Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 april 2004.

Economiezaterdag, 24 april 2004

‘Noordoost-Fryslân moet niet jeremiëren’

Dokkum – Noordoost-Fryslân staat er economsich helemaal niet zo slecht voor. Er is een achterstand op Nederland en in mindere mate op de rest van Fryslân, maar die is niet groter dan twintig jaar geleden. Dat was de boodschap van P. Boomsma van de Kamer van Koophandel. Hij deed zijn uitspraak bij de opening van het symposium ‘Visie op de regio’ voor Friese ondernemers in Dokkum. Het symposium was onderdeel van de Expobeurs van Noordoost Fryslân. De deelnemers bespraken onder meer de noodzaak van financiële steun aan de regio Noordoost Fryslân.

Hoofdartikelzaterdag, 24 april 2004

De Kamer functioneert slecht…

Tijdens de discussie die deze week plaatsvond over de vermeende crisis bij het Openbaar Ministerie heeft minister Donner van Justitie de vinger op de zere plek gelegd waar het gaat om het functioneren van de Tweede Kamer. De bewindsman benadrukte dat de politiek fors bijdraagt aan de onrust die door incidenten ontstaat. ,,Als u er telkens bovenop springt met reacties, blijft de mist die u wilt voorkomen. Dan krijgt u een apparaat dat vooral met zichzelf bezig is.’’ De Kamer was juist ongerust over de negatieve beeldvorming en had Donner gevraagd die weg te nemen en de onrust bij het OM te bezweren. Onrust die was ontstaan doordat officieren van justitie ontevreden zouden zijn over hun baas, super-procureur-generaal De Wijkerslooth.

Regiozaterdag, 24 april 2004

Foudgum in ban van François Haverschmidt

Foudgum – ,,Wat ik mei François Haverschmidt ha? In hiele protte. Ik bin sels famylje fan him.’’ Jetske Reitsma-Bekius woont aan het Piet Paaltjespad in Foudgum en maakt zich vrijdagmiddag op om naar de opening van het informatiecentrum van de beroemde dichter-dominee te gaan die ooit in Foudgum woonde. ,,Ik bin in Bekius en de mem fan Haverschmidt wie ek in Bekius’’, verduidelijkt mevrouw Reitsma.

Regiozaterdag, 24 april 2004

‘Evenementen’ maken vuist tegen regels

Bolsward - Organisatoren van grote Friese evenementen gaan samen een vuist maken tegen de strenge regels die aan hen worden gesteld. De regels zijn veel te algemeen gesteld. Ze vinden dat er eerst moet worden gekeken naar de aard en schaal van de organisaties en dan pas naar de regels.

Regiozaterdag, 24 april 2004

Gepest gezin vlucht naar Australië

Ferwert - Toen de familie De Rhoter nog in Blije woonde, wisselden relatief ‘onschuldige’ pesterijen als opzettelijke geluidsoverlast zich jarenlang af met het ingooien van de ruiten, doodsbedreigingen, op de gevel gekalkte hakenkruizen en het overgieten van de uit Suriname afkomstige mevrouw De Rhoter met bleekwater.

Regiozaterdag, 24 april 2004

‘Leeuwarden moet imago van underdog afwerpen’

Leeuwarden – Leeuwarden en Groningen. Zal het ooit wat worden tussen die twee? Waarom niet, zegt de burgemeester van Groningen, Wallage. Maar dan moet Leeuwarden haar energie niet langer verspillen aan een ,,vermeende concurrentiestrijd’’ met Groningen. Beide steden zijn immers geen concurrenten van elkaar en daarom zou een ontspannen omgang passend zijn, vindt Wallage.

Regiozaterdag, 24 april 2004

Smerig water opgevangen

Lemmer – Het vuile water van charterschepen wordt volgend vaarseizoen bij wijze van proef in Lemmer en Enkhuizen opgevangen. Nu mag de bruine zeilvloot met een bemanning tot vijftig personen het riool- en afvalwater nog lozen op het oppervlaktewater. Over enkele jaren wordt dit verboden. De proef loopt hierop vooruit.

Sportzaterdag, 24 april 2004

Heerenveen met Seip in basis tegen Vitesse

Heerenveen - Trainer Foppe de Haan kan vanavond over een nagenoeg fitte selectie beschikken voor de thuiswedstrijd tegen het op de voorlaatste plaats staande Vitesse. Alleen de 21-jarige Finse middenvelder Mika Väyrynen ontbreekt vanwege een schorsing.

Sportzaterdag, 24 april 2004

Volleyballer Arno van Solkema op weg naar derde titel

Santpoort-Noord – Als international was er voor Arno van Solkema geen grootse carrière weggelegd. Toch is de uit Sneek afkomstige volleyballer wel degelijk succesvol. Vanavond kan hij voor de derde keer de landstitel winnen en ondanks zijn leeftijd van 36 jaar denkt hij voorlopig niet aan stoppen.

Sportzaterdag, 24 april 2004

Toekomst van Arek Radomski nog onzeker

Heerenveen - Bij SC Heerenveen is iedereen er van overtuigd dat Arek Radomski zal blijven. Toch is het hoge woord er nog niet uit bij de 26-jarige middenvelder die na dit seizoen transfervrij is. De Pool is bezig aan zijn zevende seizoen in dienst van de Friese club en zou deze week zijn beslissing omtrent zijn toekomst wereldkundig maken, maar heeft het besluit nog even voor zich uit geschoven. Zijn er nog twijfels of neemt Radomski gewoon de tijd voor een weloverwogen keuze?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties