Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 april 2013.

Cultuurwoensdag, 24 april 2013

Geen Peter R. de Vries in Heerenveen

Heerenveen | Het interview met Peter R. de Vries dat maandagavond zou plaatsvinden in het Posthuis Theater in Heerenveen is afgelast. Er waren te weinig kaarten verkocht.

Cultuurwoensdag, 24 april 2013

‘Nifelwurk fan in arsjitekt’ in Wommels

Wommels | In museum It Tsiispakhús in Wommels is vanaf zaterdag een tentoonstelling te zien met werk van architect Rein Hofstra uit Grou. De expositie heet Nifelwurk fan in arsjitekt, ferbylding fan de foarm. Maquettes lopen als een rode draad door Hofstra’s werk.

Cultuurwoensdag, 24 april 2013

Kaartverkoop ‘De Oerfal’ begint op 5 mei

Leeuwarden | Het startschot voor de kaartverkoop voor het Iepenloftspul De Oerfal wordt gegeven tijdens het Befrijdingsfestival in Leeuwarden. Burgemeester Crone zal het officiële startsein geven, samen met enkele acteurs van De Oerfal.

Cultuurwoensdag, 24 april 2013

Friese tekeningen langer in Dordrecht

Burgum | De expositie Leonardo’s Leerling van tekenaar Jan van der Kooi uit Burgum in het Dordrechts Museum is verlengd tot 26 mei. Bijna dertigduizend bezochten de expositie sinds de opening op 10 november.

Economiewoensdag, 24 april 2013

Kindervoedingfabriek breidt fors uit in Heerenveen

Heerenveen | Zuivelonderneming Ausnutria Hyproca ontwikkelt plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek en nieuw hoofdkantoor in Heerenveen. Met de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit wat betreft baby- en kindervoeding opgeschaald. Naar verwachting zal de bouw in januari 2014 van start gaan. Bij het bedrijf werken in Heerenveen nu nog twintig mensen. ,,Dat zullen er naar verwachting in 2015 honderd mensen extra zijn”, zegt woordvoerster Ingrid de Groot. ,,Afhankelijk van de verwachte groei zullen dat er in 2020 driehonderd mensen extra zijn.”

Hoofdartikelwoensdag, 24 april 2013

De nodige rust in het wetgevingsproces

Afgelopen zaterdag stond het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden vol met klassieke auto’s. Een vrolijk gezicht, maar de bijeenkomst was een protest. De liefhebbers van klassieke auto’s voelen de einde van hun hobby naderen, nu de vrijstelling van voertuigenbelasting voor auto’s ouder dan 25 jaar onder druk staat.

Regiowoensdag, 24 april 2013

Friese samenleving: ga nu aan de slag voor de grutto

Een jury van tien betrokken burgers roept Fryslân op om de weidevogels te redden. Dat doen ze namens alle mensen die via het project Kening fan de Greide hebben meegedacht. Hun manifest komt neer op zeven goede ideeën.

Regiowoensdag, 24 april 2013

Hele Friese tjottervloot naar Frans spektakel

Heeg | Hij zou met zijn vrouw Karin een weekje naar een nautisch zeilspektakel in Frankrijk in het Hemelvaartsweekeinde. Met de tjotter op de trailer achter de auto naar het internationale maritieme festival de Semaine du Golfe du Morbihan in Zuid-Bretagne. De plannen zijn inmiddels gewijzigd. Jack van den Berg gaat nu met de hele vloot: tien schepen.

Regiowoensdag, 24 april 2013

Mogelijk wachtlijst voor peuters in Opsterland

Beetsterzwaag | Wie zijn kinderen in de toekomst naar een peuterspeelzaal in Opsterland wil brengen, krijgt mogelijk te maken met een wachtlijst. De gemeente bezuinigt dit jaar flink op het peuterspeelzaalwerk, maar er zijn juist steeds meer ouders die hun kinderen naar zo’n peuterspeelzaal willen sturen.

Regiowoensdag, 24 april 2013

Geen extra geld naar Fryslân voor Waddengas

Leeuwarden | Fryslân en Groningen hoeven niet te rekenen op extra geld van het rijk, nu er meer gas onder de Waddenzee mag worden gewonnen. Dit schrijft minister Henk Kamp (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. Volgens Kamp is er geen relatie meer tussen 800 miljoen euro compensatie, die de noordelijke provincies in 2005 via het Waddenfonds kregen, en de hoeveelheid gaswinning die op dit moment wordt toegestaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 april 2013

Symposium nieuwe biografie over Geelkerken

Amsterdam | Het Historisch Documentatiecentrum en uitgeverij Bert Bakker houden op 22 mei in Amsterdam een symposium over de door dr. Maarten J. Aalders geschreven biografie Heeft de slang gesproken? Het strijdbare leven van dr. J.G. Geelkerken (1879-1960). De dominee van de sprekende slang.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 april 2013

Onthaastgids voor bezoek aan Zuiden

Maastricht | In het kader van het bezinningstoerisme verscheen onlangs de brochure Grenzeloos genieten van stilte & bezinning. De initiatiefnemers, de provincie Limburg (Nederland), provincie Vlaams-Brabant, provincie Limburg (België) en de Stichting Bezin in Limburg, leveren daarmee een mooi product af. Dit is iets wat je bij een weekendje naar het Zuiden zo in je jaszak kunt stoppen.

Sportwoensdag, 24 april 2013

Lietmeijer schiet Aris in extremis naar halve finale

Leeuwarden | Play-offs: ooit zijn ze uitgevonden om de competitie spannender en de kampioensstrijd minder voorspelbaar te maken. Aris plaatste zich door een derde zege op Zwolle gisteravond voor de halve finales en leek zo lak te hebben aan die opzet. Maar schijn bedriegt: het was in het Kalverdijkje spannend tot de laatste seconden. Met een driepunter in de laatste twintig tellen besliste Valentijn Lietmeijer de play-off-strijd in Leeuwarder voordeel: 68-67.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties