Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 juli 2004.

Bijschriftzaterdag, 24 juli 2004

Gods armen

Als oudere mensen, opa’s en oma’s bijvoorbeeld, met kinderen spelen, spreiden ze wel eens beide armen uit en zeggen uitnodigend: ,,Kom eens in mijn huisje!’’

Economiezaterdag, 24 juli 2004

IJbema Konstruktie in Tijnje failliet

Leeuwarden – Staalconstructiebedrijf IJbema in Tijne is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Met het faillissement komen 32 werknemers op straat te staan. Daaronder zijn mensen die nu al op vakantie zijn. Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Hoofdartikelzaterdag, 24 juli 2004

Diaconie, overheid…

Het is een bekend discussiepunt: moeten de kerken de gaten vullen die zijn gevallen een het web van de verzorgingsstaat? Er is de neiging om voluit ja te zeggen. De kerken hebben bij herhaling het probleem van de armoede aan de orde gesteld en de ‘sociale verspieders’ van de kerken, de diakenen worden opgeroepen om bij overheden schrijnende gevallen en structurele misstanden aan de orde te stellen. Tegelijkertijd is er het bewustzijn dat de kerken geen politieke beweging vormen. Dus dienen zij zich terughoudend op te stellen als het gaat om politieke oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Regiozaterdag, 24 juli 2004

Fries gezin in camper brutaal beroofd

Heerde/Katlijk - Donderdagavond laat, na een gezellig familiefeestje, stapte de familie Holtrop uit Katlijk in hun camper op weg naar Zuid-Frankrijk. Ruim twaalf uur later zijn ze al weer thuis. Ze werden slachtoffer van een brute beroving. Alle reisdocumenten, rijbewijzen, bankpasjes, mobiele telefoons, autosleutels en portemonnee werden gestolen op het moment dat vader Jan Ype, moeder Jannie, de zonen Bernardus (19) en Geert-Jan (16) en dochter Janine (13) lagen te slapen.

Regiozaterdag, 24 juli 2004

SKS wil geld van Openbaar Ministerie

Grou – De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) probeert de advocaatkosten die zij afgelopen voorjaar heeft gemaakt te verhalen op Justitie. Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk enkele maanden geleden drie SKS-schippers voor de rechter slepen, omdat ze de veiligheidsregels op het water aan hun laars zouden hebben gelapt.

Regiozaterdag, 24 juli 2004

‘Wij leven van ieder dubbeltje en kwartje’

Jistrum – Eén voor één worden afgedankte schoolbankjes in een grote vrachtwagen gestouwd. Chauffeur Gerrit Wiezenga (76) uit Visvliet, die straks voor de organisatie Emmaüs in Jistrum met de lading richting Roemenië vertrekt, heeft het zweet op zijn voorhoofd staan. Het is duidelijk een warme dag voor dit laadklusje. Ongeveer iedere twee weken verzorgt Emmaüs een transport naar Roemenië. Dit jaar viert de organisatie in Fryslân – die draaiende wordt gehouden door 35 vrijwilligers - haar veertigste bestaansjaar.

Regiozaterdag, 24 juli 2004

Hulp bij schuld kan beter

Leeuwarden – Mensen die met schulden kampen, worden in Fryslân beter geholpen dan in de rest van het land. Dat komt doordat de Friese kredietbank in de hele provincie werkt en daardoor efficiënter is. Dat zegt directeur G. Jaarsma van de Gemeenschappelijke Kredietbank Friesland (GKF). Zijn bank helpt jaarlijks 30 procent van de schuldenaren aan een saneringsregeling. Landelijk is dat gemiddeld 20 procent.

Regiozaterdag, 24 juli 2004

Recreatievaart op PM-kanaal vaker beboet

Grou – Het aantal recreanten dat op het Prinses Margrietkanaal wordt beboet, stijgt fors. Deze maand werden al 76 schippers op de bon geslingerd, omdat zij niet stuurboordwal (rechts) houden. Dit aantal lag vorig jaar in juli op 46.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 juli 2004

Christelijke hiphop rukt op in de hitlijsten

Leeuwarden – Negatieve publiciteit rond ‘dissende’ rappers in Nederland bezorgen de rap- en hiphopscene de laatste tijd een slecht imago. In de Verenigde Staten worden rappers al veel langer met argusogen bekeken, vooral vanuit protestants-christelijke hoek.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 juli 2004

Kindervragen over geloof aan de keukentafel

In de loop der jaren zijn er heel wat boeken en tijdschriften verschenen die een helpende hand willen bieden bij de opvoeding. Een steuntje in de rug kan een ouder of andere opvoeder altijd wel gebruiken.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 juli 2004

Verrassend en origineel

Christelijke levenskunst en het goede leven vieren en leven. Het zijn begrippen die opnieuw in de belangstelling staan, alleen al gezien de veelheid aan publicaties die op dit terrein uitkomt. Stephan de Jong schrijft een serie artikelen in het Friesch Dagblad over christelijke levenskunst. Vandaag: gulheid.

Weerzaterdag, 24 juli 2004

Morgen wat regen

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het ongeveer 22 à 23 graden. Er waait een zwakke en in het kustgebied matige wind uit west- tot noordwestelijke richtingen. Het blijft droog. Morgen begint droog en eindigt druilerig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties