Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 mei 2004.

Bijschriftmaandag, 24 mei 2004

De adem van God

Iedereen weet wel hoe belangrijk adem is voor een mens.

Cultuurmaandag, 24 mei 2004

Andere kijk op Hollandse landschap

De kunstmanifestatie Holland in zicht, vervreemding in het landschap belicht de niet alledaagse wijze waarop een aantal beeldend kunstenaars omgaan met het Nederlandse landschap. De manifestatie is georganiseerd door derdejaarsstudenten Kunst, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen. Onderdeel van deze manifestatie is een tentoonstelling die tot en met 4 juni gratis te bezichtigen is in het Harmoniecomplex RUG, Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

Economiemaandag, 24 mei 2004

Thomassen schrapt banen door tekort aan werk in sector

Akkrum – Thomassen Wegenbouw in Akkrum schrapt enkele banen. De maatregel is volgens directeur Jan Thomassen het gevolg van de krapte aan werk. ,,Daarbij hebben we de pech gehad dat we verschillende keren als tweede eindigde bij inschrijvingen.’’

Economiemaandag, 24 mei 2004

Miljoenenorders voor werf De Volharding

Westerbroek/Harlingen - Scheepswerf De Volharding in Westerbroek heeft voor 225 miljoen euro aan nieuwe orders binnengehaald. De werven van De Volharding in Foxhol, Westerbroek, de Eemshaven en Harlingen hebben daarmee werk tot 2006. Dat meldde directeur G.J. Bodewes vandaag.

Hoofdartikelmaandag, 24 mei 2004

Veiligheid op het spoor…

Er is weer een spoorwegongeval gebeurd. Zeker twintig mensen raakten gewond aan de oostzijde van het Centraal Station in Amsterdam toen twee treinen op elkaar botsten. Vrijwel zeker is de achterliggende omstandigheid dat een trein door een rood licht reed. Ook is het mogelijk dat een wissel verkeerd stond.

Regiomaandag, 24 mei 2004

In antieke bus door de grensstreek

Appelscha - Openbaar vervoer als een toeristische attractie. Dat is het project Bosbus in de grensstreek tussen Fryslân en Drenthe, waar sinds vrijdag met historische Zwitserse postbussen een lijndienst wordt gereden langs onder meer Appelscha, Boijl, Frederiksoord en Diever en attracties als pretpark Duinen Zathe en natuurpark Drents-Friese Wold. Het gaat om een proef van drie jaar. Bosbus valt onder auspiciën van Arriva en wordt uitgevoerd door Jan Hofstra Reizen BV uit Drachten.

Regiomaandag, 24 mei 2004

Zwolsche pakt weer titel bij roeielfsteden

Leeuwarden – Zeventien uur en drie minuten. Dat was de winnende tijd die de tien roeiers van de Zwolsche roeivereniging nodig hadden om zaterdag als winnaar uit de boot te stappen na de roeielfstedentocht. Voor het tweede achtereenvolgende jaar pakte Zwolle de felbegeerde roeititel. Dit jaar deden de roeiers er ruim tien minuten langer over dan het jaar ervoor. Dat vanwege de harde wind.

Regiomaandag, 24 mei 2004

Vogelwachters gefrustreerd

Dokkum – Veel vogelwachters die aan weidevogelbescherming doen, raken gefrustreerd omdat gemarkeerde nesten vaak worden vernield en leeggeroofd. De vogelwacht van Dokkum heeft een brief gestuurd aan burgemeester Cazemier van Dongeradeel en aan de provincie Fryslân. Daarin staat dat de vos genadeloos toeslaat onder de weidevogels.

Regiomaandag, 24 mei 2004

Ondernemers Kelders blokkeren rioolwerk

Leeuwarden – De Leeuwarder Kelders is vanaf vanochtend vijf uur geblokkeerd door de ondernemers in de winkelstraat. Hierdoor kunnen de geplande werkzaamheden aan de riolering niet doorgaan. De blokkade is een protest tegen de gemeente Leeuwarden die zich volgens de ondernemers niet aan de afspraken houdt. ,,Afgesproken was dat het werk aan het riool vóór de Hemelvaart klaar zou zijn”, aldus E. Smits die drie horecazaken be op de Kelders heeft. ,,Dat is uitgesteld en dat betekent dat we juist in deze drukke weken, zaterdag is het Straatfestival, niet bereikbaar zijn voor klanten”, aldus de verbolgen ondernemer.

Regiomaandag, 24 mei 2004

Twee skűtsjes slaan om tijdens Lemmer Ahoy

Lemmer - Op de laatste dag van Lemmer Ahoy zijn twee skűtsjes omgeslagen. De IFKS-skűtsjes van de Eelkje II uit Elahuizen (schipper Jeroen de Vos) en de Ulbe Zwaga uit Velp (Kees Hermsen) sloegen om tijdens de wedstrijd op het woelige IJsselmeer. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel was de schade aan beide schepen aanzienlijk.

Geloof & Kerkmaandag, 24 mei 2004

Terugblik op de Poolse jaren van de paus

Alzatevi, andiamo , is de Italiaanse titel van het jongste boek van paus Johannes Paulus II, gebaseerd op Marcus (hoofdstuk 14, vers 42), als Jezus in de Hof van Olijven tegen Petrus, Jakobus en Johannes zegt: ‘Staat op, laten we gaan’. Op zijn 84ste verjaardag, afgelopen dinsdag, werd het boek officieel gepresenteerd. De eerste druk telt 500.000 exemplaren.

Sportmaandag, 24 mei 2004

Afke Hylkema neemt puntenrecord over van Lia de Jong

Pingjum – Of ze de beste kaatsster aller tijden is, daar mogen anderen over beslissen. Maar dat ze de meest succesvolle is, staat sinds zondag wel vast. Met 465 punten nam Afke Hylkema in Pingjum bezit van het oude record van Lia de Jong. Die nam in 1995 met 464 punten afscheid van de kaatssport.

Sportmaandag, 24 mei 2004

Scherjon steelt show in eerste fierljepwedstrijd

It Heidenskip – Alle ogen waren bij de seizoensouverture van het fierljeppen zaterdag gericht op de topklassers. Het was echter een junior die zich in It Heidenskip tot smaakmaker ontpopte. Hannes Scherjon (17) zorgde niet alleen voor een enorme verrassing, maar ook voor verbazing door met een geweldige 18.24 meter het verst van iedereen te springen.

Sportmaandag, 24 mei 2004

Adventure Race is alles behalve zelfmedelijden

Leeuwarden – Bijna 32 uren afzien was het en toch overheerste zaterdag bij zowel de organisatie als de deelnemers aan de NK Adventure Race niet echt een voldaan gevoel. Niet in de laatste plaats omdat de wedstrijd eigenlijk nog zeker een dag langer had moeten duren, maar vooral ook omdat slechts vijf van de dertien teams op eigen kracht de finish in Leeuwarden haalden.

Sportmaandag, 24 mei 2004

Sierd Steigenga is opnieuw de baas in Joure

Joure - Net als vorig jaar, won Sierd Steigenga zaterdagavond de wielerronde van Joure. De 31-jarige renner uit Exmorra liet vanuit het vertrek zien dat hij veruit de sterkste was en drie keer een flinke versnelling was al genoeg om na tachtig kilometer solo naar de finish te fietsen. In de laatste kilometer moest Aloys van Duuren uit Hoogeveen, die eerder wel de Ronde van De Wijk en Heerenveen won, als laatste een meerdere erkennen in de ontketende Fries.

Weermaandag, 24 mei 2004

Bewolking en zon

Het blijft vanmiddag vrij zonnig met middagtemperaturen van 16 ŕ 17 graden. Vanavond en vannacht zijn er enkele opklaringen en koelt het af tot 7 graden. Morgen is er zowel bewolking als zonneschijn bij temperaturen rond 15 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties