Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 augustus 2006.

Economiedonderdag, 24 augustus 2006

Wösten neemt graag zelf beslissingen

ALLERT VAN DER HOEVEN

Hoofdartikeldonderdag, 24 augustus 2006

Heerenveense actievoerders...

Het is een beetje moeilijk te begrijpen, maar echt waar: een groepje Friezen komt in actie tegen het optreden van een Israëlische kinderdansgroep, zaterdag in Heerenveen. De actie is een protest tegen de ‘pro-Israëlische houding’ van de gemeente en wordt georganiseerd door de werkgroep Heerenveen - Palestina. De verontwaardigde actievoerders gaan het optreden van de Israëlische kinderen weliswaar niet verhinderen, maar zullen zich wel demonstratief hand in hand opstellen, dicht bij de groep dansers. Ze beschouwen het optreden als ‘politieke propaganda’: bedoeld om het imago van de staat Israël op te poetsen.

Regiodonderdag, 24 augustus 2006

Grote brand treft winkels in Bilgaard

Leeuwarden - Door een extreme brand is vanochtend vroeg het grootste deel van winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden verloren gegaan. Zeker zestien van de 33 winkels en de bibliotheek zijn verwoest. Er is niemand gewond geraakt. De schade loopt in de miljoenen. Over de oorzaak weten brandweer en politie nog niets te zeggen.

Regiodonderdag, 24 augustus 2006

‘De mooiste kast is de kast die gaat komen’

Harlingen - Koop je een exclusieve kast, komt de maker hem na een paar maanden weer terugvragen. Drie klanten van de Harlinger kunstenaar Jan Pieter de Graaf zullen hun kunstwerk annex bergmeubel van december tot maart een tijdje moeten missen. De reden is gelukkig heel vrolijk: De Graaf mag in het Focke Museum in het Duitse Bremen een overzichtstentoonstelling van zijn Friese Maatkasten samenstellen.

Regiodonderdag, 24 augustus 2006

‘Honderden banen weg’

Berlikum - Het afschaffen van de MEP-subsidie op duurzame energie gaat in Fryslân alleen al op het gebied van bio-energie honderden banen kosten. Dat heeft het gespecialiseerde adviesbureau E-Kwadraat uit Berlikum becijferd. Het bureau zelf zal afzien van de geplande uitbreiding met zes ŕ zeven medewerkers.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 augustus 2006

Bisdom op diaconale excursie bij boer


Geloof & Kerkdonderdag, 24 augustus 2006

Dankbaarheid

Lezen: Lucas 17:7-10

Geloof & Kerkdonderdag, 24 augustus 2006

‘Restauratie-Idols’ reddingsboei kerk Vierhuizen

Groningen - Al jaren wacht het Groningse dorp Vierhuizen op de restauratie van de dertiende eeuwse kerk. Maar na het wegvallen van de subsidies voor restauraties van de rijksoverheid ziet de toekomst er voor Vierhuizen zeer somber uit. Het nieuwe tv-programma BGL De Restauratie wordt nu aangegrepen om wellicht alsnog het benodigde geld - 900.000 euro - op tafel te krijgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 augustus 2006

‘Brandweereisen kerken te streng’

Rinsumageest - De Protestantse Gemeente (i.w.) te Rinsumageest kan de doopdienst die gepland stond voor 17 september niet houden in de hervormde kerk aan de Juckemawei. In verband met de veiligheid mogen er niet meer dan 74 mensen tegelijk in het gebouw aanwezig zijn. Dat heeft de brandweer bepaald. Bij de doopdienst worden meer dan 350 mensen verwacht. Om die reden wijkt men nu uit naar het gereformeerde kerkgebouw aan de Kerkstraat.

Weerdonderdag, 24 augustus 2006

Veel neerslag

Later vandaag en vannacht mogelijk veel neerslag, er komt veel bewolking voor met kans op actieve plensbuien en onweer. Het wordt ongeveer 21 graden. Morgen geleidelijk minder buiig en 21 of 22 graden. Later af en toe zon, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties