Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 mei 2005.

Bijschriftdinsdag, 24 mei 2005

Dichteres

Zo onheilspellend als het boek Ruth begon, zo heilspellend gaat het verder.

Hoofdartikeldinsdag, 24 mei 2005

Wetenschap, feiten…

,,Er is het rijk van de feiten en er is het rijk van de zingeving’’. Het eerste rijk is dat van de wetenschap en het tweede is dat van geloof. Waar het op aankomt, is die twee vooral te scheiden. Ziehier een uitspraak van de Ronald Plasterk, in dagelijks leven hoogleraar genetica en in zijn vrije tijd columnist voor televisie en in kranten. Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van de suggesties van onderwijsminister Van der Hoeven om een gesprek te organiseren over de darwinistische evolutietheorie en het concept van ID, de opvatting dat achter kosmos, aarde en mens een idee, een plan zit.

Regiodinsdag, 24 mei 2005

‘Woningen op vuilstorten’

Leeuwarden – Voormalige vuilstortplaatsen zijn geschikte locaties voor nieuwe woonwijken of industriegebieden. Ook de nieuwere, inmiddels gesloten vuilstort Skinkeskâns bij Leeuwarden kan in de toekomst best een andere bestemming krijgen dan de recreatieve die er nu op zit.

Regiodinsdag, 24 mei 2005

Hulpdiensten: drukte door doktersstaking

Leeuwarden – Bij de meldkamer van de hulpdiensten, de huisartsenposten en de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen wordt extra drukte verwacht vanwege de huisartsenstaking. Extra personeel moet de toeloop opvangen. De huisartsen staken van morgen tot en met vrijdag omdat ze boos zijn over het nieuwe financieringsvoorstel van minister Hoogervorst. Voor spoedgevallen zijn de dokters nog wel aanspreekbaar, maar J. Holwerda, hoofd van de Friese meldkamer, vreest toch dat veel ongeruste mensen 112 zullen bellen. ,,Op de meldkamer moeten we alle telefoontjes aannemen en doorverbinden. Daarna kan pas worden bepaald hoe ernstig de situatie is en of de ambulance moet komen’’, aldus Holwerda.

Regiodinsdag, 24 mei 2005

Bureaucratie kost burger 1,2 miljard

Dordrecht - Nederlanders zijn jaarlijks ruim 1,2 miljard euro kwijt aan administratieve plichtplegingen. Burgers besteden naar schatting 112 miljoen uur per jaar aan het invullen van formulieren en andere bureaucratische rompslomp. Kwetsbare groepen lijden het meest onder de bureaucratie.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 mei 2005

Zingen op Liedboekdag uit bundel ‘Tussentijds’

Apeldoorn – Op de dertigste Liedboekdag is zaterdag in de Grote Kerk in Apeldoorn de nieuwe zangbundel Tussentijds gepresenteerd. De dag werd bezocht door meer dan vijfhonderd mensen, jong en oud, uit het hele land.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 mei 2005

Bewogen gereformeerde geschiedenis

Kornhorn – Maandag precies 125 jaar geleden, op 23 mei 1880, kreeg het dorp Kornhorn een kerk van gereformeerde signatuur. 125 jaar later geeft de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) een geïllustreerd herdenkingsboek uit, getiteld ‘De Gereformeerde Kerk van Kornhorn 1880 - 2005, kleine gemeente met groot perspectief’.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 mei 2005

Van studieclub tot dienende beweging

Amersfoort – Een feestje wordt het zaterdag in de Grote Kerk in Apeldoorn, compleet met een maaltijd voor duizend man. Althans, op die opkomst hoopt men. Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk in Nederland viert haar tienjarig bestaan. ,,Wij zeggen niet dat het evangelisch christen-zijn de enige ware kleur is. Het is één van de kleuren in de veelkleurige kerk die we samen mogen zijn’’, aldus EW-directeur Hans Eschbach.

Sportdinsdag, 24 mei 2005

Bruin gaat bij Telstar nog een seizoen door

Leeuwarden – Jan Bruin speelt volgend seizoen bij Stormvogels/Telstar. De bij Cambuur Leeuwarden overbodig geworden aanvaller tekent een contract voor één seizoen. De 35-jarige Fries wil voorlopig nog van geen stoppen weten.

Sportdinsdag, 24 mei 2005

Bestuur forceert breuk spelers en Harkemase Boys

St. Annaparochie – Bij Harkemase Boys stapt bijna het gehele elftal op. Dat is gisteren duidelijk geworden na crisisberaad over het conflict tussen de spelersgroep en de sponsorgroep over het vertrek van Martijn Groenewold. Het bestuur van Harkemase Boys stelde zich hard op in de kwestie: blijven of vertrekken. De club gaat nu op zoek naar nieuwe spelers.

Weerdinsdag, 24 mei 2005

Warmer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties