Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 februari 2009.

Economiewoensdag, 25 februari 2009

‘Boer moet stoppen met het uiten van klaagzangen’

Ternaard – Een tot twee keer in de week trekt voorzitter Albert Jan Maat van landbouworganisatie LTO Nederland door het land om bij boeren een cultuuromslag te realiseren in hun denken en te spreken over de hedendaagse belangenbehartiging. ,,Voor klaagzangen is geen tijd meer”, zo zei de voorman gisteravond in Ternaard. ,,Om te overleven moet je niet de nadruk leggen op de beperkingen, maar op de eigen kracht. Iedere boer moet meedoen om de markt te bewerken”, hield hij het publiek voor. ,,Bereik je buurman en op die manier ook de rest van de consumenten. Want dat is je markt waarvoor je werkt.”

Economiewoensdag, 25 februari 2009

Vloeibare kunstmest is geen wondermiddel voor groei

Grou – Het gebruik van vloeibare kunstmest, in Nederland relatief nieuw, resulteert lang niet altijd in een hogere opbrengst van gras. Dat werd gisteren duidelijk op een thema-ochtend georganiseerd door AOC Friesland in het Aquaverium in Grou.

Economiewoensdag, 25 februari 2009

FrieslandCampina verkoopt activiteit in ijs aan Unilever

Meppel - FrieslandCampina heeft met Unilever overeenstemming bereikt over de verkoop van de ijsactiviteiten in Roemenië aan Unilever. De verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring door de Roemeense Mededingingsautoriteit. De verkoop omvat de verkoop- en marketingactiviteiten op het gebied van ijs, de medewerkers die daarbij betrokken zijn en het merk Napoca. FrieslandCampina Romania blijft ijs voor Unilever produceren in de Napolact fabriek in Cluj Napoca in Roemenië.

Hoofdartikelwoensdag, 25 februari 2009

China en Amerika...

Met grote opluchting kijkt China terug op het bezoek dit weekend van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Zij heeft gevoelige zaken als mensenrechten, vrijheid van religie en meningsuiting en de kwesties Tibet en Taiwan links laten liggen. Meestal worden dit soort pijnpunten tijdens bezoeken van buitenlandse staatslieden weliswaar niet meer dan ritueel aangestipt, maar dit keer werden ze zelfs niet genoemd. Want Washington wil in deze economische zware tijden de relatie met de grootste geldschieter niet verzuren.

Regiowoensdag, 25 februari 2009

‘It is slagge: de learzens kinne foar de aaisikers wer út it hok’

Leeuwarden - ,,De learzens kinne út it hok.” Met die uitspraak reageert een verheugde gedeputeerde Galema op het besluit van de Leeuwarder bestuursrechter gisteren om het aaisykjen dit voorjaar toe te staan. ,,Mei de BFVW ha wy ús bęst dien om de Fryske tradysje fan it aaisykjen yn stân te hâlden en dat is foarearst wer slagge.”

Regiowoensdag, 25 februari 2009

Burger beslist over toekomst Boarnsterhim

Grou - De gemeenteraad van Boarnsterhim wil een referendum houden over de toekomst van de gemeente. Burgers mogen het zeggen: of doorgaan als zelfstandige gemeente, of herindelen. Het referendum kan 4 juni worden gehouden, tegelijk met de Europese verkiezingen.

Regiowoensdag, 25 februari 2009

Fryslân wil proef met 17-jarigen achter het stuur

Drachten - Fryslân moet de proeftuin worden van het project begeleid rijden, dat het ministerie van Verkeer voorbereidt. Gedeputeerde Adema heeft zich bij minister Eurlings opgeworpen om als eerste het project te testen als het zo ver is.

Regiowoensdag, 25 februari 2009

Schuldhulp is meer dan vragen: ‘hoeveel sta je rood’

Leeuwarden - In plaats van: ,,hoeveel sta je rood” zou een Leeuwarder met schulden in de toekomst gevraagd kunnen worden: ,,wat wil je bereiken in het leven?” Florijn, wethouder van Sociale Zaken, studeert op een nieuwe manier van schuldhulpverlening waarbij het levensdoel, en niet de schuld centraal staat. Daarbij kan een grote rol zijn weggelegd voor kerken en andere maatschappelijke instellingen.

Regiowoensdag, 25 februari 2009

Geen dag hetzelfde voor de klas, dankzij de kinderen

Grou - Ze begon als juf zonder vergaderverplichtingen; haar laatste lessen gaf ze met het digitale schoolbord. Ruurke Schat (62) zag het onderwijs in ruim 41 jaar tijd in veel opzichten veranderen. Maar de kinderen bleven onbevangen als altijd.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2009

‘De nationale synode moet niet beperkt blijven tot protestantse kerken’

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland werkt aan een ‘nationale’ synode. In deze synode zouden alle protestantse kerken vertegenwoordigd zijn. Maar deze synode is pas ‘nationaal’ als ze oecumenisch is, betoogt Hans Kronenburg.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2009

RuG investeert 1,5 miljoen in een faculteitsbreed onderzoeksprogramma

Groningen - De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) investeert 1,5 miljoen euro extra in de theologische faculteit. Met het geld is een nieuwe hoogleraar benoemd en wordt een faculteitsbreed onderzoeksprogramma opgezet: De Navolging van God. Het doel: de samenhang binnen de faculteit stimuleren.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2009

Veertigdagentijd beleven met je kinderen

Utrecht/Den Haag - Om bewust en zinvol met je kinderen op weg te gaan naar het feest van Pasen geeft de Protestantse Kerk in Nederland een veertigdagenkalender voor kinderen uit. De kalender biedt ouders van kinderen van acht tot twaalf jaar de mogelijkheid de veertigdagentijd samen met hun kinderen te beleven.

Sportwoensdag, 25 februari 2009

Harkemase Boys bekert verder, ’t Fean’58 eruit

Harkema - Harkemase Boys heeft gisteravond na de overwinning op Alcides (2-1) tweedeklasser De Weide geloot voor de achtste finales van de beker. Bij de trekking in Harkema kwam streekgenoot ’t Fean’58 niet uit de koker, omdat de tweedeklasser vijf kilometer verderop net tekort kwam tegen hoofdklasser WKE (1-2). Drachtster Boys, dat zaterdag nog korte metten maakte met Dokkum (0-10) lootte WKE en mag de Friese eer nu hooghouden bij de club uit Emmen.

Sportwoensdag, 25 februari 2009

V.v. VOG en De Westhoek na de fusie verder als v.v. VWC

Munnekeburen - Vooruitlopend op de fusie van de voetbalclubs in de westhoek van de gemeente Weststellingwerf, v.v. De Westhoek en v.v. VOG, is op een informatiebijeenkomst het tenue en de naam van de nieuwe vereniging onthuld. De nieuwe naam wordt dan v.v. VWC (VOG Westhoek Combinatie). Ruim 100 mensen hebben meegedaan met de enquęte om een naam de bedenken. Het tenue krijgt de kleuren: roodblauwe shirt, rode broek en blauwe kousen. De avond werd gepresenteerd door Erik Baas, adviseur van de KNVB en Herman Broers namens de fusiebegeleidingscommissie.

Sportwoensdag, 25 februari 2009

Spitse, Smit en Brummel in Oranje

Heerenveen Sylvia Smit, Marije Brummel en Sherida Spitse van sc Heerenveen zijn door bondscoach Vera Pauw uitgenodigd om met het Nederlands vrouwenelftal van 3 tot en met 13 maart deel te nemen aan het toernooi om de Cyprus Cup.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties