Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 september 2004.

Bijschriftvrijdag, 24 september 2004

IJdele wandel

Afscheid/intrede

Cultuurvrijdag, 24 september 2004

Orkestrale pracht van begin tot eind bij NNO

Bij contracten is het raadzaam vooral de kleine lettertjes te lezen. Tegenwoordig geldt dat ook voor affiches. ‘Rachmaninov’, staat er met koeienletters op de aanplakbiljetten van het NNO en daaronder in kleine letters: Ravel. Alsof het een toegift betrof! Dat was allerminst het geval. Maar liefst de complete pianoconcerten werden uitgevoerd, aangevuld met Pavane pour une infante défunte . Er zal wel een marketingstrategie aan ten grondslag hebben gelegen waarbij de componist van het Tweede Pianoconcert als publiekstrekker heeft moeten fungeren. ‘En de Bolero van Ravel dan?’, vraag je je af.

Economievrijdag, 24 september 2004

Productschap houdt vast aan heffing

Zoetermeer - Het Productschap voor Vee en Vlees wil Friesland Vlees (voorheen Brada) en Friesland Beef houden aan de verplichte geldelijke afdrachten per geslachte koe. Slachterij Friesland Vlees blijft erbij dat geïnde heffingen tussen maart en augustus niet worden afgedragen, omdat het PVV in de ogen van eigenaar A. Wildeboer ,,te weinig voor ons terugdoet van het geld’’. Grossier H. Visser van Friesland Beef, die laat slachten bij Wildeboer, stelt dat hij over de betreffende periode netjes heeft betaald en dat niet nog een keer doet. Het PVV gaat de komende weken bekijken wie ze juridisch kunnen dwingen het geld te betalen.

Economievrijdag, 24 september 2004

Wissmann installatie Sexbierum failliet

Sexbierum – Installatiebedrijf Wissmann B.V. uit Sexbierum is failliet. Dit meldt de Kamer van Koophandel. Het installatiebedrijf specialiseerde zich vanaf 1996 in de automatisering van de tuinbouw. Twee jaar geleden vierde Wissmann zijn 75-jarig bestaan. Het bedrijf startte in 1926 als turfhandel en werd na een overstap in kolen een volwaardig installatiebedrijf. Het bedrijf en de curator waren niet bereikbaar voor commentaar.

Hoofdartikelvrijdag, 24 september 2004

Beperking van rechten…

In de discussie over de veranderingen in de Nederlandse rechtstaat die na Prinsjesdag weer is opgelaaid, valt nogal wat kritiek te horen op wat wel wordt genoemd de aantasting van de klassieke burgerrechten. De overheid eigent zich het recht toe, om in tijden van ernstige terreurdreiging traditionele burgerrechten buiten werking te stellen. De voorstellen die minister Remkes van Binnenlandse Zaken en minister Donner van Justitie volgend jaar willen doorvoeren reiken ver, ook voor burgers die niets kwaad in de zin hebben.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 september 2004

‘Israël ontbreekt in zendingsrapport PKN’

Epe - De nota Missionair werk van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat ten onrechte voorbij aan de bijzondere band met Israël. Die hartenkreet slaakt dr H. Vreekamp uit Epe, die achttien jaar lang werkzaam is geweest voor de Raad voor Kerk & Israël van de aanvankelijk Nederlandse Hervormde Kerk en later Samen-op-Wegkerken.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 september 2004

Leren van de protestantse muziekcultuur

Utrecht - In Utrecht vindt dezer dagen de European Conference for Protestant Church Music plaats. Zestig vertegenwoordigers uit 22 Europese landen buigen zich vijf dagen over de protestantse kerkmuziek in Europa.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 september 2004

PKN: geen ‘tweede register’ bezwaarden

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is niet van plan een ‘tweede register’ aan te leggen voor ‘bezwaarde’ gereformeerde en hervormde gemeenteleden. Dat schrijft het moderamen (dagelijks bestuur) in een rapport aan de generale synode (algemeen bestuur), dat vrijdag en zaterdag in Lunteren vergadert. Wie om des gewetens wille niet meekan met de PKN maar toch betrokken wil blijven, kan zich laten inschrijven als iemand die ‘blijk geeft van verbondheid met de gemeente’. Dat is een mogelijkheid die reeds in de Kerkorde van de PKN geregeld is.

Weervrijdag, 24 september 2004

Weekend beter

Vandaag hebben we nog veel buien, maar het weekend wordt beter. We hebben morgen af en toe de zon en we hebben nu en dan een buitje. Het kwik komt te liggen rond 14 à 15 graden. Zondag wordt het met 16 graden iets minder koel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties