Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 juni 2013.

Cultuurmaandag, 24 juni 2013

3500 bezoekers Dokk’em Open Air

Dokkum | De achtste editie van metalfestival Dokk’em Open Air heeft afgelopen weekend 3500 bezoekers betrokken. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Dat is hetzelfde aantal als vorig jaar. Tijdens het festival traden 25 bands uit tien landen op op de festivalweide in Dokkum.

Cultuurmaandag, 24 juni 2013

Debuut Koos Tiemersma als e-book

Leeuwarden | De debuutroman De ljedder (2004) van Koos Tiemersma komt, onder zijn schrijverspseudoniem Froon Akker, uit als e-book. Dat heeft de Friese auteur zaterdag gemeld.

Economiemaandag, 24 juni 2013

Altenburg en Wymenga wint OndernemersPrijs

Ecologisch onderzoeksbureau Altenburg en Wymenga in Feanwâlden heeft afgelopen weekeinde de OndernemersPrijs van Noordoost Friesland gewonnen en ontving uit handen van de jury de Bonifatiusbokaal. De winnaar kreeg ook een mediabudget om te adverteren bij verschillende media. Ook ASN in Dokkum en Taxi Waaksma in Kootstertille waren genomineerd.

Hoofdartikelmaandag, 24 juni 2013

Nieuw bewustzijn over natuur en beheer

Toenmalig staatssecretaris Henk Bleker slaagde er in ongeveer heel natuurminnend Nederland tegen zich te krijgen met zijn plannen voor natuurbeheer. Belangrijk was het stoppen met de ontwikkeling van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Die voorzag onder meer in verbinden van grote stukken natuur. De aankopen die nog nodig waren, werden stopgezet. Boeren, bedrijfsleven en natuurbeschermers ruzieden en/of werden tegen elkaar uitgespeeld. Het eenzijdig economisch denkende kabinet-Rutte zag kans om fors te bezuinigen op natuurbeheer; bijna 80 procent.

Regiomaandag, 24 juni 2013

Zodenhuis open als attractie

Firdgum | Een jaar lang was het veld naast de Yeb Hettingaskoalle in Firdgum het domein van de Groninger archeoloog Daniël Postma. Hij werkte daar met in totaal zo’n vijftig vrijwilligers het afgelopen jaar aan een zodenhuis zoals dat rond het jaar 700 op de Friese terpen moet hebben gestaan. Afgelopen weekend was de openstelling van het eindresultaat voor het publiek. ,,Het is wel een succes geworden”, constateert Postma tevreden.

Regiomaandag, 24 juni 2013

Meeuwenkuiken sneuvelt vooral zondags

Texel | Een explosie in het aantal zilvermeeuwen in de jaren zestig, een sterke daling in de jaren erna. De grote hoeveelheden kleine mantelmeeuwen van nu. Het heeft alles met het gedrag van de mens te maken.

Regiomaandag, 24 juni 2013

Oerol verkoopt meer kaarten

Terschelling | Het publiek van Oerol heeft dit jaar 130.000 theaterkaarten gekocht. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen er tussen de 100.000 en 110.000 kaarten over de toonbank gingen. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. Het precieze aantal bezoekers is nog niet bekend, maar volgens de woordvoerster zijn er minstens zoveel mensen geweest als in 2012. Toen waren er vijftigduizend bezoekers.

Geloof & Kerkmaandag, 24 juni 2013

Solidariteit in Kerkennacht van Achlum

Saamhorigheid in de winter van 1979 en leren van solidariteit via een indringende Preek van de Leek van Henk Kroes. In Achlum bleek de eerste Kerkennacht een schot in de roos.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties