Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 december 2014.

Economiewoensdag, 24 december 2014

Faillissement uitgesproken over autobedrijf Siton

Leeuwarden - Autobedrijf Siton is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het bedrijf heeft het faillissement zelf aangevraagd. Door het bankroet komen ongeveer vijftig mensen op straat te staan.

Hoofdartikelwoensdag, 24 december 2014

Waar is dan dat koninkrijk?

Kerstfeest is voor de moderne mens verbonden met gezelligheid, eten en samen zijn. De christelijke achtergrond van het feest is hoorbaar in de kerstliedjes die klinken in winkels en winkelstraten, maar of het winkelend publiek enig besef heeft van de betekenis van bijvoorbeeld het Gloria of het Ere zij God is eigenlijk niet eens een vraag.

Regiowoensdag, 24 december 2014

Roken in klein café in 2015 direct bestraft

Leeuwarden - Zes jaar na de invoering van het rookverbod gaat vanaf 1 januari ook de eenmanskroeg bij een overtreding op de bon. Het rookverbod voor eenmanszaken ging al per 1 juli dit jaar in, maar pas vanaf de jaarwisseling krijgen de eigenaren bij overtreding direct een boete van 600 euro. Die loopt bij herhaling uiteindelijk op tot 4500 euro.

Regiowoensdag, 24 december 2014

Steeds meer Friezen besmet met tbc

Leeuwarden - Het aantal besmettingen met tuberculose in Fryslân neemt toe. Als gevolg van twee recente grote uitbraken en een toename van tbc-gevallen onder migranten, is het aantal besmette personen in de provincie de afgelopen vier jaar bijna verdubbeld. In 2010 waren er nog 42 besmettingen in de provincie, dit jaar zijn dat er tot nu toe al tachtig.

Regiowoensdag, 24 december 2014

Grote kans op doorstart van De Sionsberg

Dokkum - De kans op een doorstart van De Sionsberg is heel groot. Dat zeggen de curatoren van Pasana. Zij zijn nog met twee kandidaten in gesprek over een doorstart. De kandidaten, waaronder de huidige medische staf, mogen de plannen verder uitwerken. Een eventuele doorstart gaat in per 12 januari, dan beëindigen de curatoren de exploitatie.

Sportwoensdag, 24 december 2014

Friezin pakt Finse titel door liefde, niet voor de Spelen

In de zomer van 2013 wil Carolien Hunneman weg uit het schaatsen. Een tegenvallend jaar in de marathontopdivisie doet haar verlangen naar een leven buiten het ijs. Dat krijgt ze in Helsinki. Ze trekt in bij Outi Perhiö, de liefde van haar leven. En mislukte schaatsdroom of niet: afgelopen weekeinde kroont de Oosterwoldigster zich tot Fins allroundkampioen.

Sportwoensdag, 24 december 2014

Door te sporten met kerst wél dat extra toetje nemen

Voetbal op Tweede Kerstdag: het is een traditie in Engeland. Toch klaagde Manchester United-coach Louis van Gaal onlangs omdat hij het samenzijn met zijn familie moet missen. Ook Friese sporters komen met kerst in actie. Schaker Sipke Ernst, schaatsster Thijsje Oenema en ijshockeyer Brent Janssen vertellen over sporten tijdens de feestdagen én hun kerstwens.

Sportwoensdag, 24 december 2014

Column Jillert Anema. Op 1 januari een marathon: mooi!

Kerst staat weer voor de deur. Dat vieren we in kleine kring met de familie, maar daar echt van genieten is lastig. Vaak staat voor ons de kerst gelijk aan werk. In deze periode van het jaar zijn veel belangrijke schaatswedstrijden gepland en tijdens de feestdagen begint de spanning vaak al op te lopen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties