Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 augustus 2004.

Economiedinsdag, 24 augustus 2004

Melkveehoudersbond claimt schade mest

Groningen - De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) eist een vergoeding van de staat voor de schade die boeren lijden door het nieuwe mestbeleid. Dat maakte de NMV gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 24 augustus 2004

Om de erfenis van Fortuyn

De erfenis van Pim Fortuyn wordt slecht beheerd. Allerlei lieden werpen zich op als enige echte erfgenaam van de ideeën van de vermoorde LPF-voorman. De crisis die de partij dezer dagen doormaakt is de zoveelste en er lijkt nog geen einde te komen aan de openlijke schermutselingen. De beschouwer van een en ander raakt verward door wat hij ziet: wie heeft het nu voor het zeggen in die partij? Zijn er malversaties gepleegd in het bestuur? Wat voor foute dingen denkt justitie in de boekhouding te kunnen vinden? Is Mat Herben nog wel de eerste man van de fractie, of is ex-minister Nawijn de nieuwe man? Wat vinden de leden van de patij; gaan die mee met de eventueel nieuw op te richten partij: Nieuwe Lijst Pim Fortuyn?

Regiodinsdag, 24 augustus 2004

‘Buitenlandse student zal ander land kiezen’

Leeuwarden – Studenten van buiten de Europese Unie zullen Nederland links laten liggen, als ze voortaan alle leskosten voor hun studie zelf moeten betalen. Dat kan ook de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) in Leeuwarden studenten kosten, al valt nauwelijks aan te geven hoeveel.

Regiodinsdag, 24 augustus 2004

‘Opvang aan huis gaat niet meer’

Drachten – De 66-jarige Siepy Zijlstra-De Roos uit Drachten is opgehouden met de opvang thuis van asielzoekers die op straat zijn gezet. Ze kan de drukte niet meer aan nu de stroom van vluchtelingen alsmaar groter wordt. Vanuit het hele land weten uitgeprocedeerde vluchtelingen inmiddels de weg naar de Interkerkelijke Werkgroep asielzoekerscentrum (azc) Drachten te vinden.

Regiodinsdag, 24 augustus 2004

Raad Leeuwarden wil teelt wiet gedogen

Leeuwarden – De wietteelt in Leeuwarden moet worden gedoogd. Dat stellen de fracties van de PvdA, VVD, Pal/GroenLinks, SP, D66 en FNP in een brief aan burgemeester Dales.

Regiodinsdag, 24 augustus 2004

Zalm zet slot op provinciekas

Leeuwarden – Provincies en gemeenten kunnen volgend jaar nauwelijks investeren in grond, wegen en gebouwen als de rijksoverheid hen bindt aan de zogenoemde Zalmnorm. Minister Zalm wil dat lagere overheden zo min mogelijk schulden maken, omdat die meetellen in het nationaal begrotingstekort. Dat moet beslist onder de 3 procent blijven.

Regiodinsdag, 24 augustus 2004

Vlieland zoekt geld voor grote jachthaven

Vlieland – De vergroting van de jachthaven en een betere inrichting van het bedrijventerrein op Vlieland gaat zeker 12,6 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit het eerste

Weerdinsdag, 24 augustus 2004

Onweersbuien

We hebben vanmiddag en vanavond te maken met onweersbuien en ook morgen bepalen deze het weerbeeld. Daarbij kan flink wat regen vallen. Het wordt vanmiddag zo’n 20 graden, morgen ligt het kwik rond 18 graden. |


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties