Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 december 2002.

Bijschriftdinsdag, 24 december 2002

Haastige spoed is soms heel goed

Hoe dichter bij het doel, des te harder gaan mensen lopen. Haastige spoed is zelden goed, luidt het spreekwoord. Maar de haast van de herders is dan één van de uitzonderingen op de regel.

Cultuurdinsdag, 24 december 2002

50ste Iepenloftspul Jorwert bewerking van Shakespearefilm

Jorwert – Het vijftigste iepenloftspul volgend jaar in Jorwert heeft als titel ‘Lit ús spylje, Shakespeare’.

Cultuurdinsdag, 24 december 2002

Friese toneelprijs in 2003 voor vierde keer uitgereikt

Leeuwarden – Voor de vierde keer wordt volgend jaar de Fedde en Martha Bergsmaprijs uitgereikt, de enige toneelprijs van Fryslân.

Economiedinsdag, 24 december 2002

Oenema Logistics Heerenveen neemt Twents bedrijf over

Heerenveen – Transportbedrijf Oenema Logistics heeft het bedrijf Music & Furniture Transport in Enschede overgenomen. Dat maakte directeur J. Oenema maandag bekend.

Economiedinsdag, 24 december 2002

‘Wie naar het Noorden verhuist, blijft hier’

Noordwolde (Gr) – Werken en wonen in het Noorden is voor hoger opgeleide Randstedelingen geen populaire keuze. Deze zomer bijvoorbeeld protesteerde het personeel van de Amsterdamse kauwgumfabriek Leaf nog heftig tegen de gedwongen verhuizing naar Sneek.

Hoofdartikeldinsdag, 24 december 2002

Het licht…

De nachten hebben bijna hun langste tijd gehad; het licht wint terrein. De gedachte van de keer tussen licht en donker is nauw verbonden met het kerstfeest: nu daagt het in het Oosten, zingt het oude adventslied. En de herders zagen een groot licht toen hen de geboorte van de Messias werd aangekondigd.

Regiodinsdag, 24 december 2002

Verloederde wijk wordt aangepakt

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt waarschijnlijk extra geld van het rijk om de verloedering in achterstandswijken aan te pakken. Dit zegt minister Kamp (VVD) van VROM. Kamp gaat de strijd aan tegen de verloedering in vijftig wijken.

Regiodinsdag, 24 december 2002

Niet thuis met de Kerst, maar toch ook weer niet alleen

Leeuwarden – Voor velen zijn de kerstdagen dagen vol familie, vrienden en samenzijn. Maar niet iedereen kan thuis zijn tijdens de feestdagen. Mensen die in het ziekenhuis liggen bijvoorbeeld, in de gevangenis zitten of in een asielzoekerscentrum (azc) wonen.

Regiodinsdag, 24 december 2002

Friezen assertief jegens justitie

Leeuwarden – Friezen komen vaker dan Groningers of Drenten in opstand wanneer het Openbaar Ministerie een door hen aangegeven misdrijf seponeert. Dat blijkt uit cijfers van het gerechtshof in Leeuwarden. Het Leeuwarder hof behandelt alle zogenaamde artikel-12-klachten uit de noordelijke provincies. De meeste zaken komen uit Fryslân.

Regiodinsdag, 24 december 2002

NK Legaal Racen op vliegveldje Drachten

Drachten – Het vliegveldje aan De Knobben in Drachten wordt een officieel circuit voor het Nederlands Kampioenschap Legale Straatraces. Dat heeft de organisatie van de races, de Dutch Hot Rod Organisation (DHRO) maandag bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 24 december 2002

Asielzoekers blij met afgedankt pakket

Drachten – Welgeteld 41 kerstpakketten waren er tot dinsdagmorgen ingeleverd bij Gea Klaassen (43) uit Drachten. Samen met nog vijf andere plaatsgenoten zamelt ze al vijf jaar afgedankte kerstpakketten in om de inhoud vervolgens te verdelen aan alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s).

Regiodinsdag, 24 december 2002

Kuieren over het spoor langs wilde bloemen

Leeuwarden – Een verkwikkende wandeling over een oud spoor, de blik gericht op de einder, geen zenuwen over of je wel goed loopt want je volgt gewoon het spoor, onderwijl geuren opsnuivend van wilde bermbloemen.

Regiodinsdag, 24 december 2002

‘Ulbe is dupe fan kultuerkonflikt’

Leeuwarden – Met de schorsing van skűtsjeschipper Ulbe Zwaga van Leeuwarden, is de laatste ‘ouderwetse’ schipper uit de SKS-vloot verdwenen. Dat stelt skűtsjedeskundige Klaas Jansma.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 december 2002

‘Evangelisatie is ondergesneeuwd’

Leeuwarden - ,,Een post die van de grond af opgebouwd moest worden.’’ Zo kenmerkt evangelist Gerrit van de Breevaart de situatie in Leeuwarden toen er nog geen evangelisatiepost was. Eerste Kerstdag is het precies 25 jaar geleden dat het evangelisatiewerk vanuit de Gereformeerde Gemeenten begon.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 december 2002

‘Bliksemactie’ van predikanten voor Stichting Respons

Leeuwarden – Een groep Friese voorgangers is een ‘bliksemactie’ gestart voor de Stichting Respons, die hulp verleent aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 december 2002

Ds Zijlstra van Easterein op non-actief gesteld

Easterein – Ds Hindrik Zijlstra van Easterein is door de kerkenraad van de Samen-op-Weggemeente op non-actief gesteld.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 december 2002

De andere weg van het christendom

Het kerstfeest kan afgeschaft worden in de kerk. Het heeft geen bijbelse wortels en is ontstaan in de vierde eeuw om een christelijke invulling te geven aan het Germaanse midwinterfeest dat licht en hoop wilde bieden in de donkere winternacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 december 2002

Het gezag van de koninklijke mens

De Kirchliche Dogmatik van de theoloog Karl Barth is veel geprezen en bestreden. Maar wie heeft werkelijk kennis genomen van dit enorme boekwerk?

Sportdinsdag, 24 december 2002

Jeffrey Talan: één van beste spelers ooit

Heerenveen – Twee jaar geleden liep Jeffrey Talan al eens met het idee rond om met voetballen te stoppen. Op de valreep van het jaar 2002 viel dan toch de onvermijdelijke beslissing.

Sportdinsdag, 24 december 2002

Mario de Clercq grote favoriet Centrumcross

Surhuisterveen – Drievoudig wereldkampioen Mario de Clercq gaat op vrijdag 3 januari als grote favoriet van start bij de negende Centrumcross van Surhuisterveen.

Sportdinsdag, 24 december 2002

‘Niet alleen maar aan schaatsen denken’

St. Nicolaasga - Voor Ard Alderts houdt de wereld niet op als hij de deur van Thialf na een dagelijkse training dichttrekt of na een wedstrijd op een kunstijsbaan ergens in Nederland door de nacht richting Sint Nicolaasga rijdt.

Sportdinsdag, 24 december 2002

Korfbaljeugd Drenthe wint DPT-toernooi

Leeuwarden - Het was dit jaar eens een keer niet het Friese team dat zich mocht melden toen KNKV-noord-voorzitter Jan Mulder maandagmiddag de prijzen uitreikte van het traditionele drieprovinciën (DPT)-toernooi voor de jeugd in de Camminghahal in Leeuwarden.

Weerdinsdag, 24 december 2002

Zachter

Vanavond en vannacht is het bewolkt met soms wat motregen en mist. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden. Morgen is het een stuk zachter dan de afgelopen dagen met een maximumtemperatuur van 7 graden. De wind is zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties