Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 april 2015.

Achtergrondvrijdag, 24 april 2015

Waddenbeheer moet focussen op kwesties

Besturen en beheren van de wadden is geen sine cure. In het waddengebied spelen veel en verschillende belangen, die ook nog eens tegenstrijdig kunnen zijn. Besturen kan dan verworden tot het kneden van tegenstrijdigheden in een vaag algemeen belang met als resultaat ongewenste besluiten.

Cultuurvrijdag, 24 april 2015

Jonge Poolse violist brengt Penderecki mee naar Leeuwarden

Als je naar de biografie van Piotr Jasiurkowski kijkt, dan is zijn deelname aan de serie Dutch Classical Talent haast een beetje vreemd te noemen.

Economievrijdag, 24 april 2015

Duitse 'industrie 4.0' maakt indruk

Hamburg - In Noord-Duitsland zetten ze al vol in op het gebruik van Big Data en ICT om producten en productieprocessen slimmer te maken. Nederland zal daarin ook mee moeten. Dat concludeert Alfred Welink, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord, na een handelsmissie in Noord-Duitsland. ,,Het is duidelijk dat data-analyse een enorme vlucht gaat nemen. Dat moeten we hier ook benoemen en uitbouwen", zegt Welink.

Hoofdartikelvrijdag, 24 april 2015

Politiek compromis geeft geen goed gevoel

De VVD en de PvdA hadden dagen en nachten nodig om een tekst samen te stellen over uitgeprocedeerde asielzoekers. Het document moest beide partijen voldoende ruimte bieden om de achterban tevreden te stellen. Dat is gelukt: VVD'ers zijn blij met het compromis waarin Rutte reden ziet om vast te stellen dat, op vijf gemeenten na, alle gemeenten in Nederland hun opvang zullen sluiten. En Samsom kan met een blij gezicht zeggen dat de uitgeprocedeerden de tijd krijgen om tot rust te komen voordat ze gaan proberen naar het land van herkomst te gaan. Hoe lang? Zou zo maar een half jaar kunnen zijn.

Regiovrijdag, 24 april 2015

Gedurfd experiment met opslag Friese kunst

Leeuwarden - De vier Friese provinciale musea en Tresoar experimenteren met de opslag van kunst. In het depot dat op dit moment wordt gebouwd aan de Freark Damwei op een industrieterrein aan de westkant van Leeuwarden wordt kunst bewaard bij veel lagere temperaturen dan in Nederland gebruikelijk is. Buiten Fryslân staan kunstkenners sceptisch tegenover dit Deens concept. Zo zou het Rijksmuseum er niet aan willen.

Regiovrijdag, 24 april 2015

Minder lintjes in Fryslân

Leeuwarden - 81 inwoners van Fryslân ontvangen vandaag tijdens de traditionele lintjesregen een koninklijke onderscheiding. Het aantal lintjes dat dit jaar ter gelegenheid van Koningsdag wordt uitgereikt ligt hiermee veel lager dan voorheen. Voor de eerste keer in jaren zijn het er minder dan honderd.

Regiovrijdag, 24 april 2015

Smallingerland gaat door met opvang

Gemeenten die van het rijk geen uitgeprocedeerde asielzoekers meer mogen opvangen, moeten daartegen massaal in protest gaan, vindt wethouder Jos van der Horst van Smallingerland.

Sportvrijdag, 24 april 2015

Martelgang Aris in Groningen

Groningen Gedecideerd wuifde Simpson onlangs de vraag weg. Of hij de play-offs met angst en beven tegemoet zag? Geen sprake van, aldus de coach uit Beetgum. Of dat nu op waarheid gestoeld was of niet: Simpson kon moeilijk het tegenovergestelde zeggen. Zijn woorden riepen wel de prangende vraag op waar hij toch het vertrouwen in een goede afloop uit zou moeten putten. Want Aris ging gisteravond keihard onderuit in Groningen, in de eerste kwartfinalewedstrijd van de best-of-3. Het werd een martelgang: 101-66.

Sportvrijdag, 24 april 2015

Wie bij Jong Cambuur wil, moet in zichzelf investeren

Het Jong SC Cambuur van volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Maandag maakte de club bekend dat Arne Slot en Dennis van der Ree het belofteteam gaan trainen. Een dag later kondigde Cambuur de komst van de eerste drie spelers aan: Daniël van Warven (DVS'33), Kevin Wilpstra en Noureddine Boutzamar (beiden FC Groningen). Drie jonge spelers, veelbelovend volgens de club en bereid om in zichzelf te willen investeren. Want dat is nodig als je in het nieuwe belofteteam van Cambuur wilt spelen.

Sportvrijdag, 24 april 2015

Westra: discussie over licentie was storm in glas water

Leeuwarden - Een storm in een glas water. Zo omschreef wielrenner Lieuwe Westra gisteravond desgevraagd de maandenlange discussie over het wel of niet moeten intrekken van Astana's World Tour licentie door de UCI. De licentiecommissie van de internationale wielerunie kwam gisteren met het oordeel dat Westra's ploeg de licentie mag behouden. ,,Maar ik heb er nooit over ingezeten dat we die kwijt zouden raken", stelt de Friese renner.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties