Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 maart 2009.

Cultuurwoensdag, 25 maart 2009

Jan Seunnenga gaat voor nieuw succes

Na 2030 optredens was het zaterdag tijd voor de 2031ste keer. En tevens de allerlaatste keer. ,,Zeg nooit nooit”, zegt Jan Seunnenga, ,,maar reken er maar niet op dat Pigmeat ooit een reünie gaat doen.” Daarmee komt er een eind aan een van Fryslâns meest succesvolle bands. Zanger, componist en multi-instrumentalist Seunnenga kijkt terug op twintig jaar vol plezier, spanningen, onderwaardering en succes. Door Paul van Berlo.

Cultuurwoensdag, 25 maart 2009

Vrijwilligers gezocht voor Friese luisterboeken

Leeuwarden - Stichting It Fryske Boek is op zoek naar vrijwilligers die Friestalige boeken willen inspreken voor het project It Sprutsen Frysk Boek. Dat heeft een woordvoerster van de stichting gisteren gemeld. It Fryske Boek laat boeken inspreken voor mensen die niet meer in staat zijn zelf te lezen. De Friestalige luisterboeken worden op een schijfje gezet dat af te spelen is met een zogenaamde daisy-speler. Momenteel zijn er al veertienhonderd titels beschikbaar.

Cultuurwoensdag, 25 maart 2009

Animatiefilm Adema op festival in Melbourne

Leeuwarden - De animatiefilm Slapstick van René Adema (27) uit Leeuwarden is geselecteerd voor het Melbourne International Animation Festival (MIAF) in Australië. De animatiefilm, waar Adema ruim 2,5 jaar aan heeft gewerkt, is te zien in het programma International Panorama. ,,Dat festivalonderdeel laat zien wat er internationaal voor interessants gebeurt op animatiegebied”, aldus Adema.

Economiewoensdag, 25 maart 2009

Rabobank gaat per mei het kantoor in IJlst sluiten

Sneek - Inwoners van IJlst kunnen vanaf 1 mei niet langer terecht bij hun eigen vestiging van de Rabobank. Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland sluit het kantoor in IJlst. Steeds minder mensen bezoeken het kantoor. Ook de opmars van het gebruik van onder meer internet en geldautomaat, is aanleiding het kantoor te sluiten.

Economiewoensdag, 25 maart 2009

Relatiebeheer op bedrijvenbeurs juist nu belangrijk

Leeuwarden - Voor honderden standhouders en bezoekers was het op de eerste dag van de bedrijvencontactdagen in Leeuwarden gisteren duidelijk. Juist nu de economie minder positief is dan in de afgelopen jaren is de noodzaak tot relatiebeheer extra groot. Een record van ruim achthonderd exposanten tastten diep in de portemonnee om op de jaarlijkse beurs te staan. ,,Het bezoek aan de beurs is dit jaar nog belangrijker dan in voorgaande jaren”, zegt woordvoerster Marijke Akkerman van AB Fryslân. ,,Natuurlijk is het prijzig en kijken ook wij tegenwoordig nog wat scherper naar de kosten en de baten van deelname aan een dergelijk evenement.”

Hoofdartikelwoensdag, 25 maart 2009

Ieder voor zich...

Deskundigen zijn het erover eens dat vooral een wereldwijde aanpak helpt om uit deze financiële en economische crisis te raken. Helaas ontbreekt die aanpak. De oproep gisteren van de Amerikaanse president Barack Obama aan Europa om het Amerikaanse voorbeeld te volgen in het bestrijden van de crisis, was aan dovemansoren gericht. De leiders van de twintig belangrijkste economieën (de G20) komen volgende week in Londen bijeen om te praten over een gezamenlijke aanpak, maar veel wordt er niet van verwacht. Daarvoor is de onenigheid te groot tussen Europa en de Verenigde Staten. En is Europa te onmachtig.

Regiowoensdag, 25 maart 2009

Surrealistische catacomben onder kattenrugpompen

Stavoren - Wetterskip Fryslân is begonnen met de renovatie en uitbreiding van het J.L. Hooglandgemaal in Stavoren. Na een investering van zeven miljoen euro kan dit in beton gegoten monument er nog veertig jaar tegen.

Regiowoensdag, 25 maart 2009

Er verdwijnt met de Bibliobus een stukje leven van het Friese platteland

Oudebildtzijl - Zelf komen ze er wel weer bovenop. Maar voor het Friese platteland is het einde van de Bibliobus een groot verlies, vinden Tjisse Roersma en Jeltje Schoustra. Na respectievelijk 38 en veertig jaar op de bus reden ze gisteren voor het laatst over het Bildt.

Regiowoensdag, 25 maart 2009

Friese bedrijven zijn betrokken bij ontwikkelingswerk

Leeuwarden - Friese bedrijven zijn meer betrokken bij ontwikkelingswerk dan tot nog toe werd gedacht. Die conclusie trekt Tûmba, centrum voor internationale samenwerking, uit een onderzoek van Moving People.

Regiowoensdag, 25 maart 2009

‘Aaisikerstiid sûnder in ljipaai, dat is hiel jammer’

Gauw - Aaisiker Germ Kamstra (76) had eigenlijk door de weilanden moeten sjouwen, maar hij knot de wilgen bij zijn huis aan de Boeijengastrjitte in Gauw. De velden rondom zijn woning zijn verboden gebied voor zijn geliefde hobby.

Regiowoensdag, 25 maart 2009

Politie wil gratis ruimtes in de regio

Leeuwarden - Het tekort van de politie loopt onvoldoende terug om de begroting sluitend te krijgen. Daarvoor zijn meer maatregelen nodig. Eén mogelijkheid is meer servicepunten in plaats van bureaus in de regio te hebben, waarvoor gemeenten gratis ruimte beschikbaar stellen.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 maart 2009

Krant van PKN maakt reclame voor collectes

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft een eerste editie van de Collectekrant uitgegeven. Alle (wijk)kerkenraden, (wijk)diaconieën en ZWO-groepen (Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) ontvingen onlangs de eerste krant.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 maart 2009

Gezamenlijke slotavond Friese confessionelen

Leeuwarden - De Friese afdelingen van de Gereformeerde Bond (GB), de Confessionele Vereniging (CV), het Evangelisch Werkverband (EW) en het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB) houden morgenavond hun eerste gezamenlijke slotavond in de Kurioskerk in Leeuwarden. De vier verenigingen zijn actief binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Geloof & Kerkwoensdag, 25 maart 2009

Na 41e promotie stopt Jan Jongeneel

Utrecht/Bunnik - Bij prof. dr. Jan A.B. Jongeneel is gisteren voor het laatst iemand gepromoveerd. Het was de Ghanees Emmanuel Addo die een proefschrift schreef over de ontmoeting van het evangelie met de traditionele godsdienst en cultuur onder de Ga bevolking in Ghana.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 maart 2009

Coachen uit christelijk perspectief

Doorn - Coaches zijn er in overvloed. Maar waar vind je een christelijke coach? De vereniging van christen-coaches (VCC) wil met een feestelijke startdag de aandacht op zichzelf richten. Op 3 april wordt een nieuw platform opgericht.

Sportwoensdag, 25 maart 2009

Cambuur contracteert Türk

Leeuwarden SC Cambuur-Leeuwarden heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Oguzhan Türk. De middenvelder van sc Heerenveen speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Go Ahead Eagles uit Deventer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties