Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 april 2012.

Cultuurdinsdag, 24 april 2012

Dolf Jansen treedt op in IJlst

IJlst | Cabaretier Dolf Jansen geeft op 14 september een benefietvoorstelling tijdens het 2015Festival in IJlst. Jansen speelt zijn voorstelling Als ik het niet doe doet niemand het op uitnodiging van het Millenniumnetwerk Fryslân. Dat heeft een woordvoerder van het netwerk gemeld. De opbrengst van zijn optreden gaat naar The Hunger Project.

Hoofdartikeldinsdag, 24 april 2012

Belangen van land en van partij en keuzes

In binnen- en buitenland wordt er op gewezen hoe noodzakelijk het is dat Nederland hervormingen doorvoert op diverse beleidsterreinen. Bijvoorbeeld die van de woningmarkt en de arbeidsmarkt. Beslissingen daar over brengen zekerheid. En die is noodzakelijk voor herstel van vertrouwen, bij zowel burgers als bij financiële markten - niets is zo fnuikend als onzekerheid.

Regiodinsdag, 24 april 2012

MCL viert feestje met hartkleppatiënten

Leeuwarden | Een zaal vol hartkleppatiënten vierde gistermiddag in het Medisch Centrum Leeuwarden een feestje. Samen met de Raad van Bestuur en chirurgen van het ziekenhuis. Het feestje vond plaats omdat recentelijk de tweehonderdste hartpatiënt volgens een nieuwe behandelmethode een nieuwe hartklep kreeg.

Regiodinsdag, 24 april 2012

Burgemeesters pleiten voor stemcomputer

Leeuwarden | De burgemeesters in Nederland vinden dat er weer per computer gestemd moet kunnen worden tijdens verkiezingen. Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), riep de Tweede Kamer vanmorgen op ervoor te zorgen dat de stemcomputer snel weer kan worden gebruikt.

Regiodinsdag, 24 april 2012

Jongens geïnteresseerd in het gevecht, meisjes in het verhaal

Wat weten jongeren nog van de Tweede Wereldoorlog? En hoe moet het nieuwe Fries Verzetsmuseum straks jongeren bereiken met hun informatie? Die twee vragen stonden centraal in een onderzoek onder scholieren.

Regiodinsdag, 24 april 2012

Atsma en De Rouwe: breuk was verrassing

Leeuwarden | Drie dagen na de breuk met de PVV overheerst de verbazing bij CDA-staatssecretaris Joop Atsma uit Surhuisterveen en CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe uit Bolsward.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 april 2012

Europese kerken buigen zich over ‘human enhancement’

Brussel | De komende dagen buigen vertegenwoordigers uit Europese kerken en andere religies zich in Brussel over vragen rond de de zogenaamde human enhacement.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 april 2012

VKB: afspraken met verhuisgigant

De Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) roept het vaak: gemeenten moeten meer samenwerken. De koepelorganisatie gaat het nu zelf ook doen.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 april 2012

Zere handen

Ik bel even over meneer Van der Zaag. Het gaat niet goed met hem. Hij heeft al twee dagen niet meer gegeten en gedronken en hij reageert ook niet meer. Het gaat heel snel. Misschien kun je even langskomen.’ Het was een verpleegkundige van de kliniek voor Intensieve Psychiatrische Zorg. Meneer Van der Zaag is een sterke en luidruchtige man van middelbare leeftijd. Welbespraakt maar praktisch onverstaanbaar en voor zover je hem kunt verstaan is hij bijna niet te volgen. Ik was voorbereid op een doodzieke patiënt die stilletjes met gesloten ogen op bed lag. Als ik nog maar op tijd was!

Geloof & Kerkdinsdag, 24 april 2012

Daling inkomsten, reorganisatie bij bisdom Den Bosch

Den Bosch | Bij het bisdom Den Bosch worden 13 van de 42 werknemers ontslagen. Er is een sociaal plan voor de werknemers. Dat maakte het bisdom gisteren bekend. Er is een sociaal plan voor de werknemers. ‘Het bisdom is voor zijn exploitatie afhankelijk van vermogensrendement en afdrachten van de parochies. Interen op het vermogen is daarom geen optie. De afdrachten van de parochies, 9 procent van hun eigen inkomsten, nemen af en daarmee ook het geld waarmee het bisdom zijn kosten kan dekken. Met deze reorganisatie wil het bisdom ook voorkomen dat de parochies in de toekomst zwaarder belast zouden moeten worden’, staat in een verklaring.

Sportdinsdag, 24 april 2012

‘Fryslân Sportief’: boek voor dummies en professionals

Kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen, maar ook het Fries dammen zijn op en top Friese sporten al wordt daar van buiten de provincie vaak heel anders tegenaan gekeken. Daar worden de vrijetijdsbestedingen van de Fries vaak wacky gevonden en geschaard onder de noemer: folklore. De sporten hebben doorgaans een diepgewortelde traditie in de Friese cultuur, maar worden door de afzonderlijke atleten ervaren en beleefd als topsport.

Sportdinsdag, 24 april 2012

Bouwmeester schuift plaatsje op in Hyères

Hyères | Marit Bouwmeester is na de tweede dag van de internationale zeilweek van Hyères in in de Laser Radial een plaatsje opgeschoven en staat nu vierde.

Sportdinsdag, 24 april 2012

Van Gerner mag na uitspraak weer hopen op Spelen

Zutphen | Na Jeffrey Wammes kreeg gisteren ook turnster Céline van Gerner uit Emmeloord dankzij een gewonnen kort geding hernieuwd zicht op deelname aan de Olympische Spelen. Rechter Dirk Vergunst oordeelde voor de tweede keer dat gymnastiekbond KNGU door de vroege aanwijzing van Epke Zonderland en nu dus Wyomi Masela voorbarig is geweest.

Sportdinsdag, 24 april 2012

Beloftes Heerenveen zetten PSV te kijk: 0-4

Eindhoven | Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft Jong PSV gisteravond op eigen veld te kijk gezet. Via doelpunten van Tobias Kainz, Rajiv van La Parra en Quenten Martinus (2) won de ploeg van trainer Jan de Jonge met 0-4.

Sportdinsdag, 24 april 2012

André Kuipers zet een punt achter zijn interlandcarrière

Zeist | Korfballer André Kuipers van Koog Zaandijk zet per direct een punt achter zijn interlandcarrière. De 30-jarige topkorfballer kiest voor zijn maatschappelijke loopbaan. Dit maakte Kuipers gisteravond bekend aan bondscoach Jan Sjouke van den Bos en de selectie. ,,Ik speelde al een tijdje met de gedachte om te stoppen en ik heb nu de knoop doorgehakt”, aldus de in Leeuwarden geboren oud-Stienser.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties