Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 juli 2003.

Achtergronddonderdag, 24 juli 2003

Genieten van ‘lichtshows’ in de bergen van Arizona

Bezeten van onweer. Hij noemt zichzelf een vakidioot, die alles en dan ook werkelijk alles wil weten van het heftige natuurverschijnsel. Voor Ed Pols uit Buitenpost, hoofd van de sector product en marktontwikkeling bij Van der Heide Bliksembeveiliging in Kollum, kan onweer nooit zwaar genoeg zijn.

Analysedonderdag, 24 juli 2003

Integraal denken over ondernemingen

Alle ondernemingsraden-verkiezingen van alle bedrijven in Nederland voortaan op één dag? Er circuleren voorstellen in die richting. Overbodige regelzucht en onnodig ingewikkeld doen, vindt vakbondsman Jan Westert. Laten overheid en bedrijven zich liever druk maken over het vergroten van de feitelijke medezeggenschap van werknemers.

Bijschriftdonderdag, 24 juli 2003

Er zij licht

Het eerste woord dat wij van God horen is: licht. Alles wat God doet voltrekt zich in het licht.

Cultuurdonderdag, 24 juli 2003

Kamermuziek op Peter de Grote Festival in Fryslân

Een combinatie van muziek en natuur. Dat is het Peter de Grote Festival in Fryslân. De eerste editie van het muziekfestival vindt van morgen tot en met zondag plaats op Schiermonnikoog. ,,Vorig jaar hebben we op Schiermonnikoog de Jong Talent Marathon gehouden”, zegt Rineke Smilde, artistiek directeur van het Peter de Grote Festival.

Economiedonderdag, 24 juli 2003

Supersnelle transportbanden uit Drachten

Drachten – Het is niet ondenkbaar dat steden als Rome, Londen en Hongkong over enkele jaren beschikken beschikken over een Accelerated Walway System (AWS), ontwikkelt door het Franse bedrijf CNIM, met een belangrijk aandeel van de Friese partner Fenner Dunlop.

Economiedonderdag, 24 juli 2003

LTO kondigt ontslag van personeel aan

Leeuwarden - Land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland gaat een deel van het personeel ontslaan. Die maatregel is nodig nu het aantal leden gestaag blijft dalen. De hardste klappen vallen bij de regionale afdelingen van de koepelorganisatie. Dat heeft LTO-voorzitter G. Doornbos woensdag gezegd.

Hoofdartikeldonderdag, 24 juli 2003

Oorlog in Tsjetsjenië…

Het is stil in de Nederlandse berichtgeving als het gaat om Tsjetsjenië. Slechts wanneer Tsjetsjeense rebellen aanslagen plegen in Russische steden verschijnen er berichten in de media. Deze week werd bij uitzondering bekend dat tijdens gevechten met rebellen in Tsjetsjenië zes Russische militairen zijn gedood.

Regiodonderdag, 24 juli 2003

Bemanning Sneker skűtsje wil huldiging in bus

Sneek - Sneek wordt dit jaar opnieuw SKS-kampioen. Geen enkele Sneker en skűtsjesyl-liefhebber die daar nog aan twijfelt. En ditmaal geen intocht te voet, want daarmee hebben ze in Sneek nare ervaringen. Nee, er is een bus geregeld. En wel dezelfde als waarin de spelers van SC Heerenveen enkele jaren geleden zijn gehuldigd na een verloren bekerfinale.

Regiodonderdag, 24 juli 2003

Bureaucratie bij thuiszorg aangepakt

Leeuwarden – Thuiszorg Het Friese Land gaat decentraliseren. De door fusies ontstane organisatie wordt in drie regio’s opgesplitst. Het Friese Land hoopt zo sneller besluiten te kunnen nemen en beter te kunnen inspelen op de cliëntenwensen.

Regiodonderdag, 24 juli 2003

Boarnsterhim sluit kampeerboerderij

Warten – Kampeerboerderij Luctor et Emergo aan de Greft in Warten is gisteren met onmiddellijke ingang gesloten door de gemeente Boarnsterhim, omdat de het onveilig en illegaal zou zijn.

Regiodonderdag, 24 juli 2003

Nummer twee van LPF Fryslân stapt op

Leeuwarden – Siebrand Brouwer, die nummer twee was op de kieslijst van Lijst Pim Fortuyn (LPF) in Fryslân, houdt zijn politieke carričre voor gezien.

Regiodonderdag, 24 juli 2003

Strandwachter heeft alles onder controle

Makkum – Kleine blauwe ogen turen ver over het Makkumer strand. Geen hond te zien. ,,Ik heb het allemaal prima onder controle. Ik zie alles”, zegt buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Leo Rinia (49).

Geloof & Kerkdonderdag, 24 juli 2003

Psalmen op de geestelijke weg

Muziek is voor velen een uiting van de hoogte- en dieptepunten in het menselijk bestaan. Chris Fictoor, karmeliet, dirigent, componist en manager schrijft deze zomer in het Friesch Dagblad over de verschillende aspecten van muziek. Deel 2.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 juli 2003

Friese themakrant over catechese

Leeuwarden – De afdeling Levensbeschouwelijke Vorming/Katechetisch Centrum in Leeuwarden van het GCO Fryslân heeft het initiatief genomen tot een speciale editie van conTact .

Sportdonderdag, 24 juli 2003

Brabanders slaan slag in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Piet Raymakers junior en Joost Martens maakten er gistermiddag in Surhuisterveen een Brabants feestje van. In de klasse ZZ wist alleen Folkert Kelderman (Rinsumageest) zich daar echt mee te bemoeien.

Weerdonderdag, 24 juli 2003

Enkele buien

Vandaag hebben we vooral vanmiddag te maken met flinke buien, misschien met onweer. Het wordt morgen wat zonniger, maar ook dan krijgen we enkele buien. De temperaturen komen te liggen rond 22 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties