Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 maart 2003.

Achtergronddinsdag, 25 maart 2003

Machtsstrijd in top VS woedt voort

Ook in de Amerikaanse echelons van de macht gaat de strijd voort. Neoconservatieve haviken proberen een alliantie te smeden met Democratische oudgedienden van de regering-Clinton om hun naoorlogse plannen met Irak te kunnen realiseren. In een verklaring zegt een invloedrijke groep neoconservatieven dat alle partijen, ,,de Irakezen en hun buren incluis, moeten begrijpen dat wij van plan zijn Irak te heropbouwen en zo lang zullen blijven als nodig is.’’

Bijschriftdinsdag, 25 maart 2003

Als een kind

Dat is nou heel typerend voor het Evangelie, dat wat Jezus hier doet. Moeders brengen hun kinderen bij Jezus. Als de leerlingen van Jezus dat proberen tegen te houden, vinden ze Jezus op hun weg.

Economiedinsdag, 25 maart 2003

Biologische sector groeit, maar niet hard

Leeuwarden – De biologische sector is vorig jaar gegroeid. De oppervlakte waarop biologisch werd geboerd nam toe met 12 procent. Het aantal bedrijven dat overschakelde groeide met 3,5 procent. De omzet groeide met 9 procent naar 375 miljoen euro. De groei is minder sterk dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse EKO-monitor van het platform voor biologische landbouw en voeding Biologica.

Hoofdartikeldinsdag, 25 maart 2003

Mislukt waterforum…

De onafgebroken nieuwsstroom over de oorlog in Irak heeft de resultaten van het Derde Waterforum in het Japanse Kyoto naar de achtergrond verdrongen. Dat is jammer, want het ging om belangrijke zaken. Helaas moet na de afsluiting van afgelopen weekeinde worden geconstateerd dat het Waterforum is mislukt.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

Trouwambtenaar stapt opnieuw naar de rechter

Leeuwarden – De ontslagen trouwambtenaar Nynke Eringa-Boomgaardt uit Leeuwarden stapt opnieuw naar de rechter.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

Kaart en kompas ontbreken in Zuid-Afrika

Ureterp - De oorsprong van scouting ligt in Zuid-Afrika, maar anno 2003 ontbreekt het veel Zuid-Afrikaanse scoutinggroepen zelfs aan het meest elementaire scoutingmateriaal: kaart en kompas. Dat moet veranderen, vinden Nederlandse scouts.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

Ruzie om thuisopvang kinderen Achtkarspelen

Buitenpost – Er is een strijd losgebarsten om ‘thuisopvang’ van kinderen in de gemeente Achtkarspelen. De kinderopvang in de buurgemeente Kollumerland begeeft zich in haar jongste reclamewerving op het terrein van Stichting Kinderopvang Achtkarspelen (SKA), aldus de SKA.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

Leeuwarden krijgt een nieuwe raadszaal

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden krijgt een nieuwe raadszaal en dat mag een paar centen kosten. Dat werd maandagavond duidelijk na een extra raadsvergadering in het Provinciehuis in Leeuwarden, de plek waar men tijdelijk onderdak heeft gevonden.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

Groningers bedenken kluchtkampioenschap

Groningen - Het theatergezelschap Dastater uit Groningen wil dat de Nederlandse theaters meer kluchten gaan herbergen. Het organiseert daarom de ‘Open Individuele Nederlandse Klucht Kampioenschappen’.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

‘Langweer’ open op zondag

Langweer - De winkels in Langweer mogen in het toeristische seizoen op zondag open. Uit een enquête onder inwoners en ondernemers in Langweer blijkt dat veruit de meerderheid voelt voor het openstellen van de winkels op zondag. Vorig jaar leidde de kwestie tot een vertrouwensbreuk tussen de collegepartijen.

Regiodinsdag, 25 maart 2003

‘Inloophuis Drachten dichter bij centrum’

Drachten – Het inloophuis voor drugsverslaafden aan de Zuiderhogeweg in Drachten moet verhuizen. De gemeente Smallingerland is naarstig op zoek naar een nieuwe plek, het liefst meer in het centrum.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 maart 2003

Zorg voor de jeugd van Kiev

Leeuwarden - Gehoor geven aan de roep van God. Dat is kort gezegd wat Valeriy (34) en Lora (39) Pavlenko uit Kiev deden. Valeriy zei zijn baan als journalist op en besloot om zich in te zetten voor Gods Koninkrijk. Sinds zes jaar is hij jeugdpastor in een kerk in de hoofdstad van Oekraïne. Samen met zijn vrouw runt hij tevens een stichting die straatkinderen helpt.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 maart 2003

Bisschop Eijk benoemt vicarissen voor Noorden

Leeuwarden – Bisschop Eijk van Groningen heeft twee vicarissen benoemd voor het Noorden.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 maart 2003

Nieuwe kerkorde, maar geen strenger toezicht

Volgens ds C. Elzinga ( Friesch Dagblad , 10 maart) brengt de nieuwe kerkorde een principiële verandering in de relatie van de plaatselijke Gereformeerde Kerk en de classes (regionale kerkvergaderingen).

Sportdinsdag, 25 maart 2003

Derksen en Hernandez uit soap geschreven

Leeuwarden - Dirk Jan Derksen en Ferdino Hernandez zullen dit seizoen niet meer voor Cambuur Leeuwarden in actie komen. De spelers, van wie de contracten dit seizoen aflopen, mogen van de club elders trainen (niet spelen) om op die manier nieuw onderdak te vinden. Derksen trainde maandagochtend al mee met Emmen.

Sportdinsdag, 25 maart 2003

CVO kan met eerste puntje dit seizoen weer even vooruit

Vrouwenparochie – Voor CVO was het zaterdag een heuglijke dag. Na vijftien competitienederlagen op rij slaagde de zesdeklasser uit Vrouwenparochie er voor het eerst dit seizoen in een puntje te pakken. De thuiswedstrijd tegen Sleat, waar eerder dit seizoen met 9-1 van werd verloren, eindigde onbeslist (1-1), maar dat was voor CVO beslist een mijlpaal.

Sportdinsdag, 25 maart 2003

Sport kort


Weerdinsdag, 25 maart 2003

Veel zon

Het blijft vanavond en vannacht vrijwel helder en het koelt daarbij af tot ongeveer 3 graden, in het oosten een graadje kouder. Morgenochtend zijn opnieuw mistbanken en nevelige condities te verwachten, maar de rest van de dag zijn er perioden met veel zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties