Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 januari 2010.

Cultuurmaandag, 25 januari 2010

1e plek en promotie voor Bolswarder color guard-groep

Bolsward - De color guard-groep van showband Hollandia uit Bolsward heeft een eerste prijs met promotie gewonnen tijdens een landelijke Color Guard-wedstrijd dit weekend in Almere. De dames haalden in de beginnersklasse (prep class) 83,90 punten, wat goed was voor een eerste plek én promotie naar de AA-klasse. Ze lieten hiermee CSG Gorcum uit Gorichem achter zich, die met 82,60 punten tweede werden. De Bolswarder dansers deden voor de tiende keer mee aan de landelijke wedstrijd.

Hoofdartikelmaandag, 25 januari 2010

De waarnemend burgemeester

Er was enige verbazing toen bekend werd dat burgemeester Hayo Apotheker (59) vanuit Steenwijk naar de fusiegemeente Sneek ging, als waarnemend burgemeester. Vanuit een vaste benoeming naar een tijdelijke? Had Apotheker, die we in Fryslân goed kennen vanuit zijn burgemeesterschap van Leeuwarden, gesolliciteerd op een tijdelijke baan? Of had Commissaris van de Koningin Jorritsma hem verzocht zich beschikbaar te stellen? Het werd iets duidelijker toen bekend werd dat Apotheker, ijs en weder dienende, ook waarnemend burgemeester wordt van de fusiegemeente Súdwest-Fryslân, in 2011. Wil Apotheker vervolgens door de koningin worden benoemd tot ‘gewone’ burgemeester? Of wil hij misschien enkele jaren voor zijn 65e jaar rustig gaan leven?

Regiomaandag, 25 januari 2010

Heel Drogeham helpt Margot helpen in Haïti

Drogeham - Zeker tien auto’s staan in de rij op het terrein voor de Maranathakerk in Drogeham te wachten tot ze gewassen worden. Een flinke ploeg autowassers is bezig, inclusief dominee Harry Sok van de Christelijke Gereformeerde Kerk. Een auto wassen kost 7,50 euro; wil je ook nog dat-ie uitgezogen wordt, kost het een tientje.

Regiomaandag, 25 januari 2010

Gegrilde tortel bij de slager en tortelgondel bij de bakker

Wergea - Vogelaars zorgden afgelopen zaterdag en zondag voor grote drukte in Wergea. De belangstelling voor de oosterse tortel was zo groot dat er op een gegeven moment zelfs files stonden in Wergea. Volgens vogelaar Gerrit Nijboer, die de tortelaar afgelopen donderdag voor de eerste keer waarnam, kwamen er zaterdag bijna vierhonderd vogelliefhebbers naar Wergea.

Regiomaandag, 25 januari 2010

Wat zal ik nu weer kopen?

Werk in de jeugdzorg laat je niet onbewogen, merkt bestuursvoorzitter Gabriël Anthonio van Jeugdhulp Friesland. Tweewekelijks schrijft hij hier over wat hem raakt in zijn werk en in de maatschappij.

Regiomaandag, 25 januari 2010

Jeugd vindt het ‘moai genôch’ in Garyp

Garyp - ,,Ik doch mei yn ’e olympyske gedachte: meidwaan is wichtiger as winne. De knikkers komme op 3 maart.” Gelukkig maar, want Wijbe Postma, kandidaat-raadslid voor de FNP in Tytsjerksteradiel, verliest samen met Rinze Eizema van de PvdA met 1-0 een potje panna-voetbal van twee kinderen uit Garyp.

Regiomaandag, 25 januari 2010

Drogeham helpt Margot helpen in Haïti

Drogeham - Zeker tien auto’s staan in de rij op het terrein voor de Maranathakerk in Drogeham te wachten tot ze gewassen worden. Een flinke ploeg autowassers is bezig, inclusief dominee Harry Sok van de Christelijke Gereformeerde Kerk. Een auto wassen kost 7,50 euro, wil je ook nog dat-ie uitgezogen wordt, kost het een tientje.

Geloof & Kerkmaandag, 25 januari 2010

Vrouwelijke leiders wereldwijd in opkomst

Leeuwarden/Utrecht - Willow Creek Nederland houdt zaterdag, samen met het blad Eva, een vrouwenconferentie over leiderschap. Spreker is Nancy Beach uit de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn grote ontwikkelingen te zien als het gaat om vrouwen en leiderschap.

Geloof & Kerkmaandag, 25 januari 2010

Opnieuw festival316 in Ureterp met Kraayenoord

Ureterp - Voor de derde maal wordt op zaterdag 8 mei Festival316 in Ureterp gehouden. Festival316 is het grootste christelijke festival van Noord-Nederland.

Sportmaandag, 25 januari 2010

Drachten wint korfbalthriller

Drachten - Drachten tegen Rohda, nummer één tegen nummer twee. Cruciaal in de titelstrijd in de overgangsklasse korfbal. Zaterdag troffen ze elkaar. Met de beslissing in de laatste seconden werd het in de eigen hal een even zinderende als belangrijke zege voor de Drachtsters. Die liggen nu stevig op titelkoers.

Sportmaandag, 25 januari 2010

Gul geven aan de shirtsponsor van AZ

Geen kwaad woord over de acties ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti of over iedereen die daaraan zijn medewerking verleende. Volkomen terecht zaten vriend en vijand afgelopen donderdagavond zij aan zij in het telefoonpanel om de giften van Nederlanders te noteren. Ik vroeg me wel af of hun aanwezigheid nou werkelijk van doorslaggevend belang zou zijn voor mensen om te bellen. En wat doet iemand die ineens oor aan oor zit met pakweg Katja Schuurman?

Sportmaandag, 25 januari 2010

Raar volkje, maar meer dan welkom

Zo’n 4000 Nederlandse schaatsers mét aanhang bevolken deze week de Weissensee. Wedstrijdrijders en toerrijders kiezen in Oostenrijk de zekerheid van natuurijs en zorgen op het Karinthische bergmeer voor een oer-Hollands sfeertje. Bankdirecteur en kraanmachinist maken hun kilometers als recreant, de vedetten strijden op 900 meter hoogte om de Nederlandse titel en de Alternatieve Elfstedentocht bestaat uit twintig rondjes van tien kilometer.

Sportmaandag, 25 januari 2010

Geluk lacht Heerenveen weer eens toe

Heerenveen - Na tijden van kommer en kwel was er zaterdag weer wat te vieren voor sc Heerenveen in het thuisduel tegen Willem II. Na drie competitienederlagen op rij lachte het geluk de Friese formatie van trainer Jan de Jonge weer eens toe. Dankzij de broodnodige zege kan Heerenveen weer vooruit.

Sportmaandag, 25 januari 2010

‘Wij de punten en de premie naar Haïti’

Heerenveen - Eindelijk was er weer eens wat te vieren in het Abe Lenstra stadion en dat wilden de spelers weten ook. Het was in competitieverband alweer bijna twee maanden geleden (3-1 tegen RKC Waalwijk), dat sc Heerenveen in eigen huis als winnaar van het veld stapte. En dat diende uitgebreid gevierd te worden met de fans, die dit seizoen toch al niet erg verwend zijn.

Sportmaandag, 25 januari 2010

Harkemase Boys draait WHC een loer

Wezep - Harkemase Boys is zaterdag in Wezep de tweede helft van de competitie begonnen met een overwinning. De formatie van trainer Henk de Jong revancheerde zich voor het verlies in de seizoensouverture en draaide WHC een loer. Want het was uitgerekend Dennis Loer, die na zeven maanden blessureleed zijn rentree maakte en zijn ploeg na de hervatting met een van zijn befaamde rushes op het winnende spoor zette.

Sportmaandag, 25 januari 2010

Breeuwsma niet naar Vancouver

Dresden - Shorttracker Daan Breeuwsma is er dit weekeinde niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Vancouver. De schaatser uit Aldeboarn had in het Oost-Duitse Dresden bij het EK een allerlaatste kans op plaatsing. De Fries moest dan zaterdag bij de eerste twee eindigen op de 500 meter én landgenoot Niels Kerstholt voor blijven. Dat lukte niet.

Sportmaandag, 25 januari 2010

SC Joure begint in 2010 met nederlaag

Malden - SC Joure is gisteren in Malden de tweede seizoenshelft in de hoofdklasse C begonnen met een nederlaag tegen debutant Juliana’31. Na zeventig minuten spelen was er nog niet gescoord en leefde de Friese ploeg in de veronderstelling dat er wat te halen was. Maar in het laatste kwartier kreeg de formatie van trainer Gerrie Schouwenaar drie treffers om de oren. ,,We speelden heel compact en het stond aardig, al had Juliana wel een optisch overwicht. Maar dat houd je geen hele wedstrijd vol.”

Sportmaandag, 25 januari 2010

Voor Sjoukje Dijkstra is kunstrijden holiday on ice

De eerste gouden medaille die Nederland ooit behaalde op de Olympische Winterspelen is niet voor een langebaanschaatser, maar een kunstrijdster. Bij de spelen van 1964 in Innsbruck schrijft Sjoukje Dijkstra historie met een olympische titel. De Friezin, die altijd in één adem wordt genoemd met Joan Haanappel, is aan het begin van de jaren zeventig de absolute sensatie in sprong en dans op de schaats.

Sportmaandag, 25 januari 2010

‘Cambuur heeft baat bij het stoppen met uitzenden’

Sinds de hervatting van de eerste divisie moeten de liefhebbers daarvan vrijdagavond weer naar het stadion om live voetbal te zien. RTL besloot vanwege tegenvallende belangstelling te stoppen met de wekelijkse uitzending van een live-wedstrijd. Die werd afgelopen zomer ingevoerd na de hoge kijkcijfers bij vooral de play-off-duels tussen SC Cambuur en Roda JC. Voor het seizoen werd de vrijdagavond nog bestempeld als dé voetbalavond bij de commerciële omroep. Geen live-wedstrijden van Cambuur en al die andere clubs meer op tv dus. Jammer?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties