Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 juli 2007.

Cultuurdinsdag, 24 juli 2007

Monstertux in halve finale Grote Prijs

Leeuwarden - De Friese band Monstertux uit Leeuwarden is doorgedrongen tot de halve finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de prijs gisteren bekendgemaakt. De indierock spelende band, neemt het in de categorie Pop/Rock op tegen onder anderen A Silent Express uit Groningen.

Dossierdinsdag, 24 juli 2007

Trainingsoefeningen voor voetbal en tennis


Dossierdinsdag, 24 juli 2007

Reboelje


Dossierdinsdag, 24 juli 2007

Sneek met geluk eerste

De Veenhoop - Zonder geluk vaart niemand wel. Het geluk zat Douwe Visser van Sneek gistermiddag mee. Een tijdelijke windschifting zorgde ervoor dat hij in een riante koppositie terecht kwam op de Wide Ie bij De Veenhoop. Voor het eerst in zijn lange schipperscarričre won hij de tweede wedstrijd van de SKS-competitie. ,,Dit is my hjir noch nea oerkommen.”

Economiedinsdag, 24 juli 2007

‘Grotere oogst van appels en peren’

Zoetermeer - Nederlandse fruittelers verwachten dit jaar een flinke oogst van appels en peren. Volgens het Productschap Tuinbouw is de oogst groter dan die van vorig jaar. ,,Er hangen veel appels en peren aan de bomen en door de gunstige weersomstandigheden tot nu toe groeien de vruchten voorspoedig waardoor de teelt twee weken voor ligt op vorig jaar.” De kwaliteit is volgens het productschap beter dan die van vorig jaar.

Economiedinsdag, 24 juli 2007

‘Van de accessoires lopen de vazen het snelst’

Sneek - Iedere keer voordat bouwmarkt Kingma uit Sneek op een beurs de kasten presenteerde die het bedrijf in het assortiment had, moest uit eigen voorraad thuis decoratiemateriaal worden gezocht. ,,Zelfs uit de eigen vensterbanken werd materiaal gehaald om de kasten er toch maar mooier uit te laten zien”, vertelt Willem Kingma (36). ,,Maar ook de eigen nieuwe kleding werd er in gehangen. Het kwam voor dat beursbezoekers de kleding wilde kopen die er in de kast hing.”

Hoofdartikeldinsdag, 24 juli 2007

Overheid, regels...

De overheid voert al jaren een beleid waarbij allerlei diensten die traditioneel door de overheid werden uitgevoerd, zijn overgedragen aan semi-overheidsdiensten en bedrijven. Op zichzelf is die ontwikkeling niet bij voorbaat slecht. Men kan zich de vraag stellen of de overheid (in Den Haag) de aangewezene is om beleid te maken en uit te voeren dat met name regionaal of zelfs lokaal van aard is. En het is de vraag of een overheid zoals wij die kennen, de aangewezen instantie is om allerlei specialistische (technische) taken uit te voeren.

Regiodinsdag, 24 juli 2007

Zorg Friese Land weg uit Noordwesten

Franeker - Thuiszorg Het Friese Land verliest vrijwel zeker de cliënten in Noordwest-Fryslân. De acht gemeenten in die regio hebben laten weten de huishoudelijke hulp in de regio te willen aanbesteden aan Palet, Noorderbreedte en Interzorg. Het besluit is nog niet definitief. De negen organisaties die zijn afgevallen, kunnen nog tot 6 augustus bezwaar maken.

Regiodinsdag, 24 juli 2007

Na vijftig jaar weer mee met z’n oude tjalk

Harlingen - ,,Hij glimt helemaal, fantastisch. Net stond hij nog aan het roer.” Schipper Cees Dekker van de Bruinvisch, een tjalk uit 1902, heeft het over zijn 75-jarige gast Frans Horjus. Bijna een halve eeuw lang is Horjus niet van boord geweest. De tjalk was achtentwintig jaar lang zijn thuis en zijn werk. Deze week herleven die oude tijden een beetje: Frans Horjus vaart mee, samen met zijn neef Jelle Horjus. ,,De schipper belde en vroeg of we nog eens mee wilden”, zegt Jelle. ,,Nou, dat moeten we niet missen, dacht ik. ’t Is vast de laatste keer dat zoiets kan.”

Regiodinsdag, 24 juli 2007

COA zoekt opvanggroep

Leeuwarden - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil Jeugdzorg helpen met het wegwerken van wachtlijsten. De opvanginstelling biedt leegstaande ruimte in asielzoekerscentra en begeleidend personeel aan, om te helpen bij de behandeling van de jeugd. Dat zegt J. Anholt, woordvoerder van het COA.

Regiodinsdag, 24 juli 2007

Lange wachtlijsten voor ballonvaarten

Joure - Er zijn lange wachtlijsten in Fryslân voor het maken van een ballontochtje. Dat zeggen diverse ballonvaarders. De wachtlijsten zijn grotendeels nog van vorig jaar, toen er maanden achtereen weinig gevaren kon worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juli 2007

EW komt met catechesemateriaal

Diever/Terschuur - Het Evangelisch Werkverband (EW) komt met een catechese-editie van het Gemeente Groei Groepen-materiaal. Daarmee boort de vernieuwingsbeweging een nieuwe doelgroep aan: de 12-16 jarigen in de gemeenten. Het EW biedt gemeenten zo ,,een totaalpakket’’, aldus landelijk coördinator ds. Jelle de Kok.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juli 2007

Eigen vakantiesite Drachtster Kapelkerk

Drachten - De Drachtster rechtzinnig Hervormde Kapelgemeente verzorgt dit jaar een speciale webpagina die aan vakantiegasten is gewijd. ,,Om de vakantiegangers in Fryslân het gemakkelijk te maken, staat er informatie op deze pagina over het verblijf in onze provincie. Op de pagina staan ruim dertig links naar andere sites: oude Friese kerken, rondvaarten over de Friese wateren, musea en attractieparken”, vertelt ds. Jan Noordam.

Weerdinsdag, 24 juli 2007

Enkele buien

Vandaag is er veel bewolking en komt het tot enkele buien. Daarbij is kans op onweer. Vanmiddag breekt de zon ook af en toe door en het wordt ongeveer 19 graden. De naar noordwest tot west draaiende wind is (vrij) krachtig bij zee hard.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties