Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 november 2003.

Economiedinsdag, 25 november 2003

Handel in kerstpakketten volledig ingestort

Leeuwarden - December wordt dit jaar bepaald geen feestmaand voor handelaren in kerstpakketten. De ondernemers gaan failliet of zien hun omzet fors kelderen, soms met wel negentig procent. De oorzaken liggen deels in de economische dip, maar vooral in het feit dat kerstpakketten dit jaar fiscaal worden belast. Ook speelde de lange zomer de branche parten. Daardoor kwam het kerstgevoel, en dus ook de handel, pas een maand later op gang dan normaal.

Economiedinsdag, 25 november 2003

Besluit fusie LTO-Noord uitgesteld

Drachten – De besluitvorming over de fusie tussen de regionale land- en tuinbouworganisaties NLTO, GlTO en WLTO wordt met een maand uitgesteld. De organisaties waren in eerste instantie van plan 16 december over de fusie te beslissen.

Economiedinsdag, 25 november 2003

Zuivelprijzen blijven voorlopig laag

Den Haag – De gesprekken die landbouworganisatie LTO-Nederland voert met de landelijke supermarkten over de lage zuivelprijzen heeft nog geen resultaat opgeleverd. Veel supermarktprijzen voor melk liggen onder het kostprijsniveau van de boeren. Boeren vrezen dat door de huidige prijzenoorlog de melkveehouders op termijn tegen veel lagere prijzen hun melk moeten afleveren.

Hoofdartikeldinsdag, 25 november 2003

De nacht van Zalm…

Het is een zware nacht geweest voor minister Zalm, in Brussel. Samen met Finland, Spanje en België stond hij tegenover Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen. Inzet: Duitsland al dan niet houden aan de afspraken die zijn gemaakt in het zogeheten stabiliteitspact.

Regiodinsdag, 25 november 2003

‘Politici Noorden niet capabel’

Drachten - Het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) heeft vanaf het begin nooit goed gefunctioneerd. De politici konden weten dat hun geïnvesteerde miljoenen euro’s in een bodemloze put terechtkwamen, maar grepen niet in. Gedeputeerden en statenleden hoopten tegen beter weten in op betere tijden.

Regiodinsdag, 25 november 2003

Easterein verliest laatste kruidenier

Easterein - In 1947 telde Easterein nog zeven kruideniers en vier bakkers, staat in een rapport van het Economisch Instituut voor den Middenstand. De laatste bakker sloot twee jaar geleden zijn winkeldeur en op 1 december gaat de dorpssupermarkt van Jan en Geeske de Jong dicht. Wat overblijft is een slager.

Regiodinsdag, 25 november 2003

Praten over ethiek is lastig

Leeuwarden - Praten over ethiek gaat in de zorg nog altijd moeizaam. Ondanks dat personeel mondiger is geworden, blijkt dat niet alle geledingen binnen de zorgorganisaties open staan voor de discussie. Om de aandacht voor ethiek te stimuleren en te structureren wordt in het Medisch Centrum Leeuwarden een stuurgroep in het leven geroepen.

Regiodinsdag, 25 november 2003

Heerenveense jeugd voert een pittig debat

Heerenveen - Zijn ambtenaren lui? Waarom duurt het zolang voordat dingen in de gemeente veranderen? En is Sportstad Heerenveen niet veel te ambitieus? Gisteravond vond in jongerencentrum Sfinks het lokale jeugddebat plaats. Twaalf middelbare scholieren voelden de Heerenveense wethouders op politiek incorrecte wijze aan de tand over vier voor hen belangrijke thema’s.

Regiodinsdag, 25 november 2003

Tijd is niet rijp voor langer doorwerken

Drachten - Het kabinet kan plannen maken wat het wil, de tijd is niet rijp om mensen tot op hogere leeftijd te laten doorwerken.

Weerdinsdag, 25 november 2003

Regen op komst

Vanavond en vannacht blijft het meest droog met tal van opklaringen. Het kwik zakt daarbij tot ongeveer 5 graden. Morgen mogen we regen verwachten. In eerste instantie is het droog met misschien nog wat zon. Het kan aan zee hard tot stormachtig waaien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties