Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 april 2014.

Economiedonderdag, 24 april 2014

Duurzame voornemens opnieuw op agenda van meubelmaker Blom

Milieubewust werken stond voor de Leeuwarder meubelmaker Jan Blom voorop toen hij zijn bedrijf begon. Toch raakte het goede voornemen wat naar de achtergrond. Tijd voor actie.

Hoofdartikeldonderdag, 24 april 2014

Verschil tussen leer en handelen van overheid

Het was zo’n mooi woord dat koning Willem-Alexander gebruikte tijdens het uitspreken van zijn eerste Troonrede: de participatiesamenleving. Hiermee bedoelt het kabinet dat de overheid niet steeds meer kan worden aangeroepen als oplosser van maatschappelijke problemen. Mensen moeten al in de zeer nabije toekomst elkaar meer helpen. Het is een oud ideaal van een partij als het CDA: niet de markt, niet de overheid, maar de samenleving zelf die in samenwerkingsverbanden haar mogelijkheden schept en haar eventuele problemen oplost met mondige burgers als spillen waar alles om draait.

Regiodonderdag, 24 april 2014

Houtwallen in de Wâlden blijken jungles in het klein

Aldtsjerk | De houtwallen en elzensingels in de Noardlike Fryske Wâlden kennen een rijkere biodiversiteit dan aangenomen. Dat blijkt uit veldonderzoek van onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga in opdracht van Landschapsbeheer Fryslân, de Agrarische Natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden en de provincie Fryslân. De resultaten werden gisteren gepresenteerd op een symposium in Aldtsjerk.

Regiodonderdag, 24 april 2014

Onderwijsidentiteit 3.0: vragen naar ‘waartoe?’

Leeuwarden | Fusies tussen openbare en christelijke basisscholen kunnen alleen slagen als de partijen niet angstvallig hun eigen identiteit willen behouden. Dit zei Dick den Bakker gisteren in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden op een symposium rond christelijke identiteit in het onderwijs, ter gelegenheid van de pensionering van Jan Veltman als directeur van de Albertine Agnesschool en de Johan Willem Frisoschool.

Regiodonderdag, 24 april 2014

Scherper toezicht op opslag afvaloven

Leeuwarden | De Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen heeft het te verbranden afval langer dan de toegestane vier dagen in de bunker opgeslagen. Dat heeft gedeputeerde Sietske Poepjes gisteren in Provinciale Staten bevestigd na vragen van het CDA. Stichting Afvaloven Nee had aan de bel getrokken bij de Staten. Naar aanleiding van deze overschrijding zal de provincie scherper handhaven. Bij een nieuwe overschrijding kan een dwangsom opgelegd worden. De opslag is aan een bepaalde termijn gebonden om broei en stank te voorkomen.

Regiodonderdag, 24 april 2014

Braindrain uit het Noorden valt reuze mee

Burgum | Bijna drie kwart van de aan hogeschool of universiteit afgestudeerde jongeren blijft in Noord-Nederland wonen, en ruim 40 procent zelfs in de eigen streek. Van de jongeren die wel vertrekken is het overgrote deel niet Friestalig opgevoed.

Sportdonderdag, 24 april 2014

Cambuur vreest einde seizoen van Nienhuis

Voetbal

Sportdonderdag, 24 april 2014

LDODK treft De Hoeve in halve finale beker

Korfbal

Sportdonderdag, 24 april 2014

Olijnsma staat anders in het kaatsleven

In Weidum begint zondag het kaatsseizoen met de traditionele Bangmapartij. Met Martijn Olijnsma terug vanaf de stuit in het Grouster partuur. De 25-jarige opslager wil winnen, maar staat anders in het leven na het ongeluk van twee jaar geleden.

Sportdonderdag, 24 april 2014

Ontslag Nürnberg komt hard aan bij Gertjan Verbeek

Nürnberg | Gertjan Verbeek baalt stevig van zijn ontslag bij FC Nürnberg. ,,Dat voelt heel slecht. Twee keer in een jaar ontslagen worden, eerst bij AZ en nu weer, daar word je niet vrolijk van. Dat hakt er echt in”, zei de voormalig coach van sc Heerenveen. Hij werd gisteren per direct ontslagen bij FC Nürnberg. De club leed acht nederlagen in de laatste negen competitieduels en verkeert in degradatiegevaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties