Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 mei 2013.

Economievrijdag, 24 mei 2013

Seizoensmatige opleving in het tweede kwartaal

Leeuwarden | Bedrijven in het noorden van het land verwachten dit kwartaal een lichte verbetering van de economie. Dat meldt de Kamer van Koophandel Noord-Nederland (KvK) op basis van de COEN-enquête die vorige maand is gehouden onder honderden bedrijven. Volgens de KvK gaat het om een seizoensmatige opleving. Van een conjunctuuromslag is er volgens de deskundigen nog geen sprake. Ook in voorgaande jaren herstelde de economische activiteit zich in het voorjaar na een slappe winterperiode.

Hoofdartikelvrijdag, 24 mei 2013

Wat is werkelijkheid in detentiecentra?

De illegalen-kwestie is de afgelopen weken een politiek onderwerp geworden. Met name de PvdA heeft last van boosheid onder de leden enerzijds, en anderzijds met de eisen die de coalitie stelt. PvdA-leider Samsom heeft zijn partij stil gekregen, waardoor hij zijn coalitieverplichtingen kan nakomen.

Regiovrijdag, 24 mei 2013

Scepsis onder Harlingers over fusie blijft bestaan

Harlingen | Lang niet alle Harlingers lijken overtuigd van de noodzaak van een fusie van hun gemeente met Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel tot de gemeente Noordwest-Fryslân. Dat werd gisteravond duidelijk op de de eerste discussieavond over het referendum op 19 juni, waar de Harlingers over deze vraag moeten stemmen.

Regiovrijdag, 24 mei 2013

De drang naar maakbaarheid hindert goede dementiezorg

Leeuwarden | In alle aandacht voor dementie komt het werkelijke verhaal over de patiënt en zijn of haar omgeving nauwelijks aanbod. In onze drang naar en geloof in de maakbare samenleving is veel aandacht voor de behandeling, diagnose en de verlossende pil, maar niet voor wat zich in de tussenliggende fases thuis afspeelt.

Regiovrijdag, 24 mei 2013

Gouden Pleister voor inzet Raarders na ongeval oud en nieuw

Raard | Dorpsbelang Raard-Bornwird heeft de Gouden Pleister gekregen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Aanleiding voor de ereprijs is de hulp die veel dorpsbewoners hebben verleend na het ongeval tijdens oudejaarsnacht. Toen reed een vrouw met haar auto onopzettelijk in op een groep mensen die op straat naar een nieuwjaarsvuur keek. Er vielen zeventien gewonden; één man overleed later.

Regiovrijdag, 24 mei 2013

Goedkoop lenen voor isoleren eigen woning

Leeuwarden | Friese woningbezitters kunnen vanaf 1 juni een voordelige lening aanvragen bij de provincie voor het treffen van energiemaatregelen aan hun koophuis. De provincie gaat met Groningen en Drenthe duurzaamheidsleningen verschaffen tegen een rente van maximaal 2,4 procent. Veel lager dan het tarief dat banken in rekenen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 mei 2013

Benefietconcert voor orgel Leeuwarder Bonifatiuskerk

Leeuwarden | In de Leeuwarder St. Bonifatiuskerk vindt zondagmiddag een benefietconcert plaats voor het Adema-orgel van de kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 mei 2013

Jeugdhulp Friesland koppelt jongere aan kerk

Jongeren die bij Jeugdhulp Friesland en Behandelcentrum Woodbrookers in Kortehemmen verblijven, kunnen voortaan rekenen op begeleiding vanuit kerk of moskee.

Sportvrijdag, 24 mei 2013

Harkemase Boys pas week later naar Deurne

Leeuwarden | Harkemase Boys hoeft zaterdag niet naar Brabant af te reizen voor het duel in de kwartfinales van de landelijke beker. Tegenstander SV Deurne verzekerde zich gisteravond, door een 4-2 zege in de verlenging tegen DESK, van de volgende ronde van de nacompetitie als herkanser van de hoofdklasse B. Daardoor speelt Deurna zondag tegen DOSKO, waardoor het voor zaterdag geplande bekerduel tegen Harkemase Boys wordt uitgesteld. Dat wordt mogelijk zaterdag 1 juni.

Sportvrijdag, 24 mei 2013

Drie overwinningen op een rij voor Postma

Medemblik | Zeiler Pieter Jan Postma (Leeuwarden) heeft gisteren op de derde wedstrijddag van de Delta Lloyd Regatta de macht gegrepen in de olympische Finnklasse. De ervaren Fries ging drie keer als eerste over de denkbeeldige finishlijn. Met die zeldzame trilogie klom hij van de derde naar de eerste plaats. Marit Bouwmeester (Warten) handhaafde zich op de derde plaats in de Laser Radial. De winnares van olympisch zilver in Londen tekende voor twee derde plaatsen en een vierde.

Sportvrijdag, 24 mei 2013

Eredivisieploeg van Cambuur krijgt vorm

Leeuwarden | Toen woensdagavond bekend werd dat middenvelder Erik Bakker en verdediger Wout Droste hun contract met twee jaar hebben verlengd bij Cambuur, kon dat op veel bijval rekenen van supporters. Het behouden van het duo staat symbool voor het beleid van de kersverse eredivisionist: met een veelbelovende kern de toekomst tegemoet.

Sportvrijdag, 24 mei 2013

Leiden verslaat Aris en pakt z’n derde titel

De basketballers van Leiden zijn gisteren kampioen van Nederland gewonnen. Door een 59-65 zege tegen Aris grepen de Zuid-Hollanders de derde titel uit hun historie. Voor de Leeuwarders kon het wel eens de laatste wedstrijd ooit zijn geweest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties