Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 februari 2011.

Cultuurvrijdag, 25 februari 2011

Rockbands Kane en Di-Rect op festival Oerrock 2011

Ureterp - De Haagse rockbands Kane en Di-rect zijn toegevoegd aan het programma van Oerrock 2011. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Eerder werd al bekend dat Ben Saunders, winnaar van The Voice of Holland, met een live muziekband naar het festival in Ureterp komt.

Cultuurvrijdag, 25 februari 2011

Concert Normaal in De Lawei Drachten geannuleerd

Drachten - Het concert dat de Achterhoekse band Normaal aanstaande dinsdag zou geven in De Lawei in Drachten gaat niet door. Het concert is geannuleerd vanwege ,,trieste familieomstandigheden van een van de bandleden”. Dat heeft een woordvoerder van de band gisteren gemeld.

Cultuurvrijdag, 25 februari 2011

Dansfestival in Burgum gaat niet door wegens tekort

Burgum - Het Internationaal Dansfestival in Burgum gaat dit jaar niet door. De stichting van het tweejaarlijkse festival heeft te weinig geld bij elkaar gekregen. Aanvankelijk werd ingezet op een festival met tien dansgroepen en straattheater. Door de economische crisis kreeg de organisatie de benodigde vijftigduizend euro niet bij elkaar, aldus voorzitter Jaap krediet gisteren.

Cultuurvrijdag, 25 februari 2011

Keramiek FEMmaatjes op expositie in Princessehof

Leeuwarden - In Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is tijdens de Vrouwenweek Fryslân een expositie te zien van keramische vrouwenfiguren onder de titel Vrouwen & Keramiek. Het werk is gemaakt door deelnemers aan het project FEMmaatjes van Humanitas, die een cursus hebben gevolgd bij keramiste Matzen Osinga. Dat heeft een woordvoerster van het museum gisteren bekendgemaakt.

Economievrijdag, 25 februari 2011

Callcenter Nuon verhuist mogelijk

Leeuwarden Energiebedrijf Nuon overweegt zijn callcenter in Leeuwarden te verhuizen naar een andere locatie. De klimaatbeheersing in het pand aan de Melkemastate is verre van optimaal, zegt een woordvoerder. Het is er te warm of te koud en de werknemers zitten te dicht op elkaar. Na klachten van het personeel wil het bedrijf daar nu iets aan doen. Een rigoureuze verbouwing is een andere mogelijkheid. In het callcenter werken vijfhonderd mensen. Van een vertrek uit Leeuwarden is zeker geen sprake, zegt de woordvoerder.

Economievrijdag, 25 februari 2011

Overname door FRL bij verspreiden huis-aan-huisblad

Leeuwarden - Zeven regionale en lokale huis-aan-huisbladen van de NDC Mediagroep in Fryslân worden vanaf 1 april van dit jaar bezorgd door FRL Verspreidingen uit Leeuwarden. Het bedrijf neemt het werk over van de Interlanden, een dochter van Deutsche Post DHL. Het gaat om de kranten Breeduit, De Koerier, De Woudklank, Drachtster Courant, Huis aan Huis, Sneeker Nieuwsblad en Wijd & Zijd. Kranten- en folderbezorgers kunnen zich bij FRL melden als ze hun bezorgbaantje willen behouden. Voor de bezorging van de driehonderdduizend kranten zijn ongeveer duizend bezorgers nodig. Deutsche Post DHL maakte in januari van dit jaar bekend te stoppen met de prijsvechter Interlanden in Nederland.

Economievrijdag, 25 februari 2011

‘Verbod op ggo-gewas na vondst ziekteverwekker ’

Washington - In genetisch aangepaste gewassen (ggo-gewassen) is een tot nu toe onbekend organisme gevonden dat miskramen bij vee kan veroorzaken. Onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University (West Lafayette) hebben het nieuwe organisme ontdekt ter grootte van ongeveer een virus. Het onderzoek werd uitgevoerd door professor Don Huber. Hij is ook coördinator voor een akkerbouwcommissie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Economievrijdag, 25 februari 2011

Friesland Bank investeert in de Brakel Group

Leeuwarden - Friesland Bank heeft een belang genomen in de Brakel Group. Het participatiebedrijf van de bank neemt samen met het huidige management het bedrijf in daglichtconstructies, ventilatie- en brandveiligheidssystemen over van het Ierse CRH. De Brakel Group heeft een omzet van 45 miljoen en 320 werknemers. De holding heeft bedrijven in Uden, Aalst in België en vestigingen in Groot-Brittannië. De bedrijven leggen systemen aan in (woon)zorggebouwen, scholen, winkelcentra, stations, parkeergarages en fabrieken.

Hoofdartikelvrijdag, 25 februari 2011

Súdwest Fryslân...

Het ziet er in de krantenkoppen inmiddels al heel gewoon uit: Súdwest Fryslân, of afgekort SWF. Iedereen weet waar het over gaat, al is het formeel nog altijd een werktitel. En juist doordat de naam een voorlopige is, gaat de discussie door. Het college van B en W heeft de hete aardappel doorgeschoven naar de gemeenteraad, door niet met een suggestie te komen. Aan de raad nu de taak om het definitieve besluit te nemen.

Regiovrijdag, 25 februari 2011

Zorgen over afslag Terschelling

Terschelling - De afslag van land op Terschelling moet onderzocht worden. Dat zei Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, tijdens een werkbezoek aan het eiland. Bewoners en gemeente maken zich al lange tijd zorgen over de kustafslag.

Regiovrijdag, 25 februari 2011

Bijna 5500 Friese mutsen op de bus naar kinderen India

Buitenpost - ,,We hebben gisteren 71,5 kilo op de post gedaan”, zegt Greetje Haagen van hobbywinkel Haagen Hobby in Buitenpost tevreden. In Fryslân zijn in de afgelopen weken heel wat mutsen gebreid voor de actie Brei mee voor India, een initiatief van de internationale organisatie Save the children.

Regiovrijdag, 25 februari 2011

Geen geld te vinden voor natuurplan

Leeuwarden - Meer landbouwgrond moet natuur worden. En die natuur moet beheerd worden door particulieren. Dat zegt de Dienst Landelijk Gebied in een nieuw plan. Om dat uit te kunnen voeren, zal de rijksoverheid met geld moeten komen, zegt de provincie Fryslân.

Regiovrijdag, 25 februari 2011

Babybureaus blijven toch allemaal open

Buitenpost - De gemeente Achtkarspelen houdt toch in alle dorpen het consultatiebureau open. De gemeenteraad heeft daar gisteravond voor gekozen. Het openhouden van de bureau’s kost de gemeente op jaarbasis structureel circa 25.000 euro. Het college moet voor dit bedrag nog dekking in de begroting vinden.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 februari 2011

Van Dam-Orgel in Beetsterzwaag als herboren

Beetsterzwaag - Het Van Dam-orgel uit de Dorpskerk in Beetsterzwaag kan er weer jaren tegenaan. Het instrument is gerestaureerd en in z’n oude luister hersteld. De Protestantse Gemeente kreeg subsidie, maar moest zelf ook in de buidel tasten voor de opknapbeurt. Daar bedacht ze iets creatiefs op: vijfhonderd orgelpijpen werden door gemeenteleden geadopteerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 februari 2011

Bezinnen met bisschop De Korte in de vastentijd

Drachten - Bisschop De Korte van Groningen-Leeuwarden verzorgt in de vastentijd, de veertig dagen voor Pasen, drie lezingen in het Karmelklooster in Drachten. Met de vastenlezingen wil De Korte ‘inspiratie bieden in een tijd van bezinning en reflectie’, aldus een persbericht van het noordelijk bisdom.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 februari 2011

‘Het roer moet om als we jongeren willen bereiken’

Drachten - Eén ding is helder voor Jan-Willem ten Hove, voorzitter van het gemeentebrede jeugdwerk van de Protestantse Gemeente Drachten, na het lezen van het Kaski-onderzoek naar passende vormen van jeugdwerk voor de kerkelijke gemeente: ,,we zullen moeten investeren in het jeugdwerk.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties