Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 oktober 2015.

Economiezaterdag, 24 oktober 2015

Update industrieterrein levert niet veel op

Nijmegen - Aanpak van verrommelde bedrijventerreinen vanuit economisch oogpunt snijdt geen hout. De honderden miljoenen euro's die in tien jaar in Nederland aan herstructurering zijn besteed, hebben netto geen banen opgeleverd. Dat blijkt uit onderzoek van Huub Ploegmakers, gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Hoofdartikelzaterdag, 24 oktober 2015

Kerklied als beeld van geloof en doen

Voor kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland zijn de afgelopen paar jaar diverse nieuwe liederenbundels verschenen. Die verscheidenheid staat in schril contrast met de beperkingen die eerder in met name de gereformeerde traditie golden. In kerken van die traditie stonden in de eredienst de psalmen centraal. Vele tientallen jaren kenden de Gereformeerde Kerken in Nederland een uitgave met de titel die de beperking aangaf: Enige gezangen. Er was discussie over het geestelijk karakter van gezangen: waren de teksten wel voldoende gebaseerd op de Bijbel? Overigens, individuele kerkleden hadden voor persoonlijk gebruik - zingen rondom het harmonium of piano - de beschikking over meer liederen. De bundel van Johannes de Heer was de bekendste uitgave die niet de kerkelijke ijk had, maar waarvan veel liederen tot diep in het hart van kerkleden spraken.

Regiozaterdag, 24 oktober 2015

Fryslân vreest Haags huurhuizenplan

Leeuwarden - Bestuurders in Fryslân maken zich zorgen over de nieuwe regio-indeling van de woningcorporaties. Een deel van de gemeenten vreest dat de nieuwbouw van huurwoningen stopt door de maatregel. Vooral Ooststellingwerf zit in een lastig parket. Ook Súdwest-Fryslân vreest kind van de rekening te worden.

Regiozaterdag, 24 oktober 2015

Actie Noorderbreedte na onvrede personeel

Leeuwarden - De zestien locaties van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte krijgen meer zelfstandigheid. Op deze manier hoopt tijdelijk directeur-bestuurder Jos Bleijenberg de onvrede onder de ruim tweeduizend medewerkers terug te dringen. De komende drie maanden worden er op elke locatie plannen opgesteld om de verbinding tussen medewerkers en organisatie te herstellen.

Regiozaterdag, 24 oktober 2015

Champinobar is al vijftig jaar 'de laatste hoop'

Drachten - Al vijftig jaar fungeert de Champinobar in Drachten als ontmoetingsplek voor vrijgezellen. 'De laatste hoop' wordt de bar wel gekscherend genoemd. Gisteravond was er ter ere van het gouden jubileum een reünie voor iedereen die de kroeg ooit als stamcafé verkoos.

Regiozaterdag, 24 oktober 2015

Asielzoekers vanuit Franeker naar vijf opvangcentra

Franeker/Leek - De ongeveer 160 vluchtelingen in de crisisnoodopvang in sporthal De Trije in Franeker gaan vandaag naar vijf nieuwe verschillende opvangcentra in het land. Welke plaatsen dat zijn, wordt pas vanochtend bekend. De eerste bus vertrekt rond twee uur.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 oktober 2015

Asbest gevonden bij restauratie in Leeuwarder Pelikaankerk

Leeuwarden - In de Leeuwarder Pelikaankerk is asbest gevonden. Dat bevestigt bouwbedrijf J.G. Visser uit Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 oktober 2015

Koor vrije evangelischen viert eeuwfeest

Leeuwarden - De Vrije Evangelische Zangvereniging Leeuwarden houdt morgen een jubileumdienst. Wat begon als een gelegenheidskoor is uitgegroeid tot een honderdjarig koor.

Sportzaterdag, 24 oktober 2015

Foppe de Haan vindt het na elf jaar weer 'hartstikkene mooi'

Heerenveen - Niet langer kijkt Foppe de Haan met zijn vrouw 's avonds op de bank naar de talkshow Pauw. Om elf uur ligt de 72-jarige trainer namelijk al in bed; zijn wekker gaat sindskort al om kwart over zeven. De Haan maakt lange dagen, maar geniet volop van de terugkeer bij Heerenveen.

Sportzaterdag, 24 oktober 2015

Druk bij Cambuur: nee. Gretigheid: ja

Leeuwarden - 'Druk (de; m; meervoud: drukken): 1. de kracht die op of tegen iets drukt: onder hoge druk; 2. moeilijke omstandigheid: onder zware druk staan; 3. het vermenigvuldigen door drukken; 4. verschijning in boekvorm'. Dat is wat woordenboek Van Dale erover zegt. Betekenis nummer twee is van toepassing op het duel van SC Cambuur, morgenmiddag om half één thuis tegen ADO Den Haag. Hoewel? ,,Druk op de spelers leggen, heeft geen zin. Gretig willen zijn om te winnen, dat wel", aldus trainer Henk de Jong.

Sportzaterdag, 24 oktober 2015

Hut terug in marathonschaatsen, maar niet om voor anderen kopwerk te doen

Heerenveen - Willem Hut (32) begint vanavond in Amsterdam aan zijn elfde jaar in de KPN Marathon Cup. Voor de eerste keer niet als schaatser, maar als competitieleider. ,,Het zal even wennen zijn, maar ik zie het als een nieuwe uitdaging en heb er zin in."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties