren, gospelkoren, popkoren, smartlappenkoren, kamerkoren, kerkkoren en wereldmuziekkoren.

Hoofdartikelvrijdag, 25 maart 2011

Secularisatie, politiek...

De secularisatie is onomkeerbaar in een aantal westerse landen, waaronder Nederland. Dat zeggen tenminste natuurkundigen van diverse universiteiten in de Verenigde Staten. In een groot aantal moderne seculiere democratieën is sprake van een trend waarin mensen zichzelf beschouwen als niet aangesloten bij enige religie. In Nederland is dat aantal gegroeid naar 40 procent. De onderzoekers baseerden hun conclusies op informatie die in sommige gevallen periodes van meer dan honderd jaar besloegen. Daarnaast hanteerden ze wiskundige modellen over groepsgedrag. Die voorspellen dat de secularisering in Nederland onomkeerbaar is en dat religie uiteindelijk zal uitsterven in ons land.

Regiovrijdag, 25 maart 2011

Bestuursfunctie voor Passage-vrouwen zware last

Leeuwarden - De christelijke vrouwenbeweging Passage moet een zwaai naar de moderne tijd maken om de teruggang in ledental het hoofd te bieden. Visie en enthousiasme worden belangrijker dan traditionele besturen. Door Frank Petersen.

Regiovrijdag, 25 maart 2011

Onvrede over Stichting Berlikumer Belangen

Berltsum - De Stichting Berlikumer Belangen belegt in april en mei twee avonden om met dorpelingen in discussie te gaan over de toekomst van de stichting. Steeds meer Berltsumers vragen zich af of de stichting hun belangen eigenlijk wel behartigt. Ze willen de stichting omvormen tot een vereniging. Dan zouden ze zelf meer inspraak hebben.

Regiovrijdag, 25 maart 2011

Actie voor Warchild in WTC

Leeuwarden – Wekenlang al vinden her en der in Leeuwarden acties plaats voor Warchild. De komende week is de landelijke actieweek voor de organisatie die zich bekommert om kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Radio 538 houdt dan onder meer een grote manifestatie in het WTC Expo.

Regiovrijdag, 25 maart 2011

Onzekerheid over toekomst van Caparis

Leeuwarden - De toekomst van Caparis is onzeker. Dat blijkt uit een brief van het college van B en W van Leeuwarden aan de gemeenteraad. De sociale werkvoorziener verkeert nu al in grote financiële problemen. Met wetgeving in het vooruitzicht die de werkvoorzieners nog meer afknijpt, ziet het er helemaal somber uit.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 maart 2011

‘Sociale media horen bij ambt’

Rotterdam/Bussum - Predikanten en pastores buigen zich donderdag in Bussum op een LinkedIn-bijeenkomst over het gebruik en de mogelijkheden van sociale media in hun ambt. Volgens dr. Rebecca Moody worden sociale media steeds belangrijker, ook voor de contacten van predikanten.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 maart 2011

Van Jorwert tot Pingjum op pelgrimage

Leeuwarden - Diverse kerken in Fryslân openen zondag hun deuren voor langskomende pelgrims. Josko Sostaric (34) en Eelco Dekkers (35) hebben de eendaagse oecumenische pelgrimstocht georganiseerd. Te beginnen in Jorwert.

Sportvrijdag, 25 maart 2011

ONS zet in op jeugd met internationaal toernooi

Sneek - Voetbalvereniging ONS Sneek wil scoren met het eerste internationaal toernooi voor D-pupillen. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni zal een keur van nationale en buitenlandse topteams in de leeftijdscategorie tot dertien jaar het Zuidersportpark in Sneek aandoen. ,,Het is een uniek toernooi en het moet zo aansprekend mogelijk worden. We willen het evenement op de kaart zetten in en buiten Fryslân’’, zegt Fred de Boer, hoofd opleidingen van de Sneker club.

Sportvrijdag, 25 maart 2011

Arts viert nieuw contract Cambuur met een etentje

Leeuwarden - Toen hij zondag op de bank zat tegen Go Ahead Eagles, wist interim-hoofdtrainer Alfons Arts al dat hij ook volgend seizoen coach van SC Cambuur is. Woensdagavond sijpelde het nieuws vervolgens door tijdens de Bedrijven Contactdagen in Leeuwarden en gisteren rond het middaguur werd het officieel naar buiten gebracht. En dus is er eindelijk duidelijkheid over de trainerspositie bij Cambuur voor het komende jaar. Arts: ,,Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet opgelucht ben.”

Sportvrijdag, 25 maart 2011

Huizenga had meer van WK verwacht

Apeldoorn - Een goed gevoel overhouden aan het WK baanwielrennen en wie weet een medaille. Voor Jenning Huizenga lukte het beide niet. Woensdag ging het nog redelijk goed met het team, gisteren baalde hij echter van zijn eigen prestatie op de achtervolging. De focus ligt de komende tijd weer op wegwielrennen. ,,Maar dat staat dan wel in het teken van de baan.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties