Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 augustus 2016.

Economiewoensdag, 24 augustus 2016

2015 was topjaar voor Friese export naar 'Engeland'

Leeuwarden - De Friese export naar het Verenigd Koninkrijk was vorig jaar uitzonderlijk hoog. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceert. Ook de totale Friese export nam vorig jaar toe. Duitsland bleek als vanouds de belangrijkste handelspartner voor Friese bedrijven.

Hoofdartikelwoensdag, 24 augustus 2016

Eenzaamheid: leg vroeg goede contacten

Eenzaamheid is niet op te lossen door overheidsbeleid. Mensen zijn tot op grote hoogte zelf de belangrijkste factor om wel of niet eenzaam te worden. Wie eenmaal eenzaam is, zal dat ook wel blijven. Deze en dergelijke geluiden komen uit een gesprek dat drie deskundigen hadden met NRC Handelsblad.

Regiowoensdag, 24 augustus 2016

Waddenheli verhuist terug naar vliegbasis

Leeuwarden - Het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden naar het vasteland vindt vanaf november weer plaats vanuit Leeuwarden in plaats van Den Helder. De helikopters zijn daardoor sneller ter plaatse en bovendien verhuist de werkgelegenheid mee terug naar Fryslân.

Regiowoensdag, 24 augustus 2016

Huisartsen nemen telefoon te laat op

Heerenveen - Bij de telefooncentrale van Dokterswacht Friesland (verantwoordelijk voor de huisartsenzorg buiten kantoortijden) moeten patiënten vaak langer dan twee minuten wachten voordat ze iemand aan de lijn krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Regiowoensdag, 24 augustus 2016

Stad is niet bang voor lege Achmeatoren

Leeuwarden - ,,Mooi dat deze werkgever behouden blijft voor de stad. En mooi dat het pand wordt verduurzaamd, het is architectonisch een belangrijk pand." Dat is de reactie van de Leeuwarder wethouder Henk Deinum (PvdA) op het nieuws dat de rijksoverheid vier rijksdiensten wil onderbrengen in het kantoor van de belastingdienst aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden.

Regiowoensdag, 24 augustus 2016

Meer kinderen in de bijstand in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal Friese kinderen in bijstandsgezinnen is de afgelopen jaren gegroeid. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal kinderen in bijstandsgezinnen in Fryslân vorig jaar 8340. Dat is ruim tweeduizend meer dan in 2008.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 augustus 2016

Ook Nederlandse 'Terugkeer-zondag'

Amersfoort - Net als in Engeland komt er in Nederland mogelijk een Back to Church Sunday. Een speciale dag waarbij geprobeerd wordt om mensen die lang niet (meer) in de kerk zijn geweest te bewegen om terug te keren. In Nederland zou het initiatief 'Weer thuis in de kerk' moeten gaan heten. Op vrijdag 23 september houdt de Raad van Kerken in Nederland een bijeenkomst in Amersfoort met Michael Harvey om te horen wat de Engelse ervaringen zijn met het initiatief. De verkenning moet duidelijk maken of er ook in ons draagvlak is voor de speciale themazondag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties