Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 december 2008.

Economiewoensdag, 24 december 2008

ECOstyle Appelscha koopt Oostenrijks bedrijf

Appelscha - De ECOstyle-Groep in Appelscha neemt een Oostenrijkse marktpartij over. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Het bedrijf heeft alle aandelen overgenomen van Florissa GmbH in Salzburg. De overname van Florissa door de ECOstyle-Groep vindt plaats met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2008.

Economiewoensdag, 24 december 2008

Fries initiatief voor huis met waardevast-garantie

Gorredijk - Een koper van een woning hoeft zich geen zorgen te maken of het momenteel wel de juiste tijd is om te kopen. Afwachten of de huizenprijzen al dan niet gaan dalen is niet meer nodig. Althans, dat beweren notaris Rispens van Vellinga Wiersma Netwerk Notarissen in Gorredijk en Makelaardij Sierd Moll, eveneens uit Gorredijk. ,,De huizenzoeker kan gerust kopen met waardevast-garantie en wordt dan niet de dupe van een eventuele waardedaling van de gekochte woning”, stellen de twee. Rispens en Moll hebben het idee uitgewerkt en op de markt gebracht.

Economiewoensdag, 24 december 2008

Lichte stijging van failliete bedrijven

Leeuwarden - Het aantal bedrijven in Fryslân dat failliet is gegaan, is aan het einde van dit jaar licht opgelopen. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel Noord (KvK Noord) gingen er tussen 1 januari en 10 december 148 bedrijven in Fryslân op de fles. In die periode van 2007 ging het om 134 bedrijven.

Hoofdartikelwoensdag, 24 december 2008

Kerst, het verhaal van...

De kerkdeuren staan vanavond wijd open. In het hele land stromen mensen de kerken binnen; de kerstnachtdienst is een hoogtepunt voor velen.

Regiowoensdag, 24 december 2008

Elkaar zien is elkaar begrijpen

Dokkum - Vijftig Dokkumer jongeren legden elkaars leven vast op foto. Echt kijken naar anderen kweekt begrip.

Regiowoensdag, 24 december 2008

Minder geweld in de bus en de trein

Leeuwarden - Friezen die met de bus en trein reizen hebben het afgelopen kwartaal minder vaak met agressie en geweld te maken gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo daalde het aantal meldingen van geweldsincidenten en bedreigingen van 48 naar 25.

Regiowoensdag, 24 december 2008

‘Ook aan u wordt met Kerst gedacht’

Hoe bereik je als bewogen club de mensen die het hardst een kerstpakket zouden kunnen gebruiken? Klamer en de mede-initiatiefnemers zochten contact met voedselbanken, het Leger des Heils en aanverwante instellingen. Hun ‘klantenbestand’ krijgt, als daar prijs op wordt gesteld, de pakketten thuisbezorgd.

Regiowoensdag, 24 december 2008

Minima in Leeuwarden krijgen een kerstpakket

Leeuwarden - Ruim driehonderd Leeuwarder minimagezinnen krijgen deze dagen een kerstpakket thuisbezorgd, gevuld door bewogen christenen in de stad. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de kerstpakkettenactie in de hoofdstad zijn kerkgangers op grote schaal betrokken bij het vullen van de pakketten.

Regiowoensdag, 24 december 2008

Hollywood on ice in de Nederlandse polder

Biddinghuizen - Filmregisseur Steven de Jong

Regiowoensdag, 24 december 2008

Goed jaar voor Friese musea

Leeuwarden - De Friese musea hebben een goed jaar achter de rug. Met nog een paar dagen te gaan in 2008 is al zeker dat het aantal museumbezoeken licht is gestegen ten opzichte van 2007, van 841.000 naar 850.000.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 december 2008

Jongeren Buitenpost zoeken naar Jozef in kerstspel

Buitenpost - Jongeren van de Protestantse Gemeente Buitenpost i.w. spelen in een eigentijds kerstspel tijdens de kerstnachtdienst. Ds. Gert van Helden en gemeentelid Joukje Wolthuizen schreven het kerstspel.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 december 2008

Op zoek naar hoop in Sierra Leone

Bolsward - Gezellig de kerstdagen met haar familie doorbrengen, is er voor Helga Wijnja (18) uit Bolsward niet bij. Ze vertrekt Eerste Kerstdag samen met zeven andere jongeren naar Sierra Leone. Doel: ontdekken waar de mensen hun kracht en hoop vandaan halen na de jarenlange burgeroorlog.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 december 2008

Opnieuw geen slaapplaats in Bethlehem, nu voor de toerist

Bethlehem - ‘Ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats was in het nachtverblijf van de stad.’ De evangelist Lucas vermeldt het in de Bijbel over de geboorte van Jezus in Bethlehem. Jozef en Maria kwamen uit in een stal. Opnieuw is het anno 2008 zoeken naar een slaapplaats. Nu voor de toeristen die de geboorteplaats van Jezus dezer dagen bezoeken.

Sportwoensdag, 24 december 2008

Een ‘laatbloeier’ met oog voor interieur

Heerenveen - Of -ie de wisselende prestatiereeks van z’n nieuwe werkgever de afgelopen maanden nog wat gevolgd had? Nou, nee, eigenlijk niet nee. Na het kampioenschap met Kalmar FF, op zondag 9 november, had -ie eerst drie weken gerust, z’n hoofd vrijgemaakt. Daarna had -ie zijn vriendin Sophie aangekeken en zich samen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieurontwerpen, zijn tweede passie, gestort.

Sportwoensdag, 24 december 2008

‘Tusken de strontbulten yn keatse yn de jister’

Sport. Van iedereen, voor iedereen. Het Friesch Dagblad zoekt de komende tijd bekende Friezen op en laat ze verhalen over hun favoriete sport. Vandaag deel 1: Jan Arendz (56) uit Wytgaard, acteur bij Tryater en momenteel te zien in de voorstelling 11Stędetocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties