Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 januari 2011.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2011

Friese bewoners Stationsstraat met korting naar theater

Leeuwarden - Friezen die in de Stationsstraat (of Stationsweg of Stationsplein) wonen, kunnen met korting naar de musical Stationsstraat 169 van M-Lab in De Harmonie in Leeuwarden. De productie is daar woensdag 23 februari te zien.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2011

Sneek komt met een wedstrijd ‘gedichten stapelen’

Sneek - Ter ere van Nationale Gedichtendag komende donderdag, wordt in Sneek een stapelgedichtenwedstrijd georganiseerd. Dichttalent of ervaring is niet nodig, want stapelgedichten maak je door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen het gedicht. De wedstrijd heeft als thema ‘Vrijheid, Blijheid’ en is een initiatief van Amnesty International, boekhandel Van der Velde, stichting Literaire Activiteiten Sneek en Bibliotheken SúdWest Fryslân.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2011

Gratis digibundel van Mark Spijkers

Dokkum - DongeraDichter Mark Spijkers neemt komende donderdag, Nationale Gedichtendag, afscheid met een gratis te downloaden digibundel. Dat heeft de stads- en streekdichter van de gemeente Dongeradeel gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2011

Inschrijving voor Liet 2011 begonnen

Leeuwarden - Friese bands en muzikanten kunnen zich sinds gisteren inschrijven voor Liet 2011, het jaarlijkse Friestalige songfestival dat dit jaar voor de twintigste keer plaatsvindt. Inschrijven kan dit keer door een video-opname in te sturen. Hieruit kiest de jury twintig deelnemers voor de twee halve finales in april.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2011

Subsidie voor Museum Opsterlân

Gorredijk - Museum Opsterlân in Gorredijk krijgt 77.400 euro subsidie van de provincie Fryslân voor de tweede fase van de herinrichting van het museum. Dat heeft een woordvoerder van het museum vandaag gemeld.

Economiedinsdag, 25 januari 2011

CSK Food Enrichment wint ondernemersprijs

Leeuwarden - CSK Food Enrichment heeft de Leeuwarder Ondernemingsprijs gewonnen. Het bedrijf, dat smaak-, kleur- en geurtoevoegingen maakt voor met name zuivelproducten, werd door de jury beloond voor zijn innovatieve (export)producten die kennis en ondernemersschap combineren.

Economiedinsdag, 25 januari 2011

Infrabedrijf Joulz verkoopt ASN in Dokkum

Dokkum - Infrabedrijf Joulz, dat onderdeel is van energiebedrijf Eneco, verkoopt de Aardgasservice Noord BV (ASN) in Dokkum aan Koop Dokkum, een bedrijf van ondernemer Koop Mulder. Joulz verkoopt ASN omdat het zich meer richt op grotere klanten als gemeenten, bedrijven en netbeheerders. ASN verzorgt in Noordoost-Friesland de installatie, service en onderhoud van CV ketels, geisers, (zonne-)boilers en zonnepanelen. Voor de huidige huurders en abonnees van ASN verandert er niets. Ook gaan er geen banen verloren: van de 27 ASN-medewerkers verhuist het overgrote deel mee en blijven een paar in dienst bij Joulz. Ondernemer Koop Mulder is bekend van het wervingbureau Optima Recruitment Europe in Dokkum en PvdA-raadslid voor Dongeradeel.

Hoofdartikeldinsdag, 25 januari 2011

De problemen in het kabinet...

Het kabinet-Rutte heeft het moeilijk, dezer dagen: de kwestie Afghanistan. Deze week zal blijken of Rutte voldoende politieke behendigheid heeft om ‘de boel bij elkaar’ te krijgen. Er moeten eisen worden gesteld aan dat ‘bij elkaar:’ slechts een grote meerderheid van de Kamer rechtvaardigt uitzending van de missie. Formeel kan het kabinet doen wat het wil, maar de maatschappelijke en politieke werkelijkheid vragen om een breed gedragen missie.

Regiodinsdag, 25 januari 2011

Fries initiatief moet onderwijs redden van de inspectieterreur

Leeuwarden - De nieuwe actiegroep Red het basisonderwijs wil een einde maken aan de manier waarop de Onderwijsinspectie basisscholen beoordeelt. Voormalig basisschooldirecteur en columnist van het Friesch Dagblad Pier Bergsma is een van de initiatiefnemers van de landelijke actiegroep. Een andere initiatiefnemer is Herman Godlieb die eerder voor deze krant over de ‘afrekenterreur’ in het onderwijs schreef.

Regiodinsdag, 25 januari 2011

Bertilla van verpleeghuis naar expertisecentrum

Drachten - Verpleeghuis Bertilla is klaar voor de grote verbouwing. 44 bewoners gaan binnen enkele weken over naar een tijdelijke nieuwbouw op het terrein. Ook het kantoorpersoneel verhuist en dan kan de sloper komen om het eerste deel van het gebouw uit de jaren zestig tegen de vlakte te gooien. Over twee jaar is het nieuwe Bertilla klaar.

Regiodinsdag, 25 januari 2011

Raadsvragen Raadhuisplein

Drachten - Verschillende raadsfracties in de gemeenteraad van Smallingerland willen openheid van zaken van burgemeester en wethouders over het bouwproject op het Raadhuisplein in Drachten. Dat ligt al twee maanden nagenoeg stil en aanwonenden worden ongeduldig.

Regiodinsdag, 25 januari 2011

‘Ik heb energie, dus kan ik iets voor een ander doen’

Burgum - Fré Schriemer (82) uit Burgum had zich al eens afgevraagd waar hij toch met het teveel aan groente uit de volkstuin naartoe moest. De oogst verkoopt hij nu voor een goed doel: onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingziekten.

Regiodinsdag, 25 januari 2011

Nog precies op de hoogte van het dorp en de buren

In Nieuw-Zeeland wonen elfduizend mensen met Friese roots. Het Friesch Dagblad portretteert enkele van deze Friezen om utens, in aanloop naar een grote reünie in februari.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2011

Billy Graham zou tijd nu anders indelen

Montreat - Als evangelist Billy Graham iets over zou kunnen doen in zijn leven, zou hij uit de buurt van de politiek blijven. Hij zou ook meer tijd thuis met zijn familie doorbrengen, meer studeren en minder preken. Dat vertelt de 92-jarige evangelist in een interview met het magazine Christianity Today.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2011

Nomaden: samen zoeken naar zin

Veel christenen komen niet meer in de kerk maar zoeken buiten de traditie om naar wegen om te geloven. Dat geldt zowel voor protestanten als katholieken. Vandaag in deel vijf een portret van Annemiek Funneman. Ze is spiritueel op zoek en gaat regelmatig naar Blooming People Nomaden Utrecht.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2011

Willow Creek gaat verder onder paraplu Opwekking

Putten - Stichting Willow Creek Nederland gaat organisatorisch en financieel verder onder de paraplu van Stichting Opwekking. Laatstgenoemde organisatie is vooral bekend van de jaarlijkse Pinksterconferentie.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Dolend Cambuur voer voor psychologen

Leeuwarden - Voorbij de helft van de competitie zijn en niet meer op een play-offplaats staan. Weinigen hadden dat verwacht van Cambuur, maar na een barslecht thuisduel met Helmond Sport is het sinds gisteren de harde realiteit. Na het verlies staat het dolende Cambuur tiende. ,,En als je zo speelt, hoor je daar thuis”, sprak centrale verdediger Léon Hese.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Vrouwen Heerenveen nemen met VVV lastige hobbel

Heerenveen - De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond met VVV-Venlo een lastige hobbel genomen. De koploper in de eredivisie voor vrouwen rekende op sportpark Skoatterwâld met 3-2 af met de Limburgse debutant, die zich dit seizoen ontpopt tot een aanwinst. ,,We hebben heel lang niet gespeeld, maar zijn het nog niet verleerd”, zei Sishut Hau.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Nieuw voetbaltijdschrift als veredelde pr-machine

Voetbaltijdschriften. Ze zijn er veel en in alle soorten en maten. Wat te denken van Voetbal International, het grootste publiekstijdschrift van het land. Of ELF Voetbal, NUsport (het voormalige Sportweek, waarin voetbal veel aan bod komt) en ga zo maar door. Sinds deze maand is voetbalminnend Nederland er nog één rijker: Sport1 Voetbalmagazine. Maar is het een verrijking? Nee.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Dost niet naar Feyenoord

Leeuwarden Bas Dost zal niet op huurbasis vertrekken naar Feyenoord. De Rotterdamse club, die geen cent te makken heeft, informeerde gisteren bij sc Heerenveen naar de mogelijkheden van de komst van de aanvaller. Heerenveen liet weten daar niets voor te voelen.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Esbjerg wil Roorda graag inlijven

Leeuwarden Het Deense Esbjerg fB wil de 22-jarige Geert Arend Roorda voor de rest van het seizoen overnemen van sc Heerenveen.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Barto kan per direct naar FC Zwolle

Leeuwarden - Harkemase Boys-spits Martijn Barto kan per direct overstappen naar FC Zwolle. De aanvaller van Harkemase Boys trainde gisteren mee bij de koploper van de eerste divisie en liet een goede indruk achter.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Henrique wijst aanbod Standard Luik af

Leeuwarden - Oud-Heerenveenspeler Paulo Henrique, die drie seizoen in Fryslân verbleef, heeft in de winterstop een aanbod van Standard Luik afgewezen en naast zich neergelegd.

Sportdinsdag, 25 januari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties