Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 maart 2010.

Cultuurwoensdag, 24 maart 2010

The Haunted, Inhume en Trident naar Dokkem

Dokkum - De Zweedse metalbands The Haunted en Trident en het Nederlandse Inhume zijn toegevoegd aan het programma van Dokk’em Open Air. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. De vijfde editie van het metalfestival vindt op 11 en 12 juni plaats in Dokkum.

Cultuurwoensdag, 24 maart 2010

Groningers met Engelse dirigent naar Eurobrass

Groningen - De Provinciale Brassband Groningen (PBG) gaat in juni met de Engelse dirigent Russel Gray naar Eurobrass in Drachten. In januari nam Sietse Hamersma afscheid als dirigent van PBG. Hij is opgevolgd door Marco Middelberg.

Cultuurwoensdag, 24 maart 2010

Hard werken voor de oude liefde

Anno van der Werf is bekend van het gitaarduo Wijma & Van Der Werf dat popliedjes ten gehore brengt. Maar zijn hart is al lang verpand aan de blues. Onlangs presenteerde hij Working man, een cd met ‘zes eigen bluesnummers en zes bewerkingen van echte rhythm- and-bluesklassiekers’.

Economiewoensdag, 24 maart 2010

Millenniumbedrijven wil vijfhonderd leden in 2011

Leeuwarden - De Stichting Millenniumbedrijven wil in het komende jaar groeien van tweehonderd naar vijfhonderd leden in Fryslân. Dit heeft initiatiefneemster Janneke Schaaf gisteren laten weten tijdens de verkiezing van fruithandel Global Fruit uit Garyp tot Millenniumbedrijf van het jaar 2010. Dit gebeurde op de eerste dag van de Bedrijven Contactdagen (BCD) in Leeuwarden.

Economiewoensdag, 24 maart 2010

SER: Noorden moet eigen merk versterken

Groningen - Het Noorden moet aan Den Haag en Europa laten zien dat hier bijzondere dingen gebeuren. Dat schrijft de SER Noord-Nederland in haar advies over de kansen van de regio in Europa.

Economiewoensdag, 24 maart 2010

Regeling vernieuwd voor ontwikkeling van landschap

Leeuwarden - Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar voor de vernieuwde regeling voor landschapsontwikkelingsplannen. Dat heeft het ministerie gisteren gemeld. Gemeenten kunnen van 1 april tot en met 31 mei individueel of in samenwerkingsverband een subsidieaanvraag doen.

Economiewoensdag, 24 maart 2010

Akkoord over verbeteren suikerproductie in Afrika

Utrecht – Suikerverwerker Suiker Unie en ontwikkelingsorganisatie Solidaridad hebben een verklaring ondertekend om de positie van rietsuikerboeren in zuidelijk Afrika te versterken.

Economiewoensdag, 24 maart 2010

Op de Friese beurs in het WTC lopen beslissers rond

Leeuwarden - De Bedrijven Contactdagen (BCD) in WTC Expo in Leeuwarden worden door veel ondernemers buiten Fryslân gezien als de beste bedrijvenbeurs van Noord-Nederland. Voor hen is het een absolute must om op de Leeuwarder beurs te staan. De reden: op de Friese beurs lopen de beslissers van het noordelijke bedrijfsleven rond.

Hoofdartikelwoensdag, 24 maart 2010

Botsing vitale belangen...

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu gaat er prat op dat hij topprioriteit geeft aan de vitale belangen van zijn land. Daarom wil hij geen bouwstop afkondigen voor Oost-Jeruzalem. Maar door ruzie te maken met de Verenigde Staten ondermijnt hij juist de belangen van Israël.

Regiowoensdag, 24 maart 2010

Fryslân is niet berekend op een ramp

Dronryp - De hulpdiensten in Fryslân kunnen op dit moment een ramp niet goed afhandelen. Uit de evaluatie van het incident met salpeterzuur in Dronryp blijkt dat bij de alarmering, de communicatie en de uitvoering ernstige fouten zijn gemaakt. ,,Het had gewoon anders gemoeten”, erkende regionaal commandant Johan Postma gisteren.

Regiowoensdag, 24 maart 2010

Dronryp kan niets met evaluatie van incident

Dronryp - ,,Onverteerbaar”, noemde voorzitter Adri Terlouw van Plaatselijk Belang Dronryp de manier waarop gisteren de evaluatie van de gang van zaken rond het salpeterzuurincident werd gepresenteerd. ,,Het is teleurstellend dat het loeien van de sirenes in heel Fryslân als grootste fout wordt genoemd. Het moet natuurlijk vooral gaan over de inwoners, de lange tijd die verstreek tussen het incident en de melding. Zo krijg ik het gevoel dat het dorp op plaats twee komt, en de eigen organisatie voorop staat.”

Regiowoensdag, 24 maart 2010

Flats vaak niet gebouwd op een waardige uitvaart

Leeuwarden - Begrafenisondernemers hebben vaak moeite om overledenen bij de uitvaart uit appartementencomplexen te vervoeren. De Federatie van Uitvaartverenigingen in Fryslân kaart dit probleem aan bij demissionair minister Huizinga van VROM. Die zou het Bouwbesluit moeten aanpassen om uitvaarten waardig te kunnen laten plaatsvinden.

Regiowoensdag, 24 maart 2010

Politie loopt ver achter met plukken criminelen

Leeuwarden - De politie Fryslân loopt enorm achter op de planning om criminelen te ‘plukken’.

Regiowoensdag, 24 maart 2010

Hoe lok je meer mussen - géén spreeuwen

Anja Mast Joure - Een boekje met tips om de tuin aantrekkelijker te maken voor vogels en een dakpan die zo ontworpen is dat de kat via de dakgoot niet bij het vogelnest kan komen.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 maart 2010

Arjan Plaisier: ‘Preek bevindt zich in crisis’

Utrecht - Het gaat niet goed met de prediking in kerken in ons land. Dat vindt dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. ,,De crisis waarin de kerk verkeert, gaat niet voorbij aan de prediking.” Nederland is niet langer het land van de preken, zo vindt de secretaris van de grootste protestantse kerk van ons land.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 maart 2010

Kinderbijbelmuseum maakt voorlopig geen doorstart

Eastermar - Het Kinderbijbelmuseum HeJe uit Eastermar maakt voorlopig geen doorstart. Dat maakte eigenaresse Joke Westerhof gisteren bekend.

Sportwoensdag, 24 maart 2010

Vierde duel in tien dagen een teveel voor Flevo Boys

Emmeloord - Flevo Boys heeft de knappe 2-1 zege van zaterdag tegen Harkemase Boys geen goed vervolg kunnen geven. De nummer drie in de hoofdklasse C was bij een zege thuis tegen SC Genemuiden de grootste concurrent van koploper Excelsior’31 geworden. De ploeg van de Friese trainer Willem Brouwer moest echter een 0-2 nederlaag slikken. ,,We moeten reëel zijn. Er zat vanavond niet meer in, we konden niet brengen wat we tegen Harkemase Boys brachten”, zei de coach.

Sportwoensdag, 24 maart 2010

Libregts volgt spoor van Jans naar sc Heerenveen

Heerenveen - Raymond Libregts wordt komend sseizoen assistent-trainer bij sc Heerenveen. De Friese club heeft met de 45-jarige geboren Rotterdammer overeenstemming bereikt over een tweejarig contract.

Sportwoensdag, 24 maart 2010

Belofteteam Heerenveen klopt NEC

Nijmegen - Jong Heerenveen/Emmen heeft gisteravond het inhaalduel in Nijmegen tegen NEC met 2-3 gewonnen. De Friese doelpunten kwamen op naam van Samir Fazli, Pavel Wojchiechowski en Luciano Narsingh.

Sportwoensdag, 24 maart 2010

Bettie Blümers in hoofdbestuur kaatsbond

Grou - Bettie Blümers uit Grou zal op donderdag 1 april op algemene ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) toetreden tot het hoofdbestuur. Blümers zal de portefeuille marketing en sponsoring gaan beheren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties