Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 februari 2004.

Agendawoensdag, 25 februari 2004

Klassiek

De uitagenda van 25 februari–3 maart 2004

Bijschriftwoensdag, 25 februari 2004

Te laat?

Een meisje is ernstig ziek, een kind, de trots van haar ouders. Voor Jaďrus, de vader (zijn naam betekent: hij zal licht geven) is het leven donker geworden.

Cultuurwoensdag, 25 februari 2004

Laaglands ‘Zero bpm’ is niet vet noch cool

,,Waarom doe ik de dingen die ik niet wil?’’ Een intrigerende vraag voor en van een jong meisje dat op zoek is naar haar eigen identiteit. Vervolgens werpt ze zich weer vol overgave in het gejoel en de onwerkelijke wereld van Dance Valley, 200 beats per minute-muziek, drank en verkeerde vriendjes om het failliet van die vraag te illustreren.

Cultuurwoensdag, 25 februari 2004

Spirituele en experimentele emopop in Iduna Drachten

Emopop, of emocore. Emotionele pop. De muzikale stroming mag nieuw worden genoemd. Een van de dragers van emopop is de band This Beautiful Mess (TBM). De formatie uit Vlissingen werd eind jaren negentig gevormd. Speelde TBM in haar beginjaren vooral new wave en post grunge nummers, de drang naar vernieuwing was in ieder geval duidelijk hoorbaar. Vrijdagavond is de band te zien en te horen in Poppodium Iduna in Drachten. Samen overigens met het min of meer gelijkgestemde Marr, uit Duitsland.

Cultuurwoensdag, 25 februari 2004

Van kunst tot irriterend kunstje

Bij Dirk Tanghe wacht je altijd een verrassing. Regisseur Tanghe kan zijn gezelschap De Paardenkathedraal opstuwen tot grote hoogtes. Met Midzomernachtdroom en De Mensenhater , voorstellingen van afgelopen twee jaar, liet hij opnieuw zijn bijzondere talenten zien. Het is niet alleen zijn originele aanpak die zijn stukken zo tot een waar theaterfeest kunnen maken; ook datgene waartoe hij zijn spelers uitdaagt levert die ongewone klasse op.

Economiewoensdag, 25 februari 2004

Kansen voor landbouw in Noordoost Fryslân

Dokkum – Na de mkz-uitbraken in 2001 heeft de landbouw in Noordoost Fryslân zich goed hersteld. Voor de toekomst blijven er voldoende kansen over. Dat was de belangrijkste boodschap van directeur H.R. Oosterveld van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de regio Noord tijdens een themadag georganiseerd door AOC Friesland.

Expowoensdag, 25 februari 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Pieter Boersma (collages) en Adriana Nichting (keramiek), t/m 17 mrt. * expo Margriet Engelen (objecten) en Harm Kuijers (etsen), 19 mrt. t/m 14 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 25 februari 2004

De griep...

Op begraafplaatsen in Fryslân met oude graven is ze te zien: de verwoestende werking van de Spaanse griep in 1918. Families werden uitgedund door grootschalige sterfte; in totaal enkele tientallen miljoenen mensen stierven aan de griep. De kans dat de vogelpest ‘overspringt’ naar de mens is weliswaar klein, maar met de mogelijkheid moet worden gerekend. En als het virus zich als mensengriep-virus ontwikkelt, dan is er ook een reële kans dat de ziekte heel veel mensen treft. Want de mens heeft geen antistoffen ontwikkeld, simpelweg omdat er sprake is van een nieuwe ziekte, waartegen de mens nog moet ‘leren’ zich teweer te stellen.

Regiowoensdag, 25 februari 2004

Weer tegenvaller voor IBA

Kollum - De gemeente Kollumerland wil niet meebetalen aan de aanleg en onderhoud van IBA’s (Individuele Behandeling Afvalwater). Hierdoor zal de modernisering van de waterafvoer mogelijk duurder uitvallen voor Wetterskip Fryslân.

Regiowoensdag, 25 februari 2004

Vluchtelingen in mars naar minister Verdonk

Groningen - Een groep mensen begint vrijdag aan een wandelmars van Groningen naar Den Haag, om te protesteren tegen het beleid van minister Verdonk van Integratiebeleid. Het gaat om vluchtelingen die inmiddels een status hebben gekregen. De actiegroep A Long Walk for Freedom begint met dertig mensen aan de tocht en hoopt met minstens duizend mensen aan te komen bij het ministerie van Justitie in Den Haag. ,,We willen bereiken dat de minister meer mensen als schrijnend geval gaat beoordelen’’, zegt initiatiefnemer M. Djabani. ,,Iedere vluchteling die zich tijdens de tocht aansluit, mag op papier en op video zijn verhaal vertellen. Dat dossier geven we dan aan de minister.”

Regiowoensdag, 25 februari 2004

Friezen moeten tot 15 km voor fiets kiezen

Leeuwarden – Voor afstanden tot 15 kilometer moet de fiets een volwaardig alternatief kunnen zijn voor de auto. Daartoe willen Gedeputeerde Staten van Fryslân jaarlijks ongeveer een miljoen euro investeren in verbeteringen voor fietsverkeer.

Regiowoensdag, 25 februari 2004

‘Amerikaanse sfeer’ in Drachtster centrum

Drachten – Parkeren in Drachten kan een stuk beter, vindt de gemeente Smallingerland. Het moet maar eens afgelopen zijn met ronddolende auto’s die op zoek zijn naar een parkeerplek en ook de winkelsfeer verdient enige verbetering. Daarom komen er ondergrondse parkeergarages onder de Vogelzang en het Raadhuisplein. Beide garages gaan plaats bieden aan zevenhonderd auto’s, zo staat in het Centrumplan Drachten, dat de gemeente Smallingerland gisteren presenteerde.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2004

‘Pastores werken te weinig mee aan oecumene’

Leeuwarden – Pastores van katholieke en protestantse kerken werken te weinig mee aan de plaatselijke oecumene in Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2004

‘Geheel ondeugend orgel van Beunhaasen’ gerestaureerd

Stavoren – Veel dingen rond het orgel van de hervormde kerk in Stavoren zijn lange tijd onduidelijk geweest: wat was het bouwjaar, wie waren de bouwers?

Geloof & Kerkwoensdag, 25 februari 2004

Europese christenen komen bijeen

Leeuwarden - Tienduizend mensen zullen zich over drie maanden verzamelen in de Duitse stad Stuttgart om ‘de rijkdom van het christelijke leven in Europa’ zichtbaar te maken. Nederland mag slechts 150 deelnemers leveren, maar om dat te compenseren vindt in Den Bosch een parallelprogramma plaats, met satellietverbinding naar Stuttgart.

Sportwoensdag, 25 februari 2004

Oud-international Henk Pieterse ging op basketbal om pesterijen te overleven

Drachten - Op initiatief van de gezamenlijke Drachtster gymleraren in het voortgezet onderwijs gaf oud-basketbal international Henk Pieterse dinsdagmiddag een clinic in Sportcentrum Drachten. Door te sporten kun je respect verdienen. Pieterse, die in zijn jeugd werd gepest, weet er alles van.

Sportwoensdag, 25 februari 2004

Gelegenheidsspits Anne Wierda scoort vijf keer voor DWP

Leeuwarden - Anne Wierda stond er zaterdag na de wedstrijd tegen VVI zelf ook een beetje raar van te kijken. De middenvelder van DWP uit Sintjohannesga besefte nog nauwelijks dat hij in de negentig minuten ervoor maar liefst vijf keer doel trof.

Sportwoensdag, 25 februari 2004

Wat goed is komt snel en Waterman is goed

Heerenveen – Vorige week werd hij door de technische staf naar voren geschoven om volgend seizoen de vertrekkende doelman Hans Vonk op te volgen en vanavond maakt hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Het gaat snel met de carričre van Boy Waterman (20). Maar ja, wat goed is komt snel.

Weerwoensdag, 25 februari 2004

Buien met sneeuw

Vanmiddag wisselen opklaringen en enkele winterse buien elkaar af. Vanavond en vannacht blijft een enkele bui met sneeuw mogelijk, bij minima rond -1 of -2 graden. Morgen komen er ook buien met sneeuw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties