Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 maart 2011.

Cultuurdonderdag, 24 maart 2011

Hannemahuis verwerft zeldzame oude theebus

Harlingen - Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen heeft een zeldzame verguld zilveren theebus verworven. Dat heeft het museum gisteren gemeld. De theebus werd in 1736 gemaakt door de Harlinger zilversmid Sybren Pieters Sonnema. Hij kon worden verworven dankzij de Ottema-Kingma Stichting en Vereniging Rembrandt. Die eerste stichting geeft het object in bruikleen.

Economiedonderdag, 24 maart 2011

C1000 stapt over op weidemelk voor huismerk

Amersfoort - Supermarktketen C1000 gebruik vanaf 4 april weidemelk voor de dertien best verkochte melkproducten van zijn huismerk. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteren bekendgemaakt. C1000 is de eerste supermarkt die voor zijn huismerk weidemelk gaat gebruiken.

Hoofdartikeldonderdag, 24 maart 2011

Boomfeestdag...

Bomen raken mensen. Het beeld van een solitaire boom in het landschap kan ontroeren. Een houtwal in de Wâlden vinden we de moeite van het bewaren of reconstrueren waard. En in een straat met bomen is het prettiger wonen dan zonder al dat groen.

Regiodonderdag, 24 maart 2011

Kornwerderzand wil het Natuurmuseum verslaan

Kornwerderzand - Het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand heeft zijn bezoekerscentrum vernieuwd. Koffiedrinken en film kijken kan nu in twee verschillende ruimtes en dat is wel zo praktisch. De films zelf zijn ook wat opgepoetst.

Regiodonderdag, 24 maart 2011

Actie tegen windmolenpark

Reduzum - Inwoners van Reduzum, Idaerd en Friens hebben een actiegroep opgericht tegen de bouw van een windmolenpark langs de A32. De actiegroep vreest aantasting van het landschap en geluidsoverlast door de hoge windmolens.

Regiodonderdag, 24 maart 2011

‘Winnaars’ niet in de coalitie

Leeuwarden - De VVD is teleurgesteld over het voornemen van de PvdA om een coalitie te smeden zonder de liberalen. Ook de PVV vindt dat het college van Gedeputeerde Staten meer partijen moet vertegenwoordigen die zetels hebben gewonnen bij de verkiezingen.

Regiodonderdag, 24 maart 2011

Kamer krijgt geen kans op controle JSF

Leeuwarden/Den Haag - De Tweede Kamer heeft niet de mogelijkheid om te controleren of Defensie goed omgaat met de kosten voor het langer inzetten van F-16’s. Ook over de vervanging van die straaljagers - waarvoor de Joint Strike Fighter in beeld is - geeft minister Hillen te weinig informatie. Dat stelt de Algemene Rekenkamer.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 maart 2011

Doopsgezinden rekenen in kwaliteit, niet in kwantiteit

Altijd zijn de doopsgezinden klein in aantal geweest - zeker tegenwoordig in Nederland. Toch is hun invloed evenredig groot. Het boek Kracht van een minderheid toont hoe de doopsgezinden hun stempel hebben gedrukt op ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving, de theologie, spiritualiteit en andere gebieden.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Fledderus tekent bij Roda JC

Kerkrade - Oud-Heerenveenspeler Mark-Jan Fledderus vervolgt zijn carrière volgend seizoen bij Roda JC. De middenvelder van Heracles Almelo, die transfervrij was, ondertekende een contract voor drie seizoenen dat deze zomer ingaat.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Grindheim zinspeelt op vertrek

Heerenveen - Christian Grindheim zinspeelt op een vertrek na dit seizoen bij sc Heerenveen. In een interview met de Noorse tv-zender TV2 zegt de 27-jarige middenvelder dat hij tot is aan een nieuwe uitdaging. ,,Ik denk dat ik het niveau in de Duitse Bundesliga aan kan”, zo meent de middenvelder.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Vrouwen Heerenveen verspelen kansen

Enschede - De vrouwen van sc Heerenveen kunnen het kampioenschap in de vrouwen eredivisie wel op hun buik schrijven. De ploeg van trainer Rick Mulder verloor gisteravond in de Grolsch Veste met 3-0 van FC Twente, waardoor de achterstand op de koploper opliep naar zes punten.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Steegstra promoveert naar A-lijst

Sneek - Assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra is gepromoveerd naar de A-lijst. Daarmee sprak de KNVB haar vertrouwen uit in de 32-jarige Sneker, die daardoor komend seizoen veelvuldiger in de eredivisie in actie zal komen.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Eerste dag WK op baan zonder glans

Apeldoorn - De eerste dag van het WK op de baan in Apeldoorn is voor de Nederlandse ploeg zonder glans verlopen. In elk geval zonder de glans van eremetaal, want de nationale ploeg staat nog met lege handen. Daar konden ook de Friezen Jenning Huizenga (ploegachtervolging) en Wim Stroetinga (scratch) niets aan veranderen.

Sportdonderdag, 24 maart 2011

Arts verlengt contract bij Cambuur

Leeuwarden Alfons Arts is ook volgend seizoen hoofdtrainer van SC Cambuur. De 45-jarige trainer bereikte gisterochtend overeenstemming met de clubleiding om zijn aflopende contract met één jaar te verlengen. Arts volgde oktober vorig jaar de naar Vitesse vertrokken Stanley Menzo op als hoofdtrainer. De oud-speler van onder meer FC Emmen en Go Ahead Eagles was al sinds 2007 als assistent-trainer werkzaam bij SC Cambuur. Nadat Arts naar voren was geschoven als hoofdtrainer werd Henk de Jong (Harkemase Boys) aangetrokken als assistent-trainer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties